Gönderen Konu: Propolis Ve Düşünmemiz Gerekenler  (Okunma sayısı 8949 defa)

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Propolis Ve Düşünmemiz Gerekenler
« : 24 Kasım 2012, 19:45:06 »

2010 Yılında çekmiş olduğum resimlerden bazıları, araştırmalarımda bazı videolarda bu görüntüler var, onlarıda toparlayıp buradan paylaşacağım.

Gebze de bulunan arılığıma yakın olan bir boya fabrikasından, arılar bir ara sarı ve yeşil boya çekmişlerdi.

Ülkemizde son zamanlarda kullanılmaya başlanılan, kişilerin yaptıkları propolis çözeltileri ne kadar güvenli biraz düşünmek gerekiyor.

Özellikle Kafkas ırkı arımız, başta asfalttan zift toplar ve propolist diye kovana getirir, cam macununu gene propolist diye kovana taşır. Yıllar öncesi, Niğde Bor'daki köyüme arı götürmüştüm, kovan girişleri ve bazı petek yüzeyleri siyahlaşmıştı, sebebi ise yazın eriyen ziftin propolis diye kovana taşınmasıydı.

Geçenlerde Dr.Muhteşem Turunç tarafından bir paylaşım yapılmıştı, bende yorum atmıştım, o resimlerin devamı var diye, kalanlarda sen paylaş demişti. Haberin linki altta. Konu ise propolis ekstraktı kullanımı.
http://ariciilkyardim.blogspot.com/2012/11/propolis-ekstrakt-yapp-tuketelimmi.html


Yapılan propolis çözeltileri ne kadar sağlıklı iyice düşünmek gerekiyor.

Arılar taşıdıkları yabancı ve zararlı maddeleri sadece propoliste değil, peteklerede karıştırıyor.

Bu işi her arı ırkı yapmıyor, aynı yerde, başka arı ırkıyla çalışıyoruz ve bu olaylar yok, buda ayrı bir konu. Muhteşem abim yayın görmek isteyenlere iste yayın diyordu, nereden bileyim bu resimler bir gün lazım olacağını, o dönem ne resimler kaçtı bir bilseniz. Bu resimlerden sonra ne gibi yorumlarımız olacak bekliyorum. ;)
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk