Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 348013 defa)

şeref KORKMAZ

• Yeni Üye
  • **
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #150 : 15 Şubat 2011, 12:36:22 »
       Sayın  ; Reşattin  Sancar   arıcılığın  ilk  hevesi  ilk  heyacanı  güzel  bir  duygu , başlamanız  ve  bilği  birikiminizden de   tüm  arıcılık  camiasının  faydalanması  dilek  ve  temenlilerimle.

Selamlar  olsun.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #151 : 15 Şubat 2011, 14:32:53 »

Reşattin Sancar;
Kendisi geçmişte 100 kovanla arıcılık yapmış ve bazı nedenlerle arıcılığı bırakmış. Dün kendisi beni ziyaret etti ve yazdıklarını görünce şaşırdım yav ben neymişim filan diye :-[ :-[
Bu yazdıklarını bizim kalfa inşallah duymamıştır.
 Reşattin bey, Balıkesir'in Bandır'ma ilçesinden, şu an Darıca'daki bir akrabasında misafir. Kendisi yeni emekli olmuş ve yeniden arıcılıga dönüş yapacak. Yeni sezonu beklemeye devam ediyor.

Usta bir arıcının, çıraklıktan yeniden başlayıp, kalfa ve usta arıcı olmaya çalışacağım denmesi beni acayip etkiledi. Bu tür kişiler kısa sürede büyük yol alırlar, tecrübelerim bu yönde. Ben bilirim diyenlerde hep bir yerlere demir atıp bekleyenlerdir.

Şu ana kadar hiç bir üyemize ben hoş geldin demedim, bunlara başta Muhteşem abi ve Mehmet Yüksel'de dahildir. Bir kişinin ben üyeligini onaylamış isem zaten hoş geldin demek oluyor. :D
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

miriliburak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #152 : 15 Şubat 2011, 19:09:01 »
Reşattin Sancar abi üyeliğinin hayırlı olması dileği ile hoşgeldin.
Güney marmara da arıcılık yapacağınızdan söz etmişsiniz bahsi geçen yöre neresi oluyor.

Reşattin Sancar

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #153 : 16 Şubat 2011, 10:48:13 »
Kısmetse BANDIRMA'da

Şekerli

• Yeni Üye
  • **
    • ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR
« Yanıtla #154 : 16 Şubat 2011, 19:58:49 »
Alıntı
Birçoğunuz uzun zamandır arıcılık konusunda  kendi deneyimlerinizi yaşamış ve kendi sonuçlarınızı çıkarmış bireyler olduğunuz için alternatif fikirlere kapalı ve alıngan tavırlar sergiliyorsunuz.Bunu tartışmaların konularından bağımsız olarak yazıyorum.Çünkü konular hakkında bilgim yok.Arıcılığı bilmiyorum.

Burasını tam olarak anlayamadım...

Mümkünse, hangi bireyin hangi alternatif fikre kapalı olduğunu örnekleyebilirmisiniz?

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #155 : 18 Şubat 2011, 00:19:21 »
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır siteyi takip ediyordum.Hatta üye olmaya da çalıştım fakat kendi adım yerine nick kullandıgım icin üye olamamışım bunu geç anladım.

Ben İstanbul da oturuyorum.Henüz hayatımda hiç arıcılık yapmadım. :-[ Köye dönüş hayalleri gibi arıcılık hayalleri kuruyorum.Sizlerin yazdıkları, detaylı anlatımlar vs ile kendimden geçiyorum.Hepinize farkında olmadıgınız bu iyiliğiniz için teşekkür ederim.

Arıcılık konusunda bilgim olmamasına rağmen ingilizce bilgim sayesinde diğer sitelerden çeviri yaparak yardımcı olabilirim sanırım.Bunun dışında çoğunlukla yazılanları takip edeceğim sanırım.

Siteye yeni giren ve uzun zamandır izleyen bir yabancı olarak şunu belirtmek isterim,

Birçoğunuz uzun zamandır arıcılık konusunda  kendi deneyimlerinizi yaşamış ve kendi sonuçlarınızı çıkarmış bireyler olduğunuz için alternatif fikirlere kapalı ve alıngan tavırlar sergiliyorsunuz.Bunu tartışmaların konularından bağımsız olarak yazıyorum.Çünkü konular hakkında bilgim yok.Arıcılığı bilmiyorum.

Bunu hoş bir gözlem olarak kabul edin ve yanlış anlamayın lütfen.

Sayenizde kendi kovanlarım olmasına cesaret edeceğim günlerin heyacanıyla hepinize tekrar selamlar gönderiyorum.

Ali abi boş ver. Hiç kimse bilmediği bir konuda yazı yazamaz, yazsada eline yüzüne bulaştırır. Ben yıllarca evimde doktorluk okusam ve doktorlara akıl vermek için yazı yazmaya kalksam ne yazabilirim, bayagı komik bir duruma düşerim.

Gene bir kişi denizdeki gemi kaptanlıgını okusa, yazılanlarla denizdeki yaşananlar ne kadar birbirini tutar. Ben oturup şimdi kaptanlara koltugumdan akıl versem ne güzel olur dimi ;D

İletiyi okuyorum, amaç iş sulandırmak. Bu kardeşimiz daha işin ucundan başlamadan yazdıkları bunlar, ya birde arıcı olsaydı, neler yazacaktı.

Forumda işi sulandırmak isteyenlere kesinlikle izin vermem.
Türkiye'de bizim kadar alternatif fikirlere önem vermeyen yoktur. Aslında alternatif fikirlerden rahatsız olanlar, geleneklerine bağlı arıcılardır.
Bir düzen var, ilaç, vitamin kek ve ahkam kesme ve kıymetli hocam degerli bilmem kim, arasında dönüp duruyor. Bunlar asıl alternatiflere uymayan kesimdir. Bazılarının gelir kapısı bazısınında ahkam kapısıdır.
Biz laf degil işimize bakıyoruz.
Birileri bizi begenmiyorsa bunu lafla degil, yaptıgı uygulamaları paylaşarak göstermeli, yazı yazanları çok gördük, yaz yaz ortada bir şey yok.......

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Turan15

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #156 : 18 Şubat 2011, 10:29:51 »
Yeni gelen arkadaşlar 'a hoş geldiniz der, paylaşımlarını bekliyoruz.

EYÜP

• Acemi Üye
  • *
    • EYÜP ÇAKIR
« Yanıtla #157 : 28 Şubat 2011, 23:04:54 »
Merhaba arkadaşlar,
(Tanışmak için ayrı bir konu başlığı açmak istemedim)
Adım Eyüp, Nevşehir de evimin bahçesinde amatör olarak arıcılık yapmaktayım.Bulunduğum yerde çimento fabrikasında elektrik teknisyeni olarak görev yapmaktayım.Bir kovan arıyı aldığımdan beri bilgi sahibi olmak için internette dolaşmadığım kapı girmediğim site kalmadı.Başta bloglarını sürekli takip ettiğim Ali TÜRK, Mehmet YÜKSEL, Muhteşem TURUNÇ, Ali ŞEKERLİ ve ismini sayamadığım diğer arıcı arkadaşlara çok teşekkür ederim bloglarında verdikleri bilgilerden ve emeklerini esirgemediklerinden dolayı.Benide aranıza kabul ederseniz bundan mutluluk duyarım.  SAYGILAR

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
« Yanıtla #158 : 01 Mart 2011, 20:15:54 »
Eyüp bey foruma hoşgeldiniz.

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
« Yanıtla #159 : 09 Mart 2011, 11:14:38 »
Bu konu [Arı ırkları] isimli bölüme taşınmıştır.

[Anadolu arısı]

Abdulcelil

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #160 : 31 Mart 2011, 21:34:10 »
Selamun Aleykum. benim adım Abdulcelil Öztürk. Tek koloni ile Adıyaman da ,evimin balkonunda hobi arıcılığı yapmaktayım.
  İnşallah bilgilerinizden faydalanıp , ilerki yıllara alt yapı hazırlığı yapmak istiyorum. Bütün abi ve kardeşlerime selam ederim.

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #161 : 31 Mart 2011, 22:02:06 »
A.s Abdullahcelil bey aramızı hoş geldiniz.

Abdulcelil

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #162 : 01 Nisan 2011, 12:13:41 »
Teşekkür ederim . Hoş bulduk .

hilmiunal077

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #163 : 01 Nisan 2011, 20:19:20 »
         Sayın Ali bey ve forma katılım ve paylaşımda bulunan tüm arkadaşlar hepinize selamun aleyküm.İsmim Hilmi Ünal.Yalova Termal de arıcılık yapıyorum.24 adet kolonim mevcut.Forma yaklaşık bir yıldır üyeyim.Sessiz üyelerdendim en azından bu güne kadar.Samimi çalışmalarınıza sessiz kalmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum.Farklı yöntem ve konuları tecrübelerinizi açıkyüreklilikle paylaştığınız için herkese teşekkürler.Özellikle bakanımın çalışmalarını yakından takip ediyorum,fikirlerinin ve açıkladıklarının yüzde yüzüne katılıyorum.Allah nasip ederse bizde formunuzda bundan sonra aktif olarak katılacağız.Allaha emanet olun.

yusuf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #164 : 02 Nisan 2011, 02:05:29 »
         Sayın Ali bey ve forma katılım ve paylaşımda bulunan tüm arkadaşlar hepinize selamun aleyküm.İsmim Hilmi Ünal.Yalova Termal de arıcılık yapıyorum.24 adet kolonim mevcut.Forma yaklaşık bir yıldır üyeyim.Sessiz üyelerdendim en azından bu güne kadar.Samimi çalışmalarınıza sessiz kalmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum.Farklı yöntem ve konuları tecrübelerinizi açıkyüreklilikle paylaştığınız için herkese teşekkürler.Özellikle bakanımın çalışmalarını yakından takip ediyorum,fikirlerinin ve açıkladıklarının yüzde yüzüne katılıyorum.Allah nasip ederse bizde formunuzda bundan sonra aktif olarak katılacağız.Allaha emanet olun.
Hoşgeldiniz ...

Termalde arıcılığa izin veriyorlarmı.Üvezpınar yada gökçederede olmalısınız.Bal satışı konusunda sorunu olmayan arıcılardan olmalısınız.Yaz sezonu bölgenizde bolca bulunan arap tursitler çok bal tüketirler.