Mahallenin derken üvezpınar mahallesinin birkaç kilometre ötesini kastetmiştim.5 km mesafeyi tabiki dikkate alacağız,yoksa tüm tarlacılar eski yerine döner.Hazır mevzu açılmışken arkadaşımın arılarını geçen yıl mayıs ayının 15 inde başka bir yere nakil etmek icap etti.Ancak taşınan yer zannederim 5 km den az olunca arılar tekrar eski yerine döndü.50 kovanın arısı düşünün.Kovanı bulamayan arılar saldırmaya başladı.Arkadaş aradıki gittim arılar etrafa ağaçlara öbek öbek salkım yapmış.Yaklaşana sarıyorlar.Biraz da mahalleye yakın.Yerlerine kovan koyalım dedik ama baktıkki saldırganlık devam ediyor Başımıza bela olacak.Hepsini tarım zehiri ile kırmak zorunda kaldık.Tabi mahalleye yakın olmasa idi ve zarar verme riski olmasa idi birkaç alternatif yöntemle konuyu halledebilirdik.Ancak verebileceği zararları göze alamadık ve 50 kovanın tarlacısını zehirledik.Yani bunlar hep birer tecrübedir.Şu anda kovanlar akköy şehitliğinde,yani biz üvezpınarın dağlarına doğru gidersek 5 km lik mesafeyi geçeriz diye düşünüyorum.Allaha emanet olun.