Bu yapmış oldugumuz altık, herhangi bir standar ölçüye göre yapılmadı. Ali Şekerli'nin paylaşmış oldugu resimlerin orjinali Almanyadan gelen, oradaki orjinal ölçülerdir. Ayrıca dip tahtamızı önden 2 cm ileri çıkardık, orjinalleri kovana sıfır oluyor.

Numune elek telli altlıgımız çıkınca bir ballık koyup, gezginci arılıkta tabanı nasıl sabitleriz. Bir çok seçenek var ben arka köşelerden aliminyum köşebentle vidalamayı, yanlardanda birer ince saçla da iki yandan tutturmayı düşünüyorum.
Bir başka seçenek ise pervaz dönelim oldu.
Bir başka seçenegimiz ise pervazın saç olarak monte edilmesiydi.
Tüm seçenekler olumlu, en önemli konu istediğimiz zaman en kısa sürede altlıgı nasıl sökeriz Çünkü bu tip altlıklar kullandıgınızda, kovan temizleme derdi olmuyor, diyelim oldu altlık degişiyorsunuz. Kovan kayıtlarınada zarar gelmez.

Altlıgın yandan görünüşü. Çekmecenin kanalında çalışan parça 3 mm lik bir plastik. Bunun orjinali ise sac levhaydı. Bu parçagı gene degiştirebiliriz, en uygun ve ucuz malzeme arayışımız sürüyor. Genelde bu parçanın altına veya üstüne çıta çakılıyor. Ben çıta çakmayıp levhayıda kanal içine aldım, daha güzel görüntü oldu.

Altlıktaki en önemli şey sağlamlık ve az parçadan oluşması. Çekmeceyi çıkardığımızda, sadece iki yan bir ön, birde arkadan oluşan toplam 4 parça . Malzemeyide ayriyeten kalın tuttuk.

Bir malzemenin iyi veya kötü yönleri kullanıldıktan sonra ortaya çıkacaktır. Biz bu konulara yeniyiz. İnşallah ihtiyaçlarımızı karşılar. Resdimlerde gördüğünüz elek teli degil aliminyüm bir madde. Tel degil baskıyla delinmiş. Numune olarak 8 tane gelmişti, formik asit ne yapacak onuda test edecegiz. Altlıklarda kullanacagımız, Asıl elek telimiz 27-28 mm göz genişliğinde olacak.