Gönderen Konu: Ali TÜRK Bey ve ARKADAŞLARINA SAMİMİ BİR ALKIŞ  (Okunma sayısı 29627 defa)

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
Ali TÜRK Bey ve ARKADAŞLARINA SAMİMİ BİR ALKIŞ
« : 11 Şubat 2012, 12:13:33 »
ALKIŞLAR ALİ TÜRK BEY ve ARKADAŞLARINA
                Sevgili arkadaşlar bilmeyenler için söyleyeyim ben emekli bir öğretmenim. Biliyorsunuz milli bayramlarda öğrenciler Yürüyüş yapar,şiir okur, folklor oynar, küçük piyes vs ile bayrama renk katar.Yine böyle bir bayram günü çocuklar marifetlerini ortaya koyuyor ve halk da dikkatlice  izliyor.O kadar dikkatliler ki maşallah hiç ses yok,alkış da yok.
               Yaşlı bir öğretmen arkadaş mikrofonu eline aldı ve şöyle deyip izleyenleri adeta fırçaladı.:
               Bunlar sizin çocuklarınız
               Bu gösterileri yapabilmek, sizi eğlendirebilmek için günlerce çalıştılar, bazılarına ise aylarca çalışıp binbir emek sarf ettiler.
               Her türlü takdir ve alkışı hak ediyorlar.Beğendiğinize eminim ama neden alkışlamadığınıza bir anlam veremedim.
               Eğer beğeniyorsanız alkışlarınızla bunu gösterin ki çocuklar sevinsin,özgüvenleri artsın.Alkışlarınız ne kadar kuvvetli olursa bu onlar için kuvvetli teşvik olur.
               Bu konuşma halkta önce şok tesiri yaptı. Nefeslerini tutarak dinlediler.Sonrasında her şiir, her oyun  her çalışma ayakta alkışlandı.Çocuklar da velileri de çok mutlu oldu.Bayram da gerçek bayram oldu.
               Ee ‘git öğretmenlik anılarını başka sitelerde anlat’ diyen varsa ben de onlara yaşlı bir arıcı olarak diyorum ki:
               Ali Türk Bey ve Arkadaşları;
               Ali Şekerli Bey, Mehmet Yüksel Bey, İlhami Uyar Bey, Muhteşem Turunç Bey ,Zaim Asat Bey, Saim A.Gürel Bey ,Erzincanlı Vecdi Bey,Yusuf Şimşak Bey ,Mirili Fatih Bey, Mustafa Doğan Bey,Emrah Bey,Sadri bey, Asım bey ,Uğur Bey,Düzceli Erkan Bey ve Hayrettin hocam (ve unuttuklarım beni affetsin)
               ve  bu siteye üye olup onlara destek veren siz değerli arıcılar. Hepiniz yüksek sesli bir alkışı hak ediyorsunuz .Her birinizi ayrı ayrı alkışlıyorum.Alkışlamalıyız da.
               Her  yazı, her video, sorularınıza verdikleri her cevap için Alkışlarımız onlara daha iyi çalışmalar için teşvik olmaz mı?
               Her birimiz birkaç satır yazı ile teşekkür etsek.güzel bir resim gerek güzel bir video ile siteye katkıda bulunsak .Bu da bir çeşit alkış sayılmaz mı?
               Hiçbir şey yapmasak bir dua da mı gönderemeyiz.? Duamızı da esirgersek biz nasıl mü’miniz?
               Ne dersiniz onlar  yüksek sesli bir alkışı hak etmiyorlar mı.?
               Hem de ellerimiz …kızarırcasına.......ALKIŞŞ......
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2012, 17:27:07 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: Ali TÜRK Bey ve ARKADAŞLARINA SAMİMİ BİR ALKIŞ
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2012, 13:11:59 »
Efraim abi beni bile gaza getiriyorsun, bak yoldan çıkartma beni ;D
Ekibimiz çok güzel, Arıcılık forumunda birisinin bir sorunu varsa, sorunların neler olduğunu arkadaşlarımız başlarından geçen olumsuzluklardan yola çıkıp arıcılara bilgi ve yol göstermeye çalışmışlardır. Birde yol gösterirken ben bunu veya şunu yaptım sonuç şunlardır diye elde edilen başarıların paylaşımları yapılır.
 Sorunu olan birisine sizin başınızdan geçen hadise şu kitapta böyleydi demezler.
 Zaten forumun amacı, bir konuda sıkıntısı olana yardım edilmesi, konuda arıcılık olunca tecrübeler çok önemli. Ekip tecrübeli arıcılardan olunca, sorunlarda daha kolay çözülmekte, bu arada hocam kendinizi göstermeyip, başkalarını listelemişiniz, topu taçça atmak yok.

