Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 347985 defa)

mustafa temiz

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #195 : 13 Ocak 2012, 23:01:33 »
Selamlar forumdaş arıcı kardeşlerim,
Adım Mustafa TEMİZ. K.Maraş'ta yaşıyorum. 25-30 kovanla arıcılık yapıyorum. Arıları ve tabiatı çok seviyorum.Bu formu yaklaşık 9 aydır takip ediyorum. Arıcılık adına çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Ali abi ve ekibini özverili çalışma ve paylaşımlarından dolayı yürekten kutluyorum.
Tekrar hepinizi selamlıyorum.

Ahmet Yıldırım

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #196 : 22 Ocak 2012, 13:08:27 »
emrah bey teşekür ederim.

aligulsoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #197 : 23 Ocak 2012, 20:45:17 »
Herkesi selamlıyorum.Görelede arıcılık yapıyorum.İki sezonluk tecrübem var.Tabiki işin çok başındayım.Bu forumdan çok önemli bilgiler edindim.Başta;Kışlık arı oluşturmanın önemi - İnvert şurubun önemi - KARNİYOL ırkının önemi  diye özetliyebilirim...Bu nedenle öncelikle sayın Ali Türk ve sayın Mehmet Yüksel olmak üzere  emeği geçen tüm sayın arkadaşlara cömertce paylaşımları için çok teşekkürler.Herkese kolaylıklar diliyorum...Saygı ve sevgiler.

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #198 : 24 Ocak 2012, 00:20:47 »
Ali Gülsoy hoşgeldin, Zekai Gülsoy(polis memuru) akraban mı? Bereketli sezonlar dilerim.
hayreddin bayraktar

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #199 : 29 Ocak 2012, 20:05:38 »
         Selamün Aleyküm.Sevgili Arkadaşlar değerli Arıcılar.Bendeniz Efraim KORKUT Kocaeli-Gölcükte Balcılık yapıyorum.41 Çiçek Balları Sahibiyim.Yaklaşık 300 kovan arı bakıyorum.Kovanlarımın çoğunluğu Karniyoldür.Birkaç tane de diğerlerinden bulunduruyorum ki farkı farkedeyim kıyas yapabileyim diye.
         Yunus Emre Hazretleri :Gelin tanış olalım İşi kolay kılalım........... buyurmuşlar,Hakikaten tanışmak ,konuşmak,bilgileri paylaşmak hatta tartışarak işin doğrusuna ulaşmak için çok gerekliydi.Bu sayfayı hazırlayan arkadaşlardan Allah razı olsun.Allah yollarını açık etsin.Birilerinin yanlışları onların hızını kesmesin.
         Buraya üye olup bilgilerini paylaşan Arkadaşları da tebrik ediyorum.Türk ve Dünya arıcılığının gelişmesi için atılan her adım Allah Katında kilometreler hükmünde bizlere sevap kazandıracaktır.
         Hiçbir bilgisi olmayıp soru soran bir arkadaşımız da hem sorusunun cevabını bulacak hem de aynı soruyu merak edip soramayan bir çok arkadaşımızın tercümanı olması hasebiyle ne kadar önemli bir iş yapmış oluyorlar.Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.Öğrenemediyseniz sizin değil öğretemeyenlerin ayıbıdır.Onun için sorun.Sormaktan çekinmeyin vesselam
          Bendeniz 30-40 yıldır arıcılık yaptığım için herşeyi bildiğimi sanırdım.Bu forumları ve yorumları gördükten sonra bilmedim pekçok şey olduğunu gördüm.Türkiyede birkaç bölgede birden arıcılık yapan ender arıcılardan biriyim.Epey tecrübem de var.Ancak 5-10 kovanı olan bir arkadaş bile bazı konularda  benden daha net ve doğru bir görüş ortaya koyabilir.Benden görüş alacak veya bana bilgi verecek değerli arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.Kıymetli zamanlarınızı almamak için fazla uzatmak istemiyorum.Şimdilik hoşcakalın.Balsız kalmayın.
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #200 : 29 Ocak 2012, 20:24:34 »
                 Efraim bey,hoş geldiniz.Bilğiler paylaşılarak çogalır.Sizin paylaşımlarınız bizim için çok kıymetlidir.Saglıcakla kalın.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #201 : 29 Ocak 2012, 20:26:15 »
Efrayim abi Aleyküm Selam.
Efraim abi sen bilmiyorum filan diye alçak gönüllülük ediyorsun fakat senden öğrenecek çok şey olduğuna inanıyorum.
Atalarımız bin bilirsen, bir tane bilenede sorun demiştir. Birisi bin bilir, birisi bir, önemli olan bunları harmanlayabilmek.
Hoş geldin deyip, tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

aligulsoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #202 : 30 Ocak 2012, 15:14:11 »
Hayrettin Hoca ,Hoş bulduk.Teşekkür ederim...Evet Zekai Gülsoy yakın akrabamdır...Arıcılığı nerede yapıyorsunuz ?

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #203 : 30 Ocak 2012, 20:15:09 »
aligülsoy, Trabzon Akçaabattayım yazları ise Gümüşhaneye (memleketim) gidiyorum. görüşmek umuduyla selam ve sevgiler.
hayreddin bayraktar

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #204 : 30 Ocak 2012, 20:19:11 »
Efraim Hocam Allah senden razı olsun.
değerli birikimlerinle önemli katkılar yapacağına inanıyorum. saygı ve selamlar
hayreddin bayraktar

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #205 : 30 Ocak 2012, 20:53:44 »
Efraim hocam, hoş geldiniz aramıza sizin gibi usta bir arıcıyı aramızda görmek çok güzel.

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #206 : 30 Ocak 2012, 20:58:14 »
Herkesi selamlıyorum.Görelede arıcılık yapıyorum.İki sezonluk tecrübem var.Tabiki işin çok başındayım.Bu forumdan çok önemli bilgiler edindim.Başta;Kışlık arı oluşturmanın önemi - İnvert şurubun önemi - KARNİYOL ırkının önemi  diye özetliyebilirim...Bu nedenle öncelikle sayın Ali Türk ve sayın Mehmet Yüksel olmak üzere  emeği geçen tüm sayın arkadaşlara cömertce paylaşımları için çok teşekkürler.Herkese kolaylıklar diliyorum...Saygı ve sevgiler.

Aramıza hoş geldin Ali abi,Göreleliler iki tane oldu şimdilik.Arılar bizim köydemi Göreledemi.

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #207 : 30 Ocak 2012, 21:57:52 »
Efraim hocam, hoş geldiniz aramıza sizin gibi usta bir arıcıyı aramızda görmek çok güzel.
Efraim Hocam Allah senden razı olsun.
değerli birikimlerinle önemli katkılar yapacağına inanıyorum. saygı ve selamlar

Efraim bey,hoş geldiniz.Bilğiler paylaşılarak çogalır.Sizin paylaşımlarınız bizim için çok kıymetlidir.Saglıcakla kalın.
Efrayim abi Aleyküm Selam.
Efraim abi sen bilmiyorum filan diye alçak gönüllülük ediyorsun fakat senden öğrenecek çok şey olduğuna inanıyorum.
Atalarımız bin bilirsen, bir tane bilenede sorun demiştir. Birisi bin bilir, birisi bir, önemli olan bunları harmanlayabilmek.
Hoş geldin deyip, tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.

Arkadaşlar Hoş bulmasına hoş bulduk da Usta arıcı olduğum tartışılır.Herkese arınıza iyi bakın, aç bırakmayın vs.diye akıl veren ben.Geçen hafta yalaşık 10 kovanı acından öldüren yine ben.Bahara kadar bu sayı 20 yi bulur.Arıcılık en küçük bir ihmale gelmiyor.
            Bu yıl şeytana uyduk.Arıları öldürdük.Şeytan dediki fazla bir kış yok arada nasıl olsa beslersin,Bu zayıf dediğin arıları birleştirme analar boşa gitmesin.Sonra nasıl olsa Antalyaya gideceksin orada arı ölmez çoğalır vb.neler deyip kandırdı.Arılarım öldü şimdide bana diyorki Kimseye söyleme bari de rezil olma.Ben de onu dinlemeyip yazıyorum işte.
            Zaten tecrübe dediğin hayat boyu yenen kazıkların çokluğuyla orantılı birşey. Ne kadar kazık o kadar tecrübe yani.Bu anlamda çok tecrübeli olduğum doğru.Daha bir de 200 teneke balın üstüne soğuk gazoz içtiğimi anlatırdım ama şimdilik Hoşbulduk diyeyim.Okuyanlar bıkmasın değil mi?
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Rüşdü ordu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #208 : 31 Ocak 2012, 11:41:35 »

Selamlar forumdaki arıcı kardeşlerim,
Adım Rüşdü ORDU Konya'da yaşıyorum. 5 kovanla arıcılık yapıyorum. Arıları ve tabiatı çok seviyorum.Bu formu yaklaşık 8-9 aydır takip ediyorum. Arıcılık adına çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Aslında arıcılığa olan ilgim çok öncelere dayanıyordu.Fakat bizim buralarada yardımcı olacak bir arkadaş bulamadım.Nasip bu zamanlardaymış.Ali abi ve ekibini özverili çalışma ve paylaşımlarından dolayı yürekten kutluyorum.
Tekrar hepinizi selamlıyorum

mdoganaksehir

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
    • http://doganaricilik.blogspot.com/
« Yanıtla #209 : 31 Ocak 2012, 11:52:09 »
Efraim hocam hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Sizin bir videonuzu izlemiş hayran kalmıştım. Karniyolun dışında da sakin ve harika yavru atan arılar varmış demekki diye düşünürken. Sizinde arılarınızın büyük bölümünün karniyol olduğunu öğrendim. Karniyolla çalışılmaz diyenlere güzel bir örnektiniz inşallah bilgi ve birikimleriniizde ziyadesiyle faydalanırız.
bu arada,
Rüştü kardeşim hoş geldin sefalar getirdin.

Ne yaparsan yap; en iyisini yap...

http://doganaricilik.blogspot.com/