Gönderen Konu: KOVAN DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 12213 defa)

manap

• Acemi Üye
  • *
KOVAN DEĞİŞİMİ
« : 27 Şubat 2012, 11:29:05 »
selamun aleyküm
arıcı abi ve kardeşlerim
benim sormak istediğim soru
kovanlarım tel altlıklı buna rağmen
ilkbaharda kovan değişimi yapmak gereklimi
şimdiden saolun
 :) :)

ARI

• Acemi Üye
  • *
Ynt: KOVAN DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2012, 16:57:20 »
     Merhaba, tel altlık yaptırmaktan  kastın neydi, Sanırım  havalandırma ve kovan temizliği,  tablasını  çek dökülen pislikleri temizle  sorun yok sanıyorum. Kışa girerken  çekmecelere havlu peçete ile  kaplarsan  baharda temizlik daha kolay olur. Kolaylıklar dilerim.

manap

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2012, 09:05:28 »
arı bey cevap verdiğiniz için tsk.ler
ancak benim kovanlar biraz farklı
şöyle ki kovanın taban tahtasının belli bir
kısımını kesim (kenarlardan 1 cm kaldı)
telledim. acaba yinede kovan değişimi yapmam lazımmı
şimdiden saolun
 ;) ;) ;) 

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2012, 14:15:40 »
<a href="http://www.dailymotion.com/swf/video/xnh2b1" target="_blank" class="new_win">http://www.dailymotion.com/swf/video/xnh2b1</a>

KOVAN NİÇİN AKTARILIR?
             Selamün Aleyküm arkadaşlar.Hepinizin malumu Nasrettin Hoca bakkala yağ şeker un var mı diye sormuş. Bakkal sevinçle var cevabı vermiş.Yağ var şeker var un var öyleyse niye helva yapmıyorsun demiş.Bendeniz uygun malzeme ve ortam bulursam hemen yeni arı bölerim.Bazen yedek ana bulunur zaman bulunmaz bazen zaman bulunur kovan bulunmaz,bazen de kovan bulunur bölebileceğiniz arı bulamıyorsunuz.
             Son baharda arı bölme zamanında güzel bir kovan bulamasam bile eski kovanlarımı dezenfekte ettikten sonra bölmemi mutlaka yaparım.Eşek Arısı ve Yağmacılar tarafından rahatsız edilmesin diye delik,çatlak vs varsa cam macunuyla tamir ederim. Akşam ezanında bile arı böldüğüm çok olmuştur.Yeterki kovandaki anayı bul.Hangi tarafa koyacağına karar ver.işlem tamam.
             Bahar gelince yada kışın güzel günlerinde kötü kovanı güzeliyle değiştirmek 5 dakikayı geçmez.Kovanımız iyiyse neden değiştirilir?Pek anlamış değilim ama bazı yerlerde bazı arıların altı pislik dolu oluyormuş.Kışın Arılar sırlı balla beslendiğinden kemirdikleri sırlar ve çürümüş polenli kısımlar altta birikip güve oluşmasına neden olabiliyormuş.Bu olay bende olmuyor.Çünkü ben kovanları biraz öne meyilli koyuyorum.Hemde hepsinin altı ızgaralı olduğu için havasız kalma,küflenme vs. olmuyor.Arılar kovan içini kolayca temizliyor.Pislik, atık vs.birikmiyor.Birikmeyince de güve oluşamıyor.
              Bütün arkadaşlara iyi bir sezon diliyorum.Sizin de kovanlarınızın da havanız bol olsun.Selamlar......

« Son Düzenleme: 28 Şubat 2012, 14:31:47 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

YUSUF ŞİMŞAK

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
  • KARŞINDAKİNİ NASIL İSTİYORSAN ; ÖYLE OL...
« Yanıtla #4 : 29 Şubat 2012, 13:02:51 »
SLM...

Efraim Hocam.

Klipi en can alıcı nokta da kesiyorsun :D İşin önemli noktası burada.

Eski kovanda kalan arıları yenisine silkelemek için ; yenisinin üzerine eskisini vurduğunda ,eski kovandaki bütün pisliklerde yenisine dökülmüyor mu ???

SLM ve Muhabbetle...
:)

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #5 : 29 Şubat 2012, 14:24:11 »
                               Aleyküm Selam Yusuf Bey. Eski kovandaki arıları çuval üzerine silkeliyorum.
                        Kovanın bir köşesini yeterince yere vurduğum gibi içinde kimse kalmıyor.
                        Çuvalı ters çevirince tozlar düşüyor.Arılar tutunuyor.Sonunda kovan üzenini kapatıyorum.
                        Videoya gelince zaten çekim berbat .Elime alınca titretiyorum.
                        Yere koyunca da Kamera yanlış yerde .
                        İzleyenlerden özür dilerim.İyi olan sadece kovandaki arılar.
                        Kısmetse bu yıl Antalyadan güzel görüntüler yollarım.
                        Selam ve Dua ile.

« Son Düzenleme: 29 Şubat 2012, 14:30:04 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241