Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 347999 defa)

aligulsoy

• Ziyaretçi
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #210 : 31 Ocak 2012, 15:12:13 »
Emrah , sağol teşekkür ederim.iş-güç nedeniyle köyde çok görüşemedik.Sana burada rastlamam sürpriz oldu.Doğrusu sevindim.FORUM bağlantılı bir tanıdığımın yakınımda olması güzel bir tesadüf .. Arılarım bizim köyde.

Rüşdü ordu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #211 : 31 Ocak 2012, 19:51:41 »
Efraim hocam hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Sizin bir videonuzu izlemiş hayran kalmıştım. Karniyolun dışında da sakin ve harika yavru atan arılar varmış demekki diye düşünürken. Sizinde arılarınızın büyük bölümünün karniyol olduğunu öğrendim. Karniyolla çalışılmaz diyenlere güzel bir örnektiniz inşallah bilgi ve birikimleriniizde ziyadesiyle faydalanırız.
bu arada,
Rüştü kardeşim hoş geldin sefalar getirdin.
Hoşbulduk mdoganakşehir.Forumda hemşerilerin bulunması çok güzel tesadüf.

Timuçin Keskin

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #212 : 16 Şubat 2012, 00:11:01 »
Selamlar forum dostlarına;

Ankara'da ikamet eden aklı Samsun da olan biriyim.  Bu baharda 10 kovanla Samsun'da, 1-2 kovanlada Ankara'da açılış yapmak ümidindeyim. Arıların ırkı Kafkas suyunun suyu olacak. (Ancak bu şekilde temin edebiliyorum) Arı kardeşlerin daha önceki tekil ve acı verici ziyaretleri dışında çok aman aman bir samimiyetim olmadı. Ama artık olsun istiyorum. Bu ay içinde kovan, malzeme ve organik asit temini yapmayı planlıyorum. Bunların yanında ustalarımızdan birde güzelinden karniyol ana konusunda destek alabilirsem iyi bir noktadan başlamış olacağım. Her türlü yardımı zevkle kabul ederim. 

Herkese bereketli bir yıl dilerim.

Timuçin Keskin, Elektronik Mühendisi, Ankara
14 koloni Samsun Vezirköprü

birol.şenol

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #213 : 20 Şubat 2012, 22:34:28 »
merhabalar abilerim kardeşlerim herkeze iyi forumlar diliyorum ben bursadan birol 33 yaşındayım arıcılıkta daha kalfayım foruma katıldımki ustalarımızdan daha pek çok bilgi ve tecrübe edinebileyim diye aranızda olmak çok güzel tanşmak dileği ile saygı ve sevgiler

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #214 : 21 Şubat 2012, 01:24:00 »

HOŞGELDİNİZ
                    Foruma yeni üye olan ve tanışma bölümünde kendini tanıtan arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz.Bursadan Birol bey,Ankaradan  Timuçin bey,Giresundan Ali Bey,Konyadan Rüştü bey,Sivaslı Ahmet bey,K.Maraşlı Mustafa temiz Bey,Memleketini bilmediğim Yusuf Şahin Bey, ve Mustafa yılmaz beyler.Tekrar hoş geldiniz diyor Forumumuza renk katacağınıza inandığımı belirtmek istiyorum.Burada merak ettiğiniz bir çok hususu öğrenebilir,yaşadığınız ilginç bir olayı paylaşabilir, emin olduğunuz bir görüşü  savunabilirsiniz.
                   Birlikten kuvvet doğar prensibimizdir. Türk Arıcılığını ileriye hep ileriye götürmek istiyoruz.
                   Misyonumuz:Kaliteli bir eğitim , akılcı ve teknik çalışmalar en son teknolojik buluşlar,kaliteli- soylu ana arı üretim ve kullanımı olmalı. 
                  Vizyonumuz :Devletimizin desteği ve Bütün arıcılarımızın da özverili çalışmaları sayesinde Bal,polen, propolis,Arı sütü,Arı zehiri  üretim ve satışında  Dünya ve Avrupa standartlarının üzerinde bir  seviyeye erişmek olmalı.
                  Bütün üye arkadaşlarım:
                  Temizlik ve hijyen namına hiçbir kurala uymayan,
                  Saldım çayıra Mevlam kayıra türden arıcılık yapan,
                  Babadan-Dededen hatta Nuh Nebiden kalma usullerle arıcılık yapan,
                  Mücadele yapmadığı ve kurallara uymadığı için yanındaki arıcılara zararı dokunan
                  Bal üretim zamanında şeker-glikoz kullanıp bir de organik diye satan
                  Kanser yapıcıdır dendiği halde hala mavrit  veya naftalin vb.ilaçları kullanan,
                  Peteklere güve yememesi için sinek ilacı sıkan arkadaşlarımız var ise ne olur uyaralım.Uyandıralım.
                  Sevgi ve saygılarımla..Sağlıcakla kalın……
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2012, 11:04:50 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Gultepeku

