Gönderen Konu: tanısma  (Okunma sayısı 19108 defa)

senol

• Acemi Üye
  • *
tanısma
« : 12 Ekim 2012, 18:14:43 »
merhaba arkadaslar ben senol aydın kastamonu ıneboludan.48 yasindayim uzun uzun suredir aricilikla alakali kitaplar okudum bu sene baslamak nasip oldu cok guzel bir ugras vakti olan herkese tavsiye ederim.arilarin kabarttigi petekleri gorunce sokmalari hic rahatsiz etmiyor.mukemmel  yaratiklar iyiki bu ise baslamisim.

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
Ynt: tanısma
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2012, 21:51:31 »
Şenol bey hoş geldiniz sizede bu hastalık bulaşmış kolay gelsin.

senol

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2012, 20:18:00 »
hosbulduk emrah kardesım hemde saglam bulastı bızım buralarda bıraz zor olsada cok guzel bır ugras

engin altin

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2012, 20:48:38 »
Şenol kardeşim hoş geldin slm.

senol

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2012, 21:07:32 »
hosbulduk engın ınsallah buranın benım ıcınde hayırlı olacagını dusunuyorum

trakyalı senol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2012, 10:24:52 »
şenol abi hoşgeldin arıcılık bal gibi tatlı uğraş ileriki yıllarda hastalık haline gelecek :) baştan hobi sonra alıp başını gidiyor çıta hep yukarıya ürününüz bol bereketi daim olsun kolay gelsin.

senol

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2012, 10:41:53 »
 hosbulduk adasım amın cumlemız ıcn ınsallah

Z.Anlayışlı

• Acemi Üye
  • *
    • MAKET/ARI
« Yanıtla #7 : 18 Ekim 2012, 17:28:43 »
hemşerim şenol;

aramıza hoş geldin.
İnebolunun hangi köyündensin..?

Bende inebolu'nun Taşburun köyündenim. Memleketime sık gittiğimden, o zaman 2006 yılıda bir kaç kovanla başlayayım inebolunun o güzel kestane balını alayım dedimiştim,

şu anda memlaketimde 10 adet arım var. Aynı zamadanda istanbuldada arılarım var. Bence inebolu gibi bir yede eğer usulune uygun olarak yapılırsa kazançta elde edebileceğin bir gelir kapısı olabilir..

senol

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 18 Ekim 2012, 18:04:10 »
merhaba sevgılı anlayıslı ben camdalı koyundenım neresı dıye sorarsan evrenyeye gırmeden sagdan ıcerı gırıyorsun.ben merkezde yasiyorum ama yazin koydeyim ben bu sene 15 kovanla basladim ilk sene oldugu icin bana 2 veya 3 kovanla basla dediler ben bu isi yapabilecegime inandigim icin kimseyi dinlemedim.iyide olmus bir kovanim ogul verdi ve ana memeleri oldugu icin onu boldum bir kovanimda bal sezonunda iyi calismadigi icin onuda boldum bu isleri yaparken allah razi olsun 2 arkadasim var cok yardimci oldular ve onlar sayesinde bana gore isin basida olan biriicin bayagi birseyler ogrendim.sonucta bu sezonum iyigecti bagladigim sermayeyi allahin izniyle cikardik.simdi sikintim arilari kislatabilmek bildigin gibi kis burda zor geciyor ve ben bu konuda daha ne yapacagimi bilmiyorum birde kocaoglan derdi var.dun koyden arkadasim aradi koyun icinde arabayla kovalamis cok buyuk degilmis ama yinede zarar verebilir bakalim ne yapacagiz.basini agritmadim insallah istanbulda nerdesin?saygilar.

Z.Anlayışlı

• Acemi Üye
  • *
    • MAKET/ARI
« Yanıtla #9 : 20 Ekim 2012, 16:35:40 »
sayın hemşerim;
 istanbulda Fatihin balat semtinde oturuyorum arılarım arnavutköye giderken kayabaşı ormanının içinde.

Köyde arının kışlatma konusunu kafana takma, zira sen benim gibi değilsin arının yanındasın. Ben geçen sene 18 kovanla girdiğim kışa  en son kar yağdığında 13 kovanım vardı. Memlekette olmadığımdan 4 kovan yaza çıkabildi.Sebebi soğuk değil kışın uzun sürmesinden dolayı yiyrcek stoğunun bitmesiydi.

Arı kışlatmasında soğuk sorun değil. Yeterki bal stoğu olsun ve kovan içi rutubet olmasın. bunun için zaten formda gerekli bilgiler var..

sağlıcakla kal.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2012, 17:01:19 Gönderen: Z.Anlayışlı »

metinileri

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2012, 18:36:40 »
selam ben bursa da arıcılık yapıyorum yaşım 43 7 senedir bu işle uğraşıyorum ve öğreniyorum 17 kovanım var bursa ve civarında profesyönel amaçlı arıcılık yapmaya gayret ediyorum aslen mobilya dekorasyon işi yapıyorum bunun yanında arı kovanı imalatı ve arıcı kıyafeti imalatıda yapmaktayım arştırmacı ve irdeleyici biriyim gücümün yettiğince çalışmayı severim şimdilik bu kadar arkadaşlar inşallah ileriki günlerde daha iyi tanışırız herkese tekrar selam ederim