Gönderen Konu: Bal hasadı, arıcılık videosu  (Okunma sayısı 30593 defa)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Bal hasadı, arıcılık videosu
« : 31 Ocak 2012, 20:49:29 »

KARNİOL ARISI İLE ÇALIŞMAK BÖYLE ile furkanemreturk

Arıcılık ve bal hasadı. Karniol arısı bal yapmazmış diye boş çıtaları toplayan bir arıcı ;D

Bu kadar rahat bal hasadı gördünüzmü?

Bal hasadıyla alakalı haberin linki.

Trakyalı Şenol

http://www.trakyalisenol.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

« Son Düzenleme: 02 Şubat 2012, 00:12:36 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
Ynt: Bal hasadı, arıcılık videosu
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2012, 12:07:04 »
Ben gördüm abi,ilk şortla bal hasatı yapanlardandı doktor abimiz var :D :DNede olsa karniyol arısıyla çalışıyor.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2012, 12:38:38 »
Emrah bu bal hasadı doktorunkine benziyormu?
Trakyalının bal hasadı daha farklı. Bal hasadı yaparken arılarlada konuşuyor. Bayağıda derin konulara girmişler. Bizim arkadaşlarımız neleri varsa paylaştılar. Olumlu veya olusuz yaşadıklarımızı aktardık, biz burada hata yaptık siz bu hataya düşmeyin dedik.

İlginç olan ise yazın orata olmayanlar vardı onlar arıcılık bilgi paylaşımına başladılar. kar yağdı, güneş çıktı, yollar çamur gibi paylaşımlar görüyoruz. Kardeşim yazında yapsana bizim arılarımız gelişmedi, bal yok, veya oğul almaktan bala çalışacak arı bulamadık diye bir yazın bakayım.

Bir başka ilginçlik ise bilmedikleri şeye karşı çıkmaları. Vecdi abi bu sene çok iyi bal hasadı yaptı. Kovan başı 30 ile 70 kilo arasında degişen bal hasadından bahsediyorum.
Aynı arılıkta Vedi abinin kardeşi var, onun arılarıda bu yıl oğul şampiyonu idi bal alamadı. Bunlar aynı arılıkta iki farklı ırk arının yaptıkları.

İsteyen istediği çamuru yapabiliyor. Yukarda da belirttiğim gibi, işin paylaşım bölümüne gelince çamurcular kayıp. Arılık resmi bile olmayanların neler paylaştığını hep birlikte görüyoruz. Geçenlerde bir resim gördüm, aldığı karniollar öldü diyordu ama elinde arılı çıtayla poz veriyordu, yav sen maske giyiyordun birde eldiven ve eline arılı çıta alıp çekene kadar dünya iğne yediğinden bahsediyordun, ne oldyda böyle poz vermektesin, bunun mumu da bir acayip, başkalarınınki en azından yatsıya kadar yanardı.

Birde face var orası dahada alem, acayip bilgi paylaşımı var ama paylaşım yapanlara ait bir şey yok, hep yabancı ve başkalarının paylaşımlarını paylaşıyorlar. 10 Tane başkasının paylaşımını paylaşırken, 1-2 tane de kendinizde varsa bir şey paylaşsanıza.
Arı birleştirip 3 katlı kovan resim yayınlayıp sıfır çekenleride unutmuyoruz :D

Yeniden belirteyim, biz hiç kimseye aman alın bunu kullanın demiyoruz, denersi, olmadı bildiğinle yoluna devam edersin fakat kendi hatalarını başkalarına yükleme.

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2012, 14:42:29 »
Emrahcım eline propolis bulaşmasın diye hala eldiven giyenlerin sözlüğüne bakacak olursan benim giydiğim "şort" değil "DON"  8)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2012, 11:43:38 »

Muhteşem abi, böyle arıcılığa devam etseydin kimseye sorun olmayacaktın ;D
Allahım her şeyin hayırlısını ver.

http://www.aribakani.com/aricinin-kendisini-gelistirmesi/

Emrahcım eline propolis bulaşmasın diye hala eldiven giyenlerin sözlüğüne bakacak olursan benim giydiğim "şort" değil "DON"  8)
Bal hasadı, Arıcılık videosu
Muhteşem abi sen suyu bulandırıyorsun.
Suyu bulandıran kuzunun halini bilmiyorsun galiba.
Kurt, kuzu ile arkadaş olmak istiyor. Kuzu diyorki, efendim siz beni yersiniz, yok demiş kurt.
Neyse istersen arkadaş olma, sonuçta arkadaş olmuşlar. Bir kaç gün sonra derede su içiyorlar, kuzuda kurtun eline koz vermemek için elinden gelen gayreti gösterip, kurt yukarıdan su içiyorsa, kuzu alt tarafa geçip oradan su içiyor.
Kurtta bir bahane bulup arkadaşlığı fes edip kuzuyu yemek için fırsat kolluyor.Gene bir gün kurt yukarıda su içiyor, kuzuda alt taratan su içiyor. Birden kurt diyorki seni yiyeceği, kuzu neden diyor, suyumu bulandırıyorsun onun için :)

Geçen arkadaşlardan biriside, sokmayan arının balı olmaz diye ata sözü paylaşmıştı, bu kovandann alınan sırlı çıtalar bal olmuyormu, sokan arıların ballarını bir görüntüleyip paylaşın dimi 8)

Mesele kendisini kurt görenlerin suyunun bulanmasıyla alakalı olduğu için, yok don ile arı açıyorlar, yok şort ile arı açıyorlar, deyip, astronatlar kendilerini gizlemeye devam ediyorlar. Buyurun sizi tutan yok, sizde arılarınızı tanga giyip açı verin, cenaze işlemlerinizi başlatın ;D
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 15:23:43 Gönderen: Arı Bakanı »

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2012, 18:13:42 »
Ali abi kurt ile kuzu hikayesi anlatmışın da bu hikaye hayatın bir bölümü....Diğer bölümünde ise kurt yaşlanır, vee kuzunun elinde maskara olur. Şimdi sen benim elimde eldiven, sırtımda maske ile polen ile yavrulu çıtayı ayıramadığım dönemlerde yem olduğum kurtları gündeme getirmişin ama şu anda onlar yaşlandılar ve elimde maskara oldular orasını eksik söylemişin belirtirim. Birde hayadan edepden bahsedenler var hesap günü gelince  tartılacağız haya ve edep kimde ne kadar çıkacak göreceğiz. Bide bana suyu bulandırıyorsun demişin sen böyle topu kesersen bende kafaya çıkarım tabiki:) bir zamanlar bir arkadaş vardı dayanamayıp kafaya çıktığını söylemişti bakarsın o bile dayanamaz 8)

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2012, 18:20:43 »
                    Değerli arkadaşlar,bal alamamanın neredeyse suçlusu ilan edileceğiz.Arkadaşımız maskesiz kovandan şortla bal almasından alınganlık göstermeye anlam veremedim.Şortu don yapanlara soruyorum sizde bir arınızdan böyle bal sagımı yapabilirmisiniz.Bilim adamları Dünya da arıcıların İTALYAN arısından sonra arılıklarında bulundurduğu KARNİYOL arısına karşı olmalarına bir sebep bulamıyorum.Arıcının tecrübeleri,ugradığı zararlardır. Zaten arıcı arkadaşlarımız memnun kalmazsa KARNİYOL arıyı niye bulundursun.Bilim evrenseldir,bilim adamı ne derse biz onu yapmakla mükellefiz.Bir kimsenin sözü ile KARNİYOL arısına kötü arı demiyeceğiz.Yıllardan beri,bazı konularda sorulamayan sorulanlarada cevap verilmeyen sorular var.İçtenlikle söylüyorum,Mugla yöresinin melezlendiği kabul edilen arısı olmasa,ülke arıcılığı bitme noktasına gelmişti.Bu arı sayesinde sönen kovanlarına arı bölerek,ana arı vererek,bu arının çerçevelerinden arılarına takviye ederek bal alanlar,medeni cesaretleri olmadığından diyemiyorlar.
                    Çok şükür ki KARNİYOL arısı ülkemizde,arıcılığa çag atlatacaktır.Ülkemin insanı arıdan korkmayacak, şortla bal hasadı yaparken,yoruldukca salebini içecek,karpuz kesecektir.Yurdumuzda bulunan arı ırkları,eko tipler zamanında koruma altına alınıp,Karniyol arısı gibi ıslah edilseydi,farklı olabilirdi.Allah tüm arıcılarımıza böyle bir arı nasip etsin .şortla hasad yaparken,salep ,içebilsin,karpuz kessin.Kandilinizi kutlarım.Sağlıcakla kalın.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 19:30:18 Gönderen: Efraim Korkut »

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2012, 19:07:08 »

2012 Arıcı giysisi kreasyonları
              En Gözde Arıcı Giysisi   Şort ve Tişört olacak kesinlikle belli oldu.Kimse maskeli görüntü de yayınlayamaz artık.
             Maske ve eldiven firmaları batıyorsunuz.Bu adamlar batıracak haber vermedi demeyin.
             Bu arada ben de kendime yeni bir şort alayım.Ne de olsa 3 yerde 3 defa bal süzdük.Yenilemek lazım.Sahi futbolcuların forma değiştiği gibi biz de şort filan değişmeye başlasak diyecem de benim şorta uyacak 54 beden bi arıcı var mı arkadaşlar yaaaaaa.Neyse herkese hayırlı kandiller .......

ARICI DAMAT ile efraimkorkut

KARNİYOL ANTALYADA TATİLDEYDİ. ile efraimkorkut

« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 08:19:19 Gönderen: Arı Bakanı »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2012, 21:24:12 »
Hocam ben 50 beden giyerim ama şort dediğimiz nesnede bel lastikli olduğu için sorun olmaz. ;D ancak arı bakanı beyin beden hiç bize uymaz bizdeki onda durmaz ondaki bize olmaz .Onunla maça çıkmamak lazım :P
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 23:28:58 Gönderen: Efraim Korkut »

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2012, 01:13:46 »

ANA ARI SATIŞLARINI PATLATACAK BİR FORMÜL

Ana arı üreten arkadaşlar.Bu yıl kapasitelerinizi en az iki katına çıkarsanız bile bütün istekleri karşılayamayacağınız bir satış ortamı oluşturacak bir formül aklıma geldi.
                Böyle güzel bir formül hep lazların aklına gelecek değil ya.ben de Akdeniz çocuğuyum.Nede olsa Ispartalıyız.Bir Cumhurbaşkanı çıkardık ki 7 kere geldi 7 kere gitti.Tayyip Başkan gelmese daha da gideceği yoktu ama neyse.Asıl konudan uzaklaşmadan sadede gelelim.
               Formülümüz bir reklam videosu arkadaşlar ama gören arıcının hemen telefona sarılacağı bir video.Videoda oynayacak oyuncular genç yakışıklı arıcılardan seçilecek.Takımın adı Karniyol gücü yada karniyolcüler Birliği olabilir.Hepsi Şort ve forma giymiş.Şort ve formaların her yanında numaralar var.Bir arkadaşın arıları arasında Top oynayacaklar.Bu arada bazı kovanları açıp kapayacaklar.Biri çerçeve takacak.Biri kovana çerçeve verecek.Biri kovandaki anayı bulup sarı boya vuracak.Bir digeri Arıya Ana verecek.Bir arkadaş Mesela oksalik vb.verirken görüntülenecek.En son biri de Ballı bir çerçeve çıkarıp kesip yiyecekler.Bu Ali Beyin Kütük yada damacana kovanı olsa daha iyi olur.Bu arada arılar çalışıyor ve oyuncular oynamaya devam ediyor.Top dediğim.Futbol değilde Valeybol gibi serbest bir oyun.Oyun bitiminde Sporcular el sıkışıp formaları değişiyor. Videonun senaryosunu  istediğiniz gibi değiştirin.Eminim bu reklam videosu çok tutacak.Siparişleri yetiştiremeyeceksiniz.Bu filmin içinde ak sakallı bir arıcıdan tutun da bayan arıcılar da rol alabilir.İsterseniz tanınmış bir futbolcu da oynatabiliriz..
                Nasıl benim reklam filmi düşüncesi olurmu dersiniz?.Yoksa bizden iş çıkmaz veya pahalıya malolur  deyip pes mi edicez.Para bulunur.zaten ne masrafı olacak.Oyunculara bal ve polen hediye ederiz.Kamerayı da kiralarız.Yine de forma parası filan az bir masraf var.Ben sponsor olurum.Yok ne münasebet ben de veririm diyenlere de olur deyip bölüşürüz..Bazıları senin ne karın olacak derse ona da cevap hazır.Kimi zaman bazılarının duası paradan çok daha değerlidir. Türkiyedeki bir çok arıcının duasını alacaz.Bundan büyük kar mı olur.
                Karniyol kullanımı riskli bölgelere göndermesseniz.Hiçbir şikayet gelmez.Ayrıca Ana arıları cüz i bir fiyata sigorta yapabiliriz ve servis hizmeti başlatıp anaları kendimiz kabul ettirme yoluna gidersek ana kesme dolayısıyla gelen şikayetler de azalır.Valla bu fikirler Zihni Sinir Abimizin bile aklına gelmez.Benden söylemesi.
                Bu guruba katılalı kaç yorum yazdım.Okuyan 8-10 kişi.Yanıt veren birkaç arkadaş.Ben boşuna yazıyorum biliyorum ama ben inanmış bir Mümin gibi yazıyorum.Bu paylaşımları İbadet gibi görüyorum.Belki ilerde okuyan birileri çıkar bir zamanlar arıcılar neler konuşmuş diye okuyup gülüşürler.Bir kişi  Allah razı olsun dese Bu da hiç yoktan iyidir.
                Peygamberimiz hayatta olsa düzenli bir arıcı olmamızı isteyeceğinden eminim.Okumaktan bıkanlar hakkınızı helal edin tamam mı?

« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 01:29:24 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2012, 08:44:17 »
Trakya 2010 bal hasadı

Arıcılık, ayçiçek bal hasadı ile Ali_Turk
Trakya 2010 Yılı ayçiçeği bal hasadımızdan bir video. Şile kestane bal hasadı yapıldıktan sonra arılarımızı, Tekirdağ, Sultan köye götürmüştük. Arılarımızı bıraktıktan sonra kontrol için bile bir daha gidememiştim. Arıcılıkta kontrol elden bırakılmamalı. İyi bir sezon olmamasına rağmen güçlü kolonilerimizden bal hasadımızı yaptık. Aynı köyde bulunan 3 arıcı arkadaş bal hasadı yapamadan arılarını alıp gittiler.

Bal hasadının birinci katında hala 6 çıta fule yakın yavru faaliyeti devam ediyor. Böyle koloniler nereye giderse gitsin nektar olduğunda bal almamak imkânsızdır. Biz yıllarca başka ırk arılarla çalıştık, ayçiçeği bal hasadından sonra 3-4 çıta arımız kalırdı yavru derseniz bitik, her sene son baharda arı yaşatmaya uğraşıyorduk.

Alttaki video yukarıdaki videonun devamı, yani üçüncü kat.
Burada bir eksiklik var onu da belirteyim bu çok önemli.

Bu konuda daha önceden tecrübelerimiz olmadığı için ne yapılması gerektiğini Mehmet Yüksel’e sormuştum. Biz farkında olmadan arıların yatmasına sebep oluyoruz. Kolonide bal sırlanmaya başladığında bal gelmeye devam ediyor ise araya kat girilmeli demişti Mehmet.
Birinci videoda gördüğünüz gibi balın büyük bölümü sırlanmış, bu durum arının üçüncü kata çıkışına engel oluyor, sıra başlanan koloni yukarı kaldırılıp, araya hele kabarmış petekli bir kat girilirse, arıların çalışma hızı kesilmiyor, aksi durumda arı balı kuluçkalığa çekecek ve yavru alanını daraltacaktı. Buda arıcılıkta kontrolü elden bırakmayıp, kolonileri iyi yönetmek gerektiğinin bir parçası.

İyi geçmeyen bir sezonda, hiç yanlarına gitmediğimiz arılarımızın sadece bal hasadına gidebildik.

Trakya bal hasadı ve üstteki kovanın 3. katı.

Arıcılık, ayçiçek balı hasadı ile Ali_Turk
Efraim hocam reklam senaryosu çok güzel olmuş. Öncelikle ülkemizde 4 milyon koloni olduğu söylenmekte hatta daha fazla. En azından bunların, yıllık yarısının ana arıları değişmeli. Yani yıllık 2 milyon ana arıya ihtiyaç var. Üretilen ana arı sayısı ise ihtiyacın %10 filan olması lazım. Bize 100 ana arı gerekiyor üretim ise 10 tane, beklide talep bu kadardır arıcılar damızlık ana arıdan üretilen ana arıların kıymetini bilmiyor diye düşünüyorum. Bazı kişiler biz bir yerlerden karniol aldık, fakat bazıları çok saldırgan çıkmakta diye bana şikayette bulunuyor, bende bana değil bunu aldığın yere sor demekteyim.

Bazı arıcıların yoğun saldırılarına maruz kalan birisiyim. Efendim ben işlerimi para için yapıyormuşum. Bunu diyenlerde işe babalarının hayrına gidiyor veya aldığı maaşı eve gelmeden başkalarına çalıştıkları için dağıtıyorlar. Yada bize böyle saldırı yapan arıcılar ürettikleri balları beleşe dağıtıyorlar. Bazı arıcılarda bunu yemekte. Hiçbir aklı başında biriside çıkıp böyle suçlama yapanlara sen niçin çalışıyorsun dememekte. Ben kendi çapımda çalışırken, çalışmamın yanına bir sürü şey eklemişim bunlardan biriside ana arı üretimi ve ben bu işi önce kendime yapmaya başladım, sonra eş dost derken, talep çok benimde kapasitem yok. Bir çok kişiden fikir ve başka talepler geliyor bazılarını dikkate alacağım, ortaklık teklif edenler var. Benim üretmiş olduğum ana arıların elimde kalması gibi bir durumda söz konusu değil, kendi adıma reklama gerek yok.