• Yeni Üye
  • **
  • Kadir Ünsal Gültepe
    • http://kadirunsalgultepe.blogspot.com/
« Yanıtla #215 : 21 Şubat 2012, 10:55:54 »
Sn Efrahim bey
Tebrik ederim , Bu işi profosyenelce yapıpda şu yadıklarınızı söylemek ancak eğitimli inasnların söyleyebileceği sözler. Eğitim Şart malasef bu konuda eğitimi uygulamayı birlikte yapıp insanların önüne bir endüsti olarak sunan kurumlarımız çok az. Çoğu konferans ,toplantı vb. arkasında ticaret yani para var . Bu işi endüstri haline getirmek başta devletin işi . geçen gün  Ali bey almanyadaki invert şurupda devlet desteğinden bahsetti , nekadar güzel bir uygulama. Bizde gariban insanımız bırakın arıya vermeyi çayına şekeri zor buluyor.
Arıcılarımızın sırtından 1 e 4 kazanan meşur firmaların , daha sık denetlenmesi lazım.
Belirtiğin ilkeler gerçekten çok güzel , bu ilkelerlerin gerçekleşmei için 1. Devlet desteği 2. Eğitim 3. Mesleki- İnsani Ahlak
<< Kadir Ünsal Gültepe >>

mustafa temiz

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #216 : 21 Şubat 2012, 22:05:31 »
Selamlar Efraim Bey,
Çalışmakta olan bir meslektaşınız olarak ortaya koymuş olduğunuz prensiplerin aynı zamanda ortak düşüncelerimiz olduğunu belirtmek isterim.
          Kirlenen bu dünyada insanı ve insan sağlığını herşeyin üstünde tutan bu yolda da neler yapılabileceğini sürekli araştıran ve gerekenleri yapan , yaptıklarını paylaşan , soru soran ; sorulan sorulara sabırla cevap veren bütün forum yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum.
    Yaklaşık olarak beş yıldır arıcılık yapıyorum.Bir yıldan beri de bu siteyi takip ediyoru. Diyebilirim ki, teknik ve organik arıcılık adına ne ğrendiysem buradan öğrendim. Özellikle de koloni yönetimi, tel altlıklı kovanlar, invert şurup, arı ırkları, organik asitler... Öğrendiklerimin çoğunu uygulamaya başladım. Şimdi temin etme imkanı elde edemediğim en önemli sorunum olarak karniyol bir damız ana önümde duruyor.
Ana üretim aparatlarını temin ettim, teknik bilgileri iyice öğrenmekteyim. Geri kalan bir damızlık ana  ve baharın gelmesi. Geceler artık arılı rüyalarla dolup taşıyor.

Ahmet Yıldırım

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #217 : 06 Mart 2012, 11:04:43 »
merhabalar abilerim kardeşlerim herkeze iyi forumlar diliyorum ben bursadan birol 33 yaşındayım arıcılıkta daha kalfayım foruma katıldımki ustalarımızdan daha pek çok bilgi ve tecrübe edinebileyim diye aranızda olmak çok güzel tanşmak dileği ile saygı ve sevgiler
Birol şenol bey arıcılıkta kalfayım yazmışın.Kalfalık belgesini neresi veriyor?

hasankorkmaz11

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #218 : 12 Mart 2012, 20:58:32 »
Arkadaşlar ben sitenize yeni üye oldum.Uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum bugünden itibaren bende kayıtlı üye olarak faaliyet göstereceğim inşallah.Ben bu stenin yapımında emeği geçen herkeze çok teşekkür ediyorum.Ayrıca yeni sezonun hayırlı ve bereketli olması dileğiyle tüm arıcı arkadaşlara hayırlı günler diliyorum.

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #219 : 12 Mart 2012, 21:29:17 »
Hasan bey hoş geldiniz.Sizinde paylaşımlarınızı bekliyoruz.Sizede bereketli sezonlar.

AYDIN BAYAR

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #220 : 13 Mart 2012, 22:09:16 »
selamun aleyküm  ben aydın bayar izmit kocaeli de hobi olarak 2002den buyana arıcılıkyapıyorum  emeyi gecen herkese teşşekkür ederim

yüksel özsoy

• Acemi Üye
  • *
    • yüksel özsoy ve arıcılık
« Yanıtla #221 : 02 Nisan 2012, 16:22:35 »
bütün arı sevenlere selamlar. bloglardan sonra artık foruma kayıt olarak siz abi ve kardeşlerimin arasında olmak istiyorum. istanbulda kalıyorum sakarya nın sapanca ilçesinde arılarım var.
bereket dolu sezonlar hepinize

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #222 : 02 Nisan 2012, 22:20:41 »
Yüksel bey hoş geldiniz aramıza.Sizede bereketli sezonlar.

H.DİNER

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #223 : 13 Nisan 2012, 11:43:06 »
Hepinize saygı ve selamlar.

ömür civan

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #224 : 20 Nisan 2012, 00:48:15 »
 Yakinen severek takip ettiğim bu arıcılık forumuna, kayıtlı üye olmak bugüne nasip olmuştur.Burada herkese sevgi ve selamlarımı sunar,tüm uğraş verenlerin allah emeklerini boşa çıkarmamasını dilerim.2005 den beri 20-30 kovanla babamla arıcılık faliyeti içindeyiz.