Gönderen Konu: ARI ZEHİRİ ÜRETME  (Okunma sayısı 8410 defa)

yunus emre

  • Ziyaretçi
ARI ZEHİRİ ÜRETME
« : 23 Ekim 2010, 11:34:50 »
Resimdeki ilave kovan arı zehiri üretmemizi sağlayan bir aparat.Çıtalarda gerdirilmiş çok sayıda tel ve cam plaka bulunmaktadır..Ön taraftaki kırmızı noktalardan elektrik akımı kovana veriliyor. Bu araba aküsü veya voltajı ayarlanmış bir güç kaynağı olabilir. Arıları etkileyecek kadar elektrik şoku veriliyor..ve arılar basıyor iğneyi :D. Arı zehiri cam plakanın üzerine bırakmış oluyor.Zehir daha sonra burdan kazınarak alınıyor ve kullanıma hazır...

« Son Düzenleme: 24 Ekim 2010, 10:55:57 Gönderen: yunus emre »

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: ARI ZEHİRİ ÜRETME
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2010, 10:38:08 »
Arı zehiri üretimiyle alakalı Gebze'nin bir köyünde deneme yapıldı. Bildiğim kadarıyla arı zehiri çok pahalı bir ürün. Fakat arızehirini, üretip onu toplamakta çok zor bir şey. Çok para kazanma heveslisine bizim arkadaşlardan birisi tarif ediyor böyle aparat yapıp kovan girişinede apatı takıyorsunuz. Arı zehiri işinin sermayeside çok ucuz, bir aparat ve bir aküyle işlem tamam ve işin ucunda milyonlar var 8)
Arı zehiri Izgarası arı geçer iken konulan aparatın biriside + birisi - (artı ve esksi)akımlı. Dışarıdan gelende içerden çıkanda akım tarafından çarpılınca, arının vucudu kasılıp işçi arı zehiri dışarı bırakıyor.

Çok para kazanma gazını alan Bu işe girişiyor, aparatı yaptırıp,  ilk denemede bu işi bıraktı. Civarda sokulmadık ne insan ne hayvan nede tavuk kalmış ;D

Arı zehiri toplama işi,  kesinlikle insanların ve evcil hayvanların olmadıgı bir yerde yapılmalı. Bu işi yapanların anlatmasına göre arılar çok kızıp çılgına dönüyormuş.
Kaç kovandan kaç günde 1 kilo zehir çıkar onuda bilen yok, sonuçta inek sağmıyoruz :)
İşin özü cam levhalara yapışan arızehiri kuruduktan sonra jiletle kazıyıp biriktireceksiniz.
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2010, 10:46:47 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

yunus emre

  • Ziyaretçi
Ynt: ARI ZEHİRİ ÜRETME
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2010, 11:27:54 »
evet arı zehiri üretimi dikkat edilmesi gereken bir iş..aşağıdaki resimlerde anlatılanların resmedilmiş hali.