Emrah tüm teknikler sonuçta ana arının tohumlamasında bitiyor.
Videoyu izlerken söylenenleri anlamadığında bir çok şeyi atlıyorsun, aslında bakarken görmüyorsun. Tercümeleri dinlerken yaptığın işin içinde başka püf noktaları var ve bunları karambole geçebiliyorsun, buda hata sayınızı artırıyordu. Yaklaşık 3 saat videoları izleyip neler konuşuldugunu dinlemek ve ekibimle bunu paylaştığımda işin içinde gene acayip ilginç tespitler yaptık. Suni tohumlamada sıkıntımız kalmadı. Bu işi tercüme yapılmadan önce çözmüştük, bu üstüne kaymaklı tatlı oldu. Aykut Şekerli ye teşekürlerimi yeniden sunuyorum. Kendimizi başkalarıylada karşılaştırıyoruz. Geçmişte bir üniversite doçentiyle bir sohbet yapmıştık, o anlatıyor ve çok rahat tı, biz o kadar tohumlama yaptık, bir hafta sonrası ana arılar felç olup ölüyor, bir sezondaki başarımız toplam 3 tane yaşatabilmişler. Ben ise kendimi yedim, yav adam ne kadar rahat ve başarısızlıgı içine sindirmiş birde bunu güzel güzel anlatıyor. Benim mizacıma bu iş acayip terstir. Birisi bu işi yapıyorsa, sen üniversite ortamında ve sen tüm imkanlar elindeyken yapamıyorsan nasıl rahat rahat bunu anlatıp doğal bir şeymiş gibi davranabiliyorsunki?
Yapmış oldugumuz işler bir çok kişiyi rahatsız etti, bu rahatsız olanlar tabiki arıcılar degil. Birileri bakın sizin tüm imkanlarınız var, adamlar ne sıkıntılar içinde neler yaptı dediklerinde eminimki bunların yüzü kızarıyordur.