Çalışırken büyük üretimleri hayal etsem de yetiştiremeyeceğimi çok iyi biliyorum. Onun için kademeli artırım yapıyorum. Çalışan birisinin yaptıklarına bakın. Gezginci arıcılık yapmaya çalışıyorum. Ana arı üretmeye çalışıyorum. Suni tohumla meraklarım var. Erkek arı üretimi yapıyorum. Bunların her birisi ayrı iştir. Avrupa da adamın işi sadece damızlık erkek yetiştirmek, bir başkasının işi sadece damızlık ana arı üretmek, bir başkası sadece F1 ana arı üretir, bir başkası da sadece gezginci arıcılık yapar. Bana yapılan saldırılar, hep ters tepti, siz canla başla çalışana çamur atacaksınız keyif yapmak için, normal şartlarda çoktan pes etmem yok olmam gerekiyordu, tersi oldu yapmış olduğum işte Allah yolumu açtı yükselmeye devam ediyorum. Allah herkesin kalbine göre versin diye dua ediyorum, bu şuna benzer, birisini yok etmeye çalışırsanız yaratan önce size takozu koyuyor. Üretmek için çene değil çalışmak gerekiyor.

Efraim abi, arıcılık forumunu okuyanlar bölümünde yanılıyorsun, sitenin altında sayaç var.

Siz daha çok facede takıldığınız için onun gibi zannetme. Burada yazılanlar arşivlenip, birisi arattığında sakni bir kitabın bölümü gibi ulaşıp bir çok kişinin görecek bilgiler vardır, sitemizde kim olursa olsun üye dahi olmasa bu bilgilere serbestçe ulaşıyor.

Birde forumlarda bizim akşamları msn sohbetlerinde yaptığımız geyik muhabbetlerini ben istemiyorum.
Bir konu arattığında boş şeyler olmasın, bazen aratıyorum şu dosyayı nasıl açarım, bir sürü yazı okuyorsun alayı geyik muhabbeti, bir siteye giriyorsun adam bir konuda bunu anlatmış ve işini görüyorsun, hangisi daha iyi.

Efraim abi bizden çok önce karniol arısına geçmiş birisi, bunu arıcılık anılarında paylaşırsa güzel olur.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 19:47:48 Gönderen: Arı Bakanı »

Ali Türk

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2012, 13:01:48 »
Efraim hocam,filmin bir yerinde bassetmişsiniz ana arı ızgarası kullanmıyorum diye.Neden ana arı ızgarası kullanmıyorsunuz merak ettim .Çoğu uzman arıcı ana arı ızgarasını kullanmadan olmaz diyor.

erkanduzce

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2012, 20:26:59 »
efraim bey

dünyada karnıyol ırkının ıslahı için yıllarını vermiş insanlar hatta ülkeler var
ben onlardan izlediğim video larada yada yazdıkları makalelerde böyle.

benim gözümde bu site doğru ve akılcı çalışmalar içeriyor

bize yaptığınız çalışmaları paylaşmak yada tecrübelerinizi bizimle paylaşmak arıcılara, özellikle yeni başlayanlara çok fayda verecektir.

çalışmalarınızda basarılar dılerım
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 22:00:32 Gönderen: Arı Bakanı »

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2012, 22:45:29 »
Herkese selamlar,
Efraim Hocam yazdıklarını zevkle takip ediyoruz. Cevap yazmayışımız ise; "Doğru söze ne denir" anlamında. Bildiğine inandığım kimselerin meclisinde, dinlemede kalmak, genel tavrımdır. Allah senden ve faydalı bilgileri paylaşan diğer tüm arkadaşlardan razı olsun.
hayreddin bayraktar

serdar özhan

• Acemi Üye
  • *
    • SERDAR ÖZHAN
« Yanıtla #14 : 05 Şubat 2012, 00:18:17 »
Efraim hocam senaryo çok güzel olmuş,fakat karniyol arısının bence bu kadar büyük reklama ihtiyacı yok, 300 kovan karniyol arısının antalyada portakal balı yaptığını,gücünü kaybetmediği için kestanedede bal yaptığını,ülkemizde yapılamayan üçüncü bal sağımınıda ayçiçekten yaparak diğer karniyol arısı kullananlar gibi en güzel reklamı yapmış oluyorsunuz,paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyorum,tecrübelerinizden bizleri mahrum etmeyin,sağlıcakla kalın.