Gönderen Konu: Arıcılık ve Karniol Arısının Yaşam Mücadelesi  (Okunma sayısı 9829 defa)

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk

Karniol arısı ve kışlaması, arıcılık videoları Ali_Turk

arıcılık, ormandaki karniol arıla, arıcılık... Ali_Turk
Arıcılıkta gözlem ve deneyler  genelde yapılmıştır ama insanın kendi tecrübelerini hiç bir şey tutmaz.
Bu koloniler iki sene ormanda kaldılar, en son ormandan ayrıldıktan sonra 5 ay geçmişti, bir gidip şunları görelim diyordum ama elim boş dönmeyi beklerken 3 koloninin yaşadıgını, ormandaki yörük Halil müjdelemişti.
Ona müjde olarak akide şekeri vermiştim, hacı şekere yazık etme ben arıların yaşadıgını görmeden inanmam diyordu.
Düşünsenize arılarına çok iyi baktıgını düşünen kişilerin binlerce kolonisi sönmüştü :)
Bu arıları nedense radarda çarpmadı. 8)
Karniol arısına çamur atanlar, iyi izlesinler bu videoları, arı ne kadar berbat bir ortamda iki sene ormanda yaşadı, son durumu ise bunlar.
Arıları ormandan aldıktan sonrada havalar bir türlü açmadı ve bu video 21 nisan 2011 günü çekildi.
Koloniler aktarıldı.
Bizim hacı ise video çekim özürlü, bir türlü işi ögretemedik be...
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Salih Yıldırım

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Arıcılık ve Karniol Arısının Yaşam Mücadelesi
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2011, 20:45:20 »
Ali abi koyu renk giyinmisin.Bilgilerim arilarin koyu rengi sevmedigi yonunde.Koly gelsin.

mdoganaksehir

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
    • http://doganaricilik.blogspot.com/
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2011, 11:18:15 »
Salih bey,

İşte karniyol bu.

Bu arıda rengin önemi yok. Arı sadece işine bakıyor. İster renkli giy, ister allı pullu. İşte arı bu...

Dün ikindi sonu yerli arılara bakayım dedim beyazlar içinde. Ooooo mübarekler karşılama töreni yaptılar. Sizin dediğiniz gibi koyu renk giysem ne olacak Allah bilir...
Ne yaparsan yap; en iyisini yap...

http://doganaricilik.blogspot.com/

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2011, 13:16:10 »
Ali abi koyu renk giyinmisin.Bilgilerim arilarin koyu rengi sevmedigi yonunde.Koly gelsin.

Salih Yıldırım;
Arıcılıkta bir kaç yıl geçsin herkes neyin doğru neyin yanlış oldugunu kullanıp görecegini sanıyorum.
Arıcılıkta biz bazı şeylere öncülük ediyoruz. Her konuda öncülük çok zor bir iştir.

Karniol arısı üzerinde yıllarca ıslah çalışması yapılmış.

Bilenlerle bilmeyenler birmi diye bir söz vardır.

Siz iki bahçe düşünün birisindeki bahçıvan, her gün bahçesinde çalışmalar yapıp tüm düzenlemeleri yapmış.

Öbür bahçıvan ise bahçe umurunda degil ama bahçıvan maaşı almaya devam ediyor hemde bahçede çalışmadan.
Ne hikmetse  ülkemizde bu çalışmayan bahçıvanların ürettikleri ürünler güzel oluyor ;D

Üzerimimdeki koyu renk hava o gün 12-13 derece ve esiyordu.
Hacı abinin işlerde kullandıgı bir montu giyindim.
Burada en önemli konu ormanda iki yıl kalıp ve Gebze'ye getirdigimiz kolonilerin aktarılması.
Başta kovan ve diğer malzemelerin hepsi kullanılacak malzemeler degildi.
Bu arı bu kadar berbat bir ortamda iki yıl ormanda kalmış, ben sadece sonbaharda bunlara varroa mücadelesi yapmışım.
7-8 çıta arıların 7 çıtasında yavru olması, nasıl bir gelişeceginide herkese göstermekte.
Koloni aktarılırken arılar çıta üzerinde yarı salkımdaydı, çünkü hava elverişli degil ve arılar hala saldırmıyor.
Ülkemizde yıl boyu arı beslemek moda bu arıların yanına, sonbahardan sonrası 5 ay hiç gitmemişiz.
Karniol arısını kullanamayanlar ne yapıyorda  bu arıyla çalışamıyor ben onu merak ediyorum.
Biz okuyup yazmıyoruz, yaşadıklarımızı paylaşmaya devam ediyoruz.
Başkalarınıda yaptıklarını paylaşmaya davet ediyoruz, hiç kimseyi tutan yok.
Yazıp çizmeye meraklı olanlar neden arılıkta yaptıklarını gizleyip sadece magazin bölümünü paylaşıyor. Elbet bir gün takke düşüp kel görünecektir...
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk