lDeğerli arıcı arkadaşlar,ülkemizde kaç ana arı üretici arkadaş gerçek damızlık ana arı ile hangi ırk ana arıyı nasıl üretiyor.Merak ettinizmi, bu konuları paylaşan kaç üretici var,bu arkadaşlar elimizin parmak sayısı kadar ya var yada daha az.Medeni cesaret sahibi ana üreticileri bu sorularımı cevaplar.Bir ata sözü var AYAGA GELMİŞ KISMETİ TEPİYOR.
Almanyadan Mehmet YÜKSEL kardeşimizin ne zorlukla temin ettiği damızlık KARNİYOL F0 ana arıları ne zorlukla Ali TÜRK kardeşimize gönderdi.Blogları takip edenler bilir.Ali bey bu ana arıları ne zorlukla kabul ettirdi.Ürettiği karniyol ana arılardan bizlere isteğimiz üzere gönderdi.Çok kısa anlattğım kısım sayfaların başlığı bile olmazSesler gelmeye başladı,ana arılar kesildi.Arkadaşlar belediyenin toplu sünnetimi.Böyle bir lüksümüz varmı.Nasıl analar zayi oldu tam anlatan yok.Size gerçeği söyleyeyim,bizlere gelen f1 karniyol ana arılar yeminle söylüyorum birçok ana arıcının damızlığından daha iyi.
Yarın bana gelen 2 ana arının durumunu hem blogumda hemde forumda yayınlayacam.
Şuan birisi 7 çerçevede diğeri 5 çerçevede gayet saglık vaziyetteler.2 çerçeveye arımı kovanının yanında böldüm, 6 günde memeleri temizledim ana arının kek yerini açtım,böldüğüm günden itibaren 10 gün invert şurup verdim.Kek de kırcı arıyı meşgul eder.
1.Ana verirken arınızı zayıf bölün,
2.böldüğünüz günden itibaren 10 gün şurup verin sebebi kırcı arıyı ana arıdan uzak tutmuş olursunuz.
3.Kovanı açıp arıyı strese sokmayın,
4.Arıya takviye yapmayın,
5Ana memelerini iyi temizleyin.
6.Ana kabul edilmiş kovana ,çerçeve arasına ham petek girmeyiniz.
7Yinede ana arıyı işçi arılar sarmalamışsa şurup püskürtün ve kovanı10 metre kadar yerinden uzaklaştırınız.,kırcı tarlacı yani başka deyişle meracı arı yeri bulamayacağı için ana arı serbest gezer.Herkese bol kazançlı sezon dileğiyle,saglıcakla kalın.