Gönderen Konu: ANTİ VARROA ALTLIK VE POLEN TUZAGI / ARICILIK VİDEOLARI  (Okunma sayısı 16440 defa)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk

polen tuzakli diplik, polen tuzaklı tel altlık Ali_Turk
Hatırlayan varmı bilemiyorum, bir seneöncesi Emrah Karadeniz forumda bir soru sordu.
Soru şuydu, anti varroa altlıklara polen tuzagı takılabilirmi, bilen varsa paylaşsın.
Soru bir sene askıda kaldı. Adem Yamak antivarroa altlıga polen tuzagı monte etti, bir sürü eleştiri geldi, orası öyla olmaz burası şöyle olmalıydı falan filan. Sonuçta ortada bir ürün var ve olumsuzlukları üzerinde çalışılıp düzeltilebilirdi.

Benden bir sürü kişi kendi yaptığım altlıklardan numune istiyor. Her şeyini en ince detayına kadar filimledik, resimledik anlattık illede numune gönderirmisin diyen o kadar çokki.
Ben zaten kovanlarımın tamamına zaten altlık yapamamışım nasıl numune yollayayım, her şey para degil, illede parasıyla deniliyordu.
Bu tür istekleri olan Adem Yamaktan temin edebilir, kendisi kovan, çıta ve antivarraoa altlık imalatı yapıyor.

polen tuzaklı antti varroa altlık, arıcılık... Ali_Turk
Son gelen Antivarroa altlık, diğerine göre biraz daha kapsamlı, tüm olumsuzlukları ortadan kadırmaya çalışmış.
Bu gün bir kovana monte ettim ve deneme fırsatı bulduk, çay içip gelene kadar biraz polen toplanmıştı, bende hemen yedim gitti :D
Adem beye yapmış olduğu işten dolayı teşekür ediyorum.
Sonuç bölümünde ortaya bir ürün kondu, ve artık bu işin bir numunesi var.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

denizakvaryumu

• Acemi Üye
  • *
Ynt: ANTİ VARROA ALTLIK VE POLEN TUZAGI / ARICILIK VİDEOLARI
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2011, 02:35:22 »
Adem usta sağolsun bu altlıklı ve polen tuzaklı kovandan Ankara'ya da gönderdi.

Çekmeceyi aliminyum değil de tahtadan istedim.

Alt çekmece ters çevrildiğinde uç kısmı tam kapanmadığından 2-3 cm boşluk kalıyor yani bu açıklıktan hava alma var.

Ankara şartlarında bu kış Kürşat ustanın arılığında test edeceğiz.
Hakan

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2011, 18:58:41 »
Adem ustanın yaptığı polen tuzaklı varroa tuzakları çok iyi düşünülmüş.Benim en çok istediğim anti varroa tuzağının yanın da polen tuzağının olmasıydı.Çok araştırdım hatta formda sormuştum cevab gelmemişti Adem usta sağolsun ortaya bir şeyler koydu bizede denemek kaldı.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2011, 16:36:31 »
Denizakvaryumu;
İmkanınız varken kovan altlıgına sac kullansaydınız daha iyi olurdu.
Neden derseniz ileride koloni içindeki rutubet alttaki tahta bölüme akacak, zaman içinde belkide çekmece çalışamayacak duruma gelecektir.
ben ilerde bu tür durumlarla karşılaşacagımı düşündüğüm için su ve rutubetten etkilenmeyen, plastik bir malzeme kullandık. Bizim anti varroa altlıklarda kullandıgımız malzemeyi, tabelacılar kullanıyor oluklu plastik ve karton kalınlığında.

İlerde sac veya başka bir malzemeye geçmek zor olacaktır.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

denizakvaryumu

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2011, 20:16:02 »
Ali Bey haklısınız.

Plastik en iyi çözüm fakat Adem usta ile konuştuğumuzda ya saç olacaktı ya da tahta yani plastik seçeneği yoktu.
Hakan

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2011, 11:04:29 »

Anti varroa kovan altlıgı ve seyyar polen tuzagı.
Efendim seyyar tuzak kesinlikle olmaz diyenler, bakabilirler, kesinlikle seyyar polen tuzagı oluyormuş 8)

Bir kovana antti varroa altlığı monte edip, polen tuzagınıda takmıştım.
Bu sene arıcılık adına hiç iyi bir ilk bahar yaşamadık. Bir haftadır soguk yağış derken, gene olumsuz bir havada arıların topladıgı polenler filime dahil edildi.
Koloni gücü 7-8 çıta arıdan oluşuyor ve tam gün çalışma yapmadan toplanan polen.
Birde yerdende bu kadar zor şartlarda gelen poleni almasam daha iyi olurdu diye düşünmekteyim.
Binbir güçlükle toplanan polen, koloni girişinde soygun var :(
Gerçi iki girişte açık, akıllı davranıp üsten girsinler ne yapayım diye kendimi avutup, hatta mutlu bile oluyorum. :)
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2011, 11:18:22 Gönderen: Arı Bakanı »

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2011, 18:07:32 »
Ben filmdeki sakallıyı tanıyacam amaa ::)