Ali bey, Fatih bey, Yusuf bey iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Hamdolsun arılığımda karniyol arısı da oldu.
Bu sene iki cins arım vardı.Birini geçen yıl arıcıdan aldım (geçen yıl 3 arkadaş birer kovan almıştık onlar da ben de bal alamadık bu ırktan). Geçen yıl ana arı alıp bölmüştüm diğerini.
Bu sene; böldüğüm kovana göre geriden takip etsede bunların ikiside 20 çıtalık nufusa ulaştı.
Bu yıl da gözüne baktık ama satın aldığım kovan ne hikmetse bir türlü bal yapamadı. kovanlar yanyana çevre koşulları ikisi içinde aynı ama biri geriden gidiyor. Bu durumu görmek de benim için çok iyi bir tecrübe oldu. Bal yapmayan kovandan arıları aldım ve karniyol bölmelerinin o arı ile yaptım.
Bu sırada baktım ki ana arı memesi yapmış, Ali abi de bu kovana koyma demişti ana arıyı, öyleyse bu ana arıyı da kenara çekeyim anayı yenilesinler bir bakalım belki sonraki nesil ana verimli olur diye düşündüm. Kovan 10-15 tane meme yaptı.
Cumartesi günü baktığımda karniyoller yumurta atmış. Birinde bir tane yüksük temizledim. Fatih bey haklısınız kontrol etmekte fayda var.
Yusuf bey Ali abi işçi arılarıda boyayarak göndermiş olabilir ona hiç dikkat etmemiştim. Nihayetinde onun memleketi de bu topraklara yakın

Ali bey, forum sitesinde meslek icabı biliyorum düzeltme imkanı var. Hele bulunduğum durumdan mezun olayım, ömrümüz olursa inşallah gerçek isimle değişirsiniz. Olmazsa yeniden üye olurum artık, Muhteşem bey de çakma isimden bahsedemez.
Herkese bereketli bir ömür dilerim.