Bizim arıcılık forumunun mantığı, derdi olanların derdini giderecek cevaplara en kısa yoldan ulaşmasını sağlamaktır. Bazı forumlar vardır 50 /100 ileti okursunuz derdinizin cevabı orada yoktur, orada geyik muhabbetleri vardır. Bizde ise konu varsa, konunun resmi, videosu ve yazıları eklidir. Bu bile hala arıcıların sorunlarını gidermeye yetmiyor. Devamlı hatırlatırım 5-6 sene öncesine gidin arıcılık adına çok az bilgi vardı. Bir larva transferi ile alakalı kaynak ve bulunamıyordu, video yoktu, resim yoktu, bu işi yapanlar gizli yapıyordu, ben bunları büyük ölçüde sonlandırmaya çalıştım. Yeni ne yapmış isek paylaşıldı, gidin 2007 yılında larva transferi videolarım var ve o tarihte yayına verilmiş. Şimdi hala bana bazı konularda mail atanlar var, ben larva transferi yapamıyorum, yanınıza gelebilir miyim? Sende bu kafa varken benim yanıma değil uzaya gitsen gene yapamazsın. Başlanmayan iş bitirilemez, bir işi önce kafada başlatıp uygulamaya koyacaksınız.

Arıcılık forumunun belli bir kalite ve ağırlığı her geçen gün kendisini hissettirmeye devam ediyor. Üye ve yöneticiler ne kadar bilgili ve tecrübeli olursa kalite daha da artacaktır. Eksiklerimiz yok mu derseniz? ben çok derim.

Zaten forumun soru ve tavsiyeleriniz bölümü konuların sorulup, ilgili yere aktarılmasıyla alakalıydı. Burada sorunu olan soracak, konuyu ilgili bölümde devam ettirmek gerekiyor.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2012, 19:20:52 »
Selamün aleyküm,
Bilginin paylaşılmayanı yok gibidir. Öğretmenliğimizin etkisi ile olsa gerek, bir şey öğrendiğim zaman onu birilerine anlattığımda öğrenme sürecini tamamlamış sayıyorum. Arılarla ilgili yeni bir şey uyguladığımda mutlaka bazı arkadaşlara anlatıyorum. Bazen deney sonuçları olumsuz olursa kaygısı ile (başkalarınıda zehirlememek için) önce paylaşmıyorum.
Forumda ise benden çok daha araştıran ve tecrübe eden arkadaşların olması hassebiyle, fazlaca lafa maydonoz olmak istemiyorum. arada bir böyle yedekten topa giriyorum ama...
Bir çekincem de; yazdıklarımın, başkalarını tenkit şeklinde algılanması.
Zaten karekter olarak, benden iyi bilenlerin olduğuna inandığım bir ortamda dinlemeyi tercih eden yapıdayım. Ama emeği geçen herkese her zaman duacıyım. "Balık bilmezse Halık bilir" bu konudaki ölçümdür. Trabzonspora Olcan transferi önemli ölçüde hareket kazandırdı. Efraim hocamın foruma transferi de öyle oldu. Hizmetlerinde devamla kolaylıklar dilerim. Ali bey? O zaten kaptan... Selam ve dua ile...
hayreddin bayraktar

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2012, 20:47:19 »
                     Hayrettin hocam,insanoglu suyun kaldırma gücünü bilmediği günlerde bile bu gücün varlığından yararlanmıştır.Gemilerin yapılması M.Ö.ye dayanır.Gemilerde suyun kaldırma gücü sayesinde batmadan yol alabiliyor.Hepimiz bazı konularda bilği sahibi olmamıza ragmen ,bazı konularda bilğimiz yok.Araştırıp ve paylaşmaktan başka da yolu yok.Bazı insanlar vardırki bilmediği halde her konuda uzman gibi görüş bildirir ve sadece hırçınlığını ve acımasız eleştirisini paylaşır.Forumda herkese yer vardır.Kapalı forum değil,bilğisini paylaşan herkese teşekkür ederim.Bu dünya da paylaşamadığın bilğinin ,Ahirete faydası yoktur.İnanıyorumki çok bilğili arkadaşlarımız var,cesaret edip söylemeliler.Saglıcakla kalın.

erkanduzce

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2012, 22:55:01 »
SADECE ADIMIN GEÇMESİNDEN DOLAYI TEŞEKKUR EDEYIM  VE
BU SİTENİN GERÇEK SAHIPLERİNE KURUCULARINA BENDE
TEŞEKKUR EDERİM DEMEK İÇİN YAZAYIM DEDİM.

ARICILIK  ÖNÜ ÇOK AÇIK  BİR SANAT
BİLGİNİN HER ZAMAN TAZELENMESİ
VE  YENİ BİLGİLER EKLENMESİ GEREKEN BİR MESLEK

BURADA BİZ PAYLAŞARAK HEM KENDİMİZE HEM BAŞKALARINA
YARDIMCI OLUYORUZ.

ARICILIK TA MAALESEF ÇOK ÜLKEDEN GERİ KALMIŞ DURUMDAYIZ

BEN TÜRKİYENİN YILLARDIR ARI ISLAHI DAMIZLIK ANA ARI ÜRETİMİ
VE SELEKSİYON ÇALIŞMALARI YAPMAK İSTEDİĞİNİ VE HER
NEDENSE BU ÇALIŞMALAR ARICILAR TARAFINDAN YETERİNCE RABET GÖRMEMESİ BİRAZ DA KONUYA HAKİM KİŞİLERİN BU İŞİN ÜZERİNE
YETERİNCE DURMAMASINDAN DOLAYI BİR TURLU İSTENEN
SEVİYEYE ÜLKE ARICILIĞINI GETİREMEDİĞİNİ GÖRÜYORUM

ALİ BEY VE ARKADAŞLARINDAN EVVEL
DAMIZLIK KAVRAMI VE ISLAH  BU KADAR GUNDEME GELMEMİŞTİ

BEN ARI İLE İLGİLİ BAZI KONULARI ÖĞRENİRKEN
MENDEL  DİYE BİR BİLİM ADAMI TANIDIM
İLK OLARAK GEN LER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI OLAN BİR PAPAZ

AMA MAALESEF ÇALIŞMALARI O ÖLDÜKTEN 40-50 YIL SONRA
ANLAŞILABİLMİŞ

UMARIM  ALİ BEY VE ARKADAŞLARI NIN MÜCADELESİ
MENDEL E BENZEMEZ

EVET SAHİP ÇIKALIM DESTEK OLALIM

SEVGİLER

Ahmet Sabancı

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2012, 00:23:59 »
Merhaba,

Ben iki sene önce arıcılığa başlamaya niyetlenmiştim. Koşullarım değişti, başlayamadım ama o zamandan beri arıcılık forumlarını ilgiyle takip ediyorum.
Ali Türk, Mehmet Yüksel, Muhteşem Turunç ve Ali Şekerli'nin bloglarına yazdıkları her yeni yazıyı okurum. Buralardaki bilgi paylaşımı, içtenlik ve dostluk ortamı çok güzel.

Bu forumdan başka takip ettiğim bir de "körler sağırlar birbirini ağırlar" forumu var. Yazık! Çok faydalı olabilecek bir forumu ne hale getirdiler.

Ali Türk ve arkadaşlarına bilgilerini paylaştıkları ve laf değil iş yaptıkları için içtenlikle teşekkür ederim.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #6 : 12 Şubat 2012, 00:49:27 »
Ahmet Sabancı;
 Lütfen başka forumla ilgili bu forumda yorum yapılmasını istemiyorum. Kimin ne yaptığını olaylara objektif bakanlar zaten görüyor. Ben forumda yazarken genelde başka formları kasdetmeye çalışıyorum. Yani burası benim her istediğimi yazma özgürlüğümü kısıtlıyor, yazacaklarımı özgürce sitem ve günlüğümden yazıyorum. Burası istiyorumki ansiklopodi gibi olsun, arıcının bir sorunu varsa gelsin araştırıp çıksın. Hiç kimseye engel yoktur, üye olmayanlar bile forumun bütün bilgilerine ulaşırlar. Forumda huzuru kaçıranları zaten engelliyoruz, onun için başkalarına sataşmıyoruz.

Biz paylaşımlarımıza devam ediyoruz, bakın kış günü bir ünüversite durup duruken kalkıp Anadolu arısı üreteceğiz diye demeç veriyor. Bunu bir düşünün, neden oldu bunlar dimi?

