Gönderen Konu: SIR BIÇAĞI VE BAL SAĞIMI  (Okunma sayısı 11429 defa)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
SIR BIÇAĞI VE BAL SAĞIMI
« : 25 Haziran 2012, 23:25:19 »
[
Bal hasadı ve sağım, arıcılık videosu ile Ali_TurkBal hasadının son parçası olan sağımda balın sırının açılması iki yolla oluyor, birincisi sır bıçağı, ikinci seçenek ise sır tarağı.
Sır bıçağı daha kolay ve kısa sürede bir çıta balın sırı alırken, sır tarağında bu işlem daha uzun sürer. 2012 Yılının kestane bal sağımından kesitler.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: SIR BIÇAĞI VE BAL SAĞIMI
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2012, 14:57:38 »
Abi ben sır bıçağı olarak döner bıçağı kullanmaktayım. Bence en iyisi o. Bal sağımında en sevmediğim işlem sır almak. Bu sene ızgara üstü ballıkların üç tanesinde 9 çıta kullanıyorum.  Bakalım faydasını görebilecekmiyim.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2012, 22:58:47 »
Abi ben sır bıçağı olarak döner bıçağı kullanmaktayım. Bence en iyisi o. Bal sağımında en sevmediğim işlem sır almak. Bu sene ızgara üstü ballıkların üç tanesinde 9 çıta kullanıyorum.  Bakalım faydasını görebilecekmiyim.

Muhteşem abi döner bıçağı naçar kalırsın olur, her işin alet edevatı başka. Sır bıçağı işle döner bıçağı arasında kullanımda bir sürü aksaklık çıkar. Kafadan saptan kaybediyorsun, bıçağı ayakkabı gibi düşünürsen sır bıçağının topuğuyla sır alırsın, döner bıçağının topuğu yok ;)
10 Çıtalık alanda, 9 çıta olur ve balla dolarsa ekmek bıçağıyla da balın sırı alınır :o
10 Çıtalık alana 9 çıta koymak ana arının yumurta atmasınada engeldir, petek gözleri derinleşir ve yavru faaliyeti durur, bilesin
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Salih Yıldırım

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2012, 11:30:40 »

Muhteşem hocam sizinde döner bicagiyla videonuzu bekliyorum.

Ali abi hasadıniz bereketli olsun.