Gönderen Konu: BAL SAĞIMI  (Okunma sayısı 9549 defa)

mehmet ay

• Acemi Üye
  • *
  • adanalı
BAL SAĞIMI
« : 26 Temmuz 2013, 08:33:16 »
SLM arkadaşlar cuma akşamı arıyı sağmadan evime yakın bir bölğeye taşıyıp pazar sabahı sağım yapmak istiyorum bir sorun olur mu taşımadan mı sağım yapmalıyım taşıyacağım mesafe 45 km civarı uzak bir mesafe
gençler bilseydi yaşlılar yapabilseydi!...

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
Ynt: BAL SAĞIMI
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2013, 11:44:07 »
Mehmet bey,bir arıcı arkadaşımız kestane alın daki arısını 350 km uzağa götürüp öyle sağım yaptı yağmacılık dan kaçtı.Szi yinede dikkatli olun.

Mehmet bey sormak istediğiniz sorularınızı forum daki ilgili bölümlere açarsanız daha hızlı yanıt alırsınız.
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2013, 12:28:32 Gönderen: emrah »

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2013, 22:38:54 »
Ballı arıyı çok dikkatli taşımak gerekiyor, hele Adana gibi çok sıcak bir yerde kovanların havalandırması çok iyi olmalı. Bal sırlanmış ise pek sorun olmaz ama açık bal var ve taze petekli ise kasislere bozuk yollara çok dikkatli girmek gerekiyor.Havalandırma iyi değilse sıcakta Allah vermesin petekler dökülür çıtada teller kalır.

Katlarda bir sene önceden kabartılmış petekler var ise genelde hiç sorun çıkmaz, tabi gene havalandırma ön planda olacak.

Evin civarı diyorsun çok yakına koyarsan bayağı bir aşılama olabilir, genelde arılar taşındıktan sonra birkaç gün rahatsız etmemek gerekiyor.

Ben hem yakın hemde uzak mesafeden ballı arı taşıdım, bir iki çıtada hafif balda kırılma olmuştu, sorun yaşamadım diyebilirim.

İmkan olup arının balını aldıktan sonra taşımak hepsinden iyidir. Hem risk kalmaz, hemde kovanları indirip bindirmesi kolay olur.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

mehmet ay

• Acemi Üye
  • *
  • adanalı
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2013, 15:53:51 »
Ali abi cuma akşamı taşıdım 1900 lü rakımdan 1400 rakımlı yaylamıza indim sağım yapmadım kovanlarım polen tuzaklı birde yayla sovuk olunca bir sıkıntı olmadı kısmet olursa bu hafta sonu sağım yaparım.....
gençler bilseydi yaşlılar yapabilseydi!...