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Gultepeku

• Yeni Üye
  • **
  • Kadir Ünsal Gültepe
    • http://kadirunsalgultepe.blogspot.com/
« Yanıtla #7 : 12 Şubat 2012, 06:29:06 »
SELAM Arkadaşlar
Ben bu forumda güzel bir arkadaşlığa şahit oluyorum, riyakarlıktan uzak , paylaşımcı ,özverili , samimi
Ben bu forumda bir heyacan görüyorum , hani sık sık duyarız " AMATÖR RUH "diye tabir edilir, o türden bir heyacan. Hangi işi yaparsak yapalım AŞKIMIZI, HEYACANIMIZI, SAMİMİYETİMİZİ kaybedersek başarılı olamayız .
İşte ben bu forumda başarıyı görüyorum.
Bu başarıları bizlerle paylaşıp, güzel bir arkadaşlık kuran başta Ali Türk beye ve ismini sayamayacağım diğer arkadaşlara kalbi sevgilerimi ve teşekürlerimi sunuyorum.
<< Kadir Ünsal Gültepe >>

PUTUCİ-YUNUS

• Acemi Üye
  • *
  • ARI SEVDALISI YUNUS
    • ARI SEVDALISI YUNUS
« Yanıtla #8 : 12 Şubat 2012, 08:45:16 »
Selamun aleyküm günün 24 saati bilgisayar elimde olduğu müddetçe bu siteye günde en az 10 defa girerim ve tüm ayrıntıları tüm yayınları incelerim gerçekten çok güzel işler yapılıyor bu sitede iyi ki böyle bir site kurulmuş  bu siteyi kuran başta ALİ TÜRK olmak üzre bu an ismini sayamacayacağım kadar çok hepside biribirinden değerli dostlarımız arkadaşlarımız dost diyorum arkadaş diyorum çünkü bende bu site kurulduğu itibariylen üyeyim ve her ne kadar yüz yüze tanışmasak ta kendimi bu sitede üye olan kerkesi kendime bir dost ve arkadaş biliyorum  o yüzden bu siteye emeği geçen herkese teşekürlerimi bir borç biliyorum  alkışlamak ne kelime günün 24 saati ayakta alkışlasam azdır böyle değerli insanlara çünkü bu sitede birlik ve beraberlik var bu sitede dayanışma var bu sitede bilgi paylaşımı var allah hepinizden razı olsun saygı  sevgi ve selamlarımı sunarım.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2012, 18:36:32 Gönderen: PUTUCİ-YUNUS »

zasat

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 12 Şubat 2012, 14:45:20 »
hani ben efraim bey bu sıralamada ben niye  yokum,
beni arıcı olarak kabul etmiyon mu?
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2012, 19:17:30 Gönderen: Efraim Korkut »
zasat

zasat

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 12 Şubat 2012, 17:41:05 »
efraim bey teşekkür ederim.
zasat

Efraim Korkut

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Ballar balını buldum.Kovanım yağma olsun.
    • kırkbirçiçek bal
« Yanıtla #11 : 12 Şubat 2012, 19:08:11 »
hani ben efraim bey bu sıralamada ben niye  yokum,
beni arıcı olarak kabul etmiyon mu?

BERAAT İSTİYORUM  HAKİM  BEY

Biz sizi hakim Bey olarak tanıyor ve hatırlıyoruz.ilk günden itibaren Ali beye her konuda destek verdiğinizi  ve çok İyi bir arıcı olduğunuzu da bir çoğumuz biliyoruz..Bilemediğim şey nasıl olup da …….alkış başlıklı yazıda sizin isminizi koymayı unuttuğumdur.
            Kasıtlı mı yoksa insanlık halı mi olduğunu Muhteşem bey beni sıkı bir muayene ederek tespit edebilir.
            Bu unutkanlığımdan dolayı siz beni affetseniz bile ben kendimi asla affedemem . Bana vereceğiniz her türlü cezaya razıyım. .Hatta iyi hal indirimi yerine ağırlaştırılmış bir ceza verin ki bana  ders olsun. Bu yaştan sonra belki unutkanlığım geçmez ama hiç değilse vicdan azabından kurtulurum.
            Yoksa beni arıcı kabul etmiyor musunuz? demişsiniz. Estağfirullah .Ne haddimize.Arıcılık arı sayısına göre ölçülmüyor.Arı sevgisine ve arıcılara ve arıcılığa yapılan hizmetle ölçüldüğünde siz en öndesiniz. Benim ise en arkalarda kalacağım kesin.
            Benim için şahitlik yapacak arkadaşlarım var.Benim unutkan biri olduğumu ve kendilerinin de ismini unuttuğumu beyan edeceklerdir. İsterseniz bir de onları dinleyin .Sonra karar verirsiniz.Özür diliyorum Zaim Bey. Beraatimi istiyorum Hakim Bey.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2012, 19:18:09 Gönderen: Efraim Korkut »
KIRKBİRÇİÇEK KESTANE BALLARI
              05325025241

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #12 : 12 Şubat 2012, 21:22:09 »
Efraim hocam lütfen kendinize haksızlık etmeyin, maşallahınız var. Hafıza olarak nice gençlere taş çıkartırsınız. Siz değilmiydiniz bütün öğrencilerimi numaralarıyla ve isimleriyle hatırlarım diyen ::)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #13 : 13 Şubat 2012, 00:19:42 »
                                                    BERAAT İSTİYORUM  HAKİM  BEY

Benim için şahitlik yapacak arkadaşlarım var.Benim unutkan biri olduğumu ve kendilerinin de ismini unuttuğumu beyan edeceklerdir. İsterseniz bir de onları dinleyin .Sonra karar verirsiniz.Özür diliyorum Zaim Bey. Beraatimi istiyorum Hakim Bey.[/size][/color]

Efraim abi bende ne kadar unutkan olduğunla ilgili, sizin anlattığınız bir örnegi vermek istiyorum.
23 Sene çalışıp emekli olduğunuz okuldaki bir kız öğrencinizin okul birincisi olduğunu söylemiştiniz, aynı öğrenci evlenip kızı sizde okuyor ve gene okul birincisi oldu demiştiniz. Bu örnek umarım işinize yarar. Yeterki sen şahitlik iste. Adamı ipten alırız. ;)

Ali Türk

YUSUF ŞİMŞAK

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
  • KARŞINDAKİNİ NASIL İSTİYORSAN ; ÖYLE OL...
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2012, 11:53:42 »
SLM...

Efraim Hocam.

Düşündüm ... birşey yazmalıyım ama ne !!!

Bu yaşıma kadar utanılacak birşey yapmadım ama sen beni utandırdın be Hocam :-[

Bu sevdaya tutulalı çok fazla olmadı.Yıl 2008.Öncesi yok.Tecrübe olarak eline su dökemeyiz yani.

Forumda ve sanaldaki paylaşımcı arı dostları sayesinde 4 yılda inannılmaz mesafe katettim etmeye de devam ediyorum.Bunu karşılıksız paylaşımda bulunan bu arı dostları olmasaydı yapamazdım.

Çoğu zaman grubun ağlayan elemanı olarak nitelendirildim :(

Önemli değildi.Zira ben her zaman yaşadıklarımı abartısız ve net yazdım.Yazdım ki bir hata yapmış isem dostlar bizi doğrultsun ve diğer dostlarımız bu hataya düşmesin.

En güzel kovandan,güzel bir çıta çekipte bunlar benim kolonilerim diyerek arı dostlarını hiç bir zaman yanıltmadım.Gerçek neyse onu yazdım.

Evet ağlamak buysa ,ben her zaman ağladım. ;)

Tabii bazen iyi şeylerde yaptık.

Yaptığım uygulamalarda verim almışsak,istedik ki dostlarımızda aynısını yapsın. :-[

Böylesine kaliteli,samimi ve karşılıksız paylaşımda bulunan bir grubun içinde anılmak ve alkışlanmak beni her ne kadar onurlandırdıysa da ,aynı ölçüde de utandırdı. :-[

Büyük bir alçak gönüllülük örneği göstererek,bizleri onurlandıran Efrahim Hocama teşekkür ediyor ve huzurlarınızda bende kendisini içtenlikle alkışlıyorum.  :)

Not : Önemli bir noktayı unutmuşuz ???

İsim saymaya hacet yok.Siz ve onlar kendilerini zaten biliyor:)Şimdi bir de onları utandırmayalım dimi  :D

Kabinenin tüm üyelerine şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum :)

SLM ve Muhabbetle...
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2012, 13:57:25 Gönderen: YUSUF ŞİMŞAK »
:)