Gönderen Konu: KESTANE BALI VE ARILAR HIRÇINLAŞIRMI?  (Okunma sayısı 8796 defa)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
KESTANE BALI VE ARILAR HIRÇINLAŞIRMI?
« : 04 Temmuz 2010, 16:44:38 »

Arıcılığında bir zevkili tarafı olmalı.

2010 Yılının çok şükürKestane bal hasadı ve sağımını yaptım.
Daha önceleri bir çok arıcı tarafından söylemler duyuyorduk Kestane balı veya kestane arıyı hırçınlaştırır diye.
Çok değil iki ay öncesi arılığıma başka bir bölgeden 15 kovan arı getirmiştim, arılar o kadar saldırgan ki, arılığı bırakın komşuları bile rahatsız etmişlerdi. Hatta bir komşu bizi ilçe tarım müdürlüğüne şikâyet bile etti.
Şile Korucu köydeyiz ve bal hasadı yapıyorum. Bunun gibi 4 kovandan filim çektik, gerçi adı filim hacı abi resim çeker gibi devamlı deklanşöre basıp durmuş. Bunu ancak üçüncü filimi çekmeden önce fark edebildim. Toplam 4 kovandan filim var.
Bu arıcılık videolarının hepsini toparlayıp yeni bir kaç arıcılık videosu veya filim daha yükleyeceğim, bakın bakalım kestanede arı hırçınlaşıyor mu 8)
Arıların hırçınlıkları soylarıyla alakalıdır. Siz bal hasadı yapılan arılık civarından bile geçemezsiniz. Filim bal hasadının ikinci günü çekildi, yani ön sıradaki arıların balları alınıp, süzüldükten sonra geceleyin boş petekleri geri dağıtıldı. Karniol arısı nedense hırçınlık yapmadı, daha öncede ben kestane bal hasadı yapmıştım, körüğü veriyordum arı çekilmiyordu, yani çıtayı bile eldivensiz tutamazdınız. Bakalım daha neler göreceğiz :)
Arılar degilde ben hırçınlaşıp soyundum ;D
Konunun resim ve başka filimleri bir kaç gün içinde karşınızda olacak.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 09:37:25 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: KESTANE BALI VE ARILAR HIRÇINLAŞIRMI?
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2010, 21:53:04 »
Kestane bal hasadı.
 Konu arılarda hırçınlık, hırçınlık ise ırkla alakalı. Filimde bunu çok rahat görüyoruz, başkaları okuduklarını, biz ise yaptılarımızı paylaşıyoruz. Arıcılık videosunun devamı gelecek, filimleri uzattıgımızda görüntü bozuluyor, kısa kısa yüklemek gerekiyor..
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2012, 09:44:19 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk