ali bey selamlar.gördüğüm kadarıyla arıcılık basit bir iş gibi gözüksede çok detay isteyen bir iş olduğunu bir kez daha gördüm.benim için öğrenmenin sonu yoktur.benim yaklaşık olarak hesapladığım karışımın; detayına girmediğim için işe yaramadığını gördüm.oysa çok inanmıştım sizin videolarınızı seyredince.( sizin aldığınız yerden) derken asitin ismini vermek istemediğim için yazdım.sizin uygulamanızı birebir uygulayacağım ama baharda.söz.iyi günler
Öncelikle ben hiç Emin önüne gidip oradan asit almadım, arkadaşlarım bana organik asitleri temin edip bana kadar ulaştırıyor, asitçiler nerede ve kim hiç birisini tanımıyoru.
Yapmış oldugunuz uygulamalarda eksiklik var. Öncelikle bu organik asit işi kurallarına tamamen uyulacak, ölçüleri kafanınza göre yapma şansınız yok. Gene sizin yapmış oldugunuz uygulamadan bir bölüme bakıyoruz.
Bu uygulama eksik, her çıta başına 5-6 ml pükürtme yapılması gerekiyor. Ben bu püskürtmedeki dozu ayarlayabilmek için, her püskürtmede kaç ml çözelti çıkıyor bunu ölçüyorum, ölçme işlemini bir şırıngaya yapıp ölçme işini tespit edip sonra uygulama işlemine geçtim ve 5 tetik sıktıgımda 5 ml çözelti çıkışı oldu.
Yazılarımızda bir eksiklikmi oldu diye geçmişteki yazıları taradım uygulama dozunuda vermişim, bahsettipğim doz ise bu haberin içinde var.