Gönderen Konu: Siz hangi ilimizde arıcılık yapıyorsunuz ?  (Okunma sayısı 85707 defa)

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
Siz hangi ilimizde arıcılık yapıyorsunuz ?
« : 28 Aralık 2009, 17:15:02 »
Selam Arı dostları Cennet ülkemizin hangi ilinde arıcılık yapıyorsanız,
bulunduğunuz bölgenin Flora ve Faunasından bizlere kısaca anlatabilirsiniz.
Türkiyenin her köşesi bizler için önemli,ülkemizde bazı bölgelere kar yağarken bazı bölgelerde
denize giriliyor bunu bilgi amaçlı herkez ile paylaşmak gerek.

Yapacağınız bilgi paylaşımı için önceden teşekkürler,selamlar.

SAİM AHMET GÜREL

• Ziyaretçi
Ynt: Siz hangi ilimizde arıcılık yapıyorsunuz ?
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2009, 19:50:38 »
Sayın Mehmet YÜKSEL
Ben İstanbul-Beykoz-Akbaba köyünde arıcılık yapıyorum.ilk baharda Adapazarı Ferizli'de arılarımızı sezona hazırlıyoruz. Mayıs ayı içinde dönüş yapıyoruz ve Haziran ayında Akbaba Köyünden Kestane balı alıyoruz. Temmuz ayı başında da Tekirdağ-Karahalil köyünde gidiyoruz ve buradan da ayçicek balı alıyoruz. Daha sonra tekrar  Akbaba köyüne geliyorum ve arılarımı burada kışlatıyorum.
Selamlarımla,

ATOM

• Acemi Üye
  • *
    • ATOM ARICI HİLMİ
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2009, 21:02:58 »
  Selam Dostlar
    Ben 2009 yılı başlarında sanal alemde arıcılıga başlamış oldum  21 Mart 2009 da da arılarıma kavuştum 2 kovan arı ile başlayarak şimdi sekiz kovan arı var Allah nasip ederse 2010'a sekiz kovanla yola devam 2010 da tahminen 20 veya 25 kovan olabilir Ben arıcılıgı Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde yapmaktayım iyi yıllar Atom arı

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2009, 22:08:07 »
                          Sayın Mehmet YÜKSEL
    Erzincanın kemah ilçesinde arıcılıkla ugraşmaktayım.Bulundugum rakım1050 dir.Yazın Dedek köyüne götürmekteyim.Yaylanın rakımı 1600 metredir.Petekli çiçek balı üretmeye çalışmaktayım.Selam ve saygılarımla ,saglıcakla kalın.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2009, 23:33:55 Gönderen: vecdiküçükyılmaz »

resul YAMAN

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2009, 22:58:11 »
mehmet by ii akşamlar ben ist dan resul yaman arıcılıgı ist/ şile/ agva da yapmaktayım diger arkadaşlarada selamlarımı gönderirim

mehmet kodaş

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2009, 10:35:15 »
Tüm arıcı dostlara selamlar ben henüz forumun koloni sahibi olmayan belkide tek üyesiyim arıcı dostlarımızın bloglarından ve bu forumdan arıcılıgı ögrenip 2010 baharında bir kaç koloniyle bu işe başlamak istiyorum bulundugun yer kütahya nın tavşanlı ilçesi tüm arıcı dostlara saygılarımı sunuyorum engin bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

myakupcetin

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2009, 12:07:24 »
Bandırma /BALIKESİR
Burada kapıdağ ve karadağ başta olmak üzere köylerde ve gönen - manyas da arıcılık yapılmakta.
Kapıdağda ilkbahar püreni ve davulga dan dolayı kışlatma yapılmakta.
Kapıdağ ve karadağa kestane-ıhlamur için haziran ayında arılar taşınmakta.
Temmuz ayında tüm ilçede ekilen ayçiçeğinden faydalanılmakta.
Gönen turplu köyünde eylül ayında sonbahar püreni ve sonrasında davulga açmakta.

MUSTAFA ŞENGÜL

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2009, 12:47:29 »
 Merhaba;
Bartın ili Kumluca Beldesinde 2009 yılı, mayıs ayında arıcılığa başladım.
 Flora;Doğal olarak yetişen, kestane,ıhlamur,akasya,yaban gülü, çok fazla olmamakla kültür meyveleri,fındık yetiştirilmektedir.
 Fauna;Yabani, Karaca,ayı, yaban domuzu,tilki,sansar, çakal. Ortalama sayı ve oranları hakkında bilgim yok. Ama Yaban domuzu için İsviçreden belli aralıklarla avcılar geliyor.
Arıcılığa, şimdilik sabit arıcı olarak devam etmeyi düşünüyorum. tecrübe sermeya ve zaman ayırabildikçe koloni sayısını artırmaya çalışacağım.
 Forum; hepimiz için hayırlı,uğurlu olsun.
Saygılarımla.

MUSTAFA ŞENGÜL

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2009, 13:25:09 »
 Merhaba;
İlimiz ve beldemiz hakkında biraz görüntü için, http://kumluca74.blogcu.com/ bu adrese bakabilirsiniz.
Saygılarımla.

serdar özhan

• Acemi Üye
  • *
    • SERDAR ÖZHAN
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2009, 20:52:45 »
sayın  Mehmet Yüksel
Ben bu sezon sonuna kadar bursa nilüfer ilçesi has köyde arımı kestaneye hazırlayıp oradan uludağ eteklerinde şelale bölgesine arımı götürüyordum geçen sezon karacabey bayramdereye kestaneye götürdüm şelaleye göre dahaçok bal gelişi oldu nasip olursa bu sezon itibariylede şu anda kışlatmakta olduğum bursa yenişehir barcın köyünde baharı geçirip tekrar bursa karacabey bayramdere bölgesine kestaneye götüreceğim selamlar.

Turan15

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2009, 16:12:41 »
Merhaba Arkadaşlar
Ben İlkbahar ve yazın Burdur Bölgesinde Anason ve çiçek balı alıyorum,
Kışın Muğla bölgesinde Çam balına gidiyorum
Bu arada önemli bir konuya değineceğim, her nekadar koloni sayısı önemli değil isede, bahçesinde amatörce 3-5 kovan arı ile ilgilenen arkadaşların bazıları sanki doğuştan arıcı imiş gibi yorum yapıyorlar (Örneğin Çam'da ham maddenin arı tarafından nasıl BAL'a dönüştüğünü bilmeden basranın yok ağzından yok ...neresinden bal geliyor gibi insanlara itici gelebilecek konularda fikir beyan edenler) bu konuları Mod. arkadaşların dikkatine sunuyorum.
Kısmen gezginci arıcılık yapıyor isemde her gün yeni bir şey öğreniyorum,
Burasının doğru ve dürüstce Arıcılık konusunda ve arı ürünlerini tüketenler için sağlıklı bilgi paylaşımını içeren bir Form olması dileğimle,
Emeği geçenlere teşekkür ederim.

semihsağır

• Acemi Üye
  • *
  • bilecikten selamlar
    • www.marmaraaricilik.com
« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2009, 18:04:34 »
2010 yılı herkeze hayırlı uğurlu ve ballı bir yıl olsun dıleklerımle..
sahsıma aıt 108 ve ortağı oldugum 75 toplamda 200.e yakın arı ıle bılecıkte arıcılık yapmaktayım.sakarya nehri kenarında kıslamaktayım.. kıs boyunca hıc kar yağdıgını gormem.nısan 3 veya 10 gıbı ılk oğullar başlar..bal konusunda iddaalı değilimdir.balcılık benım ılgı alanıma gırmez.oğul arı üretim ve tıcari amaçlı satış yapmaktayım.bu yıl bursa cumalı kızık koyunden davet geldi kestane balı için denemek ıcın 50 kovanla gıdebılırım...
bu gemının kaptanlarından öğrenecek eksık bılgılerımız oldugunu düşünüyorum.saygılarımla...

hakan özduran

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 30 Aralık 2009, 18:10:37 »
Merhaba ben ADANA incirlik kasabasında arıcılık yapmaktayım bizim iklimimiz ılık olduğu için bizde pek cıcek bıtmez arılarımız kolay kolay salkıma geçmez onun için sureklı yavru faliyeti vardır şubat başlarında cicekler acar ve polen gelmeye başlar mart ayında yabani kangallar acar ve cok guzel polenle kokulu balı gelır nisan ayında narencıye cıcek acar ve arılar tabırı cahızse kudururlar mayıs ve hazıran ayında okaluptus ağacı acar polen ve cok kalıtelı balı gelır aynı zamanda hazıran ayının başında ayçiçeği acar 1 ay surer , temmuz ayında duraklama olur arılarımız için ağustos ayında yer fıstığı ve 1 cı mahsul pamuklar acar eylul ayıda devam eder ekım ve kasım ayında ıse 2 ci mahsul pamuk lar acar kasım ayının sonlarında bırdaha okaluptus acar ve arıların ıhtıyacı olan polen gelerek kış alırılarını yapmak için bize fırsat verır ve bu ocak ortasına kadar devam eder yani bizde cok şükür çiçek bitmiyor umarımım anlatabilmişimdir  ;D

bekir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2009, 08:30:09 »
izmirin seferihisar ilcesindeyin  burada kış görmüyoruz desez yeri var şu an bile yavru faliyeti cok güzel   polen akışıda güzel ama bal akışı baharın  narinciyeden olur temmuz ayında  hayıt tan bal alırız sabit arıcı olarak tabi hayıl balı almak için 5  6 km yer degiştigimiz olur

hasan doğan

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2010, 15:15:38 »
Ben Adananın Yumurtalık ilçesinin Demirtaş köyüde arıcılık yapıyorum.