Gönderen Konu: Eylül ayında arı neden oğul verir.?  (Okunma sayısı 8174 defa)

hilmi kemal

• Acemi Üye
  • *
Eylül ayında arı neden oğul verir.?
« : 24 Eylül 2012, 21:03:08 »
 :o Cümleten selamünaleyküm.Değerli form üyeleri ve yönetici arkadaşlar 2011 de bir iki kovanla başladığım arıcılığa 2012 de 13 kovan daha ilave edip oğullarla sayıyı 48 çıkardım şu an dün çıkan oğulla 46 kolonim var ben eylül başında yaptığım sağım sorası kovanlarımı birleştirip kolonileri güçlendirmeye   çalışırken benim arım oğul çıkarıyor. sağım sonrası kekleme ve varoa mücadelesi yapıp çam balını beklerken bizim arının oğula gitmesi niye arkadaşlar beni bilgilendirirseniz minnettar olucam.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: Eylül ayında arı neden oğul verir.?
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2012, 09:38:08 »
:o Cümleten selamünaleyküm.Değerli form üyeleri ve yönetici arkadaşlar 2011 de bir iki kovanla başladığım arıcılığa 2012 de 13 kovan daha ilave edip oğullarla sayıyı 48 çıkardım şu an dün çıkan oğulla 46 kolonim var ben eylül başında yaptığım sağım sorası kovanlarımı birleştirip kolonileri güçlendirmeye   çalışırken benim arım oğul çıkarıyor. sağım sonrası kekleme ve varoa mücadelesi yapıp çam balını beklerken bizim arının oğula gitmesi niye arkadaşlar beni bilgilendirirseniz minnettar olucam.
Hilmi Kemal, yazdıkların çok enterasan.
2011 Yılında arıcılıga başlamandaki kovan sayısı bile tam belli degil, arıcılıga bir kovanlamı başladın iki kovanlamı? Bunu niye soruyorum, arada %50 fark var ve ilericde senin yolundan gitmek isteyenler olursa temeli sağlam tutalım, kayıtlar önemli...

Arılara ilave yapıp oğullarla kovan sayısı 48 ze çıkıyor, hemen devamında 46 kolonin oluyor.

Böyle bir arı üretimi ancak böyle bir oğul manyağı arıyla olur, birde bu kadar oğul veren arılar sana bal sağımı yaptırmışlar, hayret...

Bence sen bu arılara kek mek verme, temelli azdırırsın, bahara kadar kovancılar sana kovan yetiştiremez, demedi deme.
Arıcılığa bir kovanla başlayıp, 13 kovan ilave edip 48 olduysa, bir kovanın iki yılda üremesi 35 kovan demek oluyor., İki kovanla başlayıp 48 rakamına ulaştın ise iki kovanın üremesi 35 ediyor. Biz düşük rakamı alalım, iki kovanla yola çıktın,kovan başı 12 x46 çogalmayla, 552 adet kovana ulaşırsın. Bu rakamlar acayip uçuk, birde bunların balını koyacak yer lazım ???

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Timuçin Keskin

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Eylül ayında arı neden oğul verir.?
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2012, 22:45:29 »
bence ikinci eklenen 13 kovan satın alma olmuş.
2+13=15 bunlardan da oğullar alınıp 48 yapılmış. Ardından muhtemel ana kayıpları olmuş. 45 e düşmüş sayı.

14 koloni Samsun Vezirköprü