Bu sene ilk defa ben ve Saim Gürel kanolaya arılarımızın bir kısmını götürdük.
Ben bu yıl arılarımın ilk kontrölünü 5 Mart 2011 de yapmıştım. O gün bu gün hala bir türlü havalar istenilen seviyeye gelemedi.
Arılarımızı kanola için hazırlarken, bazı kolonileri aktardık, bal durumları iyicer kırıtikleşmiş. Bazı kolonilere elimizde geçen seneden kalan çıta bal verdik.
Bazı kolonilere yavruya kapak olacak çıtalara iki çıta invert şurup doldurdum, bazı kolonilerede kek verildi.
Havalar 3-5 gün musade ederse stoklar çogalmaya başlar. Köy Muhtarı Kani bey, kovanalrını kontrol ettiğini ve güçlü olan kolonilerin petek işleyip peteklerde agarma oldugunu söyledi.
Arılarımız ilk gün coştular.
Saim abinin arıları çok zayıf, fakat Muğla karışımlı oldugu için bir avuç arılar bizi surat maskesine esir ettiler.
Trakya'da hala havalar soguk ve hala koloni sönmeleri devam ediyor. Dün gece biz arıları indirdigimizde hava sıcaklıgı 3 dereceye kadar düştü.
Trakya dönüşü, Nimet abiyide İstanbul'a getirdik. Yