Değerli arkadaşlar,bal alamamanın neredeyse suçlusu ilan edileceğiz.Arkadaşımız maskesiz kovandan şortla bal almasından alınganlık göstermeye anlam veremedim.Şortu don yapanlara soruyorum sizde bir arınızdan böyle bal sagımı yapabilirmisiniz.Bilim adamları Dünya da arıcıların İTALYAN arısından sonra arılıklarında bulundurduğu KARNİYOL arısına karşı olmalarına bir sebep bulamıyorum.Arıcının tecrübeleri,ugradığı zararlardır. Zaten arıcı arkadaşlarımız memnun kalmazsa KARNİYOL arıyı niye bulundursun.Bilim evrenseldir,bilim adamı ne derse biz onu yapmakla mükellefiz.Bir kimsenin sözü ile KARNİYOL arısına kötü arı demiyeceğiz.Yıllardan beri,bazı konularda sorulamayan sorulanlarada cevap verilmeyen sorular var.İçtenlikle söylüyorum,Mugla yöresinin melezlendiği kabul edilen arısı olmasa,ülke arıcılığı bitme noktasına gelmişti.Bu arı sayesinde sönen kovanlarına arı bölerek,ana arı vererek,bu arının çerçevelerinden arılarına takviye ederek bal alanlar,medeni cesaretleri olmadığından diyemiyorlar.
Çok şükür ki KARNİYOL arısı ülkemizde,arıcılığa çag atlatacaktır.Ülkemin insanı arıdan korkmayacak, şortla bal hasadı yaparken,yoruldukca salebini içecek,karpuz kesecektir.Yurdumuzda bulunan arı ırkları,eko tipler zamanında koruma altına alınıp,Karniyol arısı gibi ıslah edilseydi,farklı olabilirdi.Allah tüm arıcılarımıza böyle bir arı nasip etsin .şortla hasad yaparken,salep ,içebilsin,karpuz kessin.Kandilinizi kutlarım.Sağlıcakla kalın.