selam arkadaşlar. muhteşem bey ,yaşım 50 sizinle biraz sohbet edelim.15 tane kivim var.geçen yıl 15 kg .kivi verdi.nedenini araştırdım karşı köydeki arıcı arkadaş arılarını yaylaya götürmüş. bu durumu arıcı arkadaşlara anlattım. sana bir arı verelim dediler.arıyı aldım.aldım ama arı değil,sanki zebani.yanına varmadan etrafım sarılıyor.tarlada çalışanı sokuyor.velhasıl çok saldırgan bir arı. hiç hoşlanmadım.herkes benim acemiliğime bağladı.biz de kabul ettik.çok araştırmacı bir kişiliğim var.arı sitelerine üye oldum.her gördüğüme sordum epey bilgi topladım.mayıs ayında arıyı orta kuşak dediğimiz 750 rakıma götürdüm. orman gülü alsın diye.gül çok olmasına rağmen getiremedi. eski arıcılar bu arının ordu arısı olduğunu,iğnesinin kısa olup gülü alamadığını söylediler. çok yumurta döküyor,hızlı ürüyor, ama çok sert.değiştirmeye karar verdim.geçen hafta ısmarladım bu çarşamba günü verdim yarın almış olması lazım.bahara kadar da neslini yeniler, bende rahat ederim.muhteşem bey, F1 ile çalışırken inanın sizlerin cesaretinin 1/10 i kadar cesaretim olsa kısa kollu giysi ile yanına varacam.ordunun yanına nasıl vardığımı anlatayım. maskenin kalın olanını giyiyorum. eldivenin kalını olacak.kalın kot pantol ayakta çizme olacak iple bağlanacak. öyle çalışıyordum. siz daha iyi bilirsiniz,çalışma ortamı ne kadar iyi olursa verimde o kadar artar ayrıca insan yaptığı iştende o kadar zevk alır. son olarak şunu belirteyim kividen 100/100 verim aldım diyebilirim. daha fazla zamanınızı almayayım. kalın sağlıcakla.