Gönderen Konu: bal üretimi  (Okunma sayısı 7738 defa)

İ. HAKKI ÇALIK

• Ziyaretçi
bal üretimi
« : 21 Nisan 2010, 17:04:24 »
almanyada kovan başına bal üretimi nekadardır.

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
Ynt: bal üretimi
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2010, 11:36:22 »
Birileri 15 kilo diyor >:(,demekki ben ilk hasat zamanı sadece 6 çıtadan bal hasat yapmam gerekli,
ikinci hasatı hiç almamam gerekli ve ortalamam bütün sene 6 adet ballı çıtadan oluşması lazım. :)

Almanyada bal üretimini bizim gibi hobi olarak arıcılık yapanların ve Ticari arıcılık mesleği olanlarınki
değişiyor.Arıcılığa yeni başlayan bir hobi arıcıdan 50 kilo bal bekleyemeyiz ama uzun yıllar arıcılık
yapan ve mesleği arıcılık yapan kişilerin kovan başına bal ortalaması yüksek tabiki ve her sene
doğa şartları aynı olmuyor bazen iyi yıl denk geliyor ve doğa şartları mükemmel hasat yapmamıza
imkan sağlıyor,bazende varroadan dolayı hasar gören koloniler ve kötü doğa şartları
hasatı ve ortalamasını etkiliyor bunu arıcılar iyi bilir.Ama ne yazıkki alman arıcılar birliğinde kovan başı ortalaması 15 kilo bal yazdığında almanyanın heryerinde o kadar bal hasatı yapılıyor sanmayın.
Almanyanın bal ortalamasını bal hasatı değil her sene azalan arıcılardan etkileniyor,
Arıcıların yaş ortalaması burada 65 yaş olduğundan,yaşlılıktan ve hastalıktan arıcılığı bırakan hatta ölüm sebebleri olarak bizlere bildiriliyor,geriden gelen genç nesil arıcıda fazla olmadığından arıcılıkla uğraşan kişiler almanyada yakında baya azalacak,azalıyor.

Kadınların yaşı sorulmazmış,arıcılarada bal ortalaması sorulmaz aslında  ;D

İ. HAKKI ÇALIK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2010, 22:37:45 »
Bende bu sorunun biraz abes kaçtığının farkındayım ancak iddaa edilen; bizdekinden 5 kg fazla deniliyor yani 21-22 kğ bana pek inandırıcı gelmedi hasat fimlerini izliyorum tahminim en az iki katı seviyesinde sorma sebebim odur.

Şekerli

• Yeni Üye
  • **
    • ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2010, 12:55:06 »
Bende bu sorunun biraz abes kaçtığının farkındayım ancak iddaa edilen; bizdekinden 5 kg fazla deniliyor yani 21-22 kğ bana pek inandırıcı gelmedi hasat fimlerini izliyorum tahminim en az iki katı seviyesinde sorma sebebim odur.

Evet çok haklısınız onlar iddia ederler , çünkü canları öyle istiyor...

Öyle olduğunu iddia edenler , bazı sebeplerden dolayı Almanların yaptığı arıcılığı hakir görüyorlar !
 Ama sıkıştıklarında "Alman " arıcılığından örnek vermesini biliyorlar !

Tabiki kazın ayağı öyle değil !

Bunu Mehmet sayesinde gayet net olarak anladık , onlar varsın öyle zannetsin.

Atı alan Üsküdarı geçti bile bize de "parmağım kör gözüne" demekten başka bir şey kalmıyor...

http://alisekerli.blogspot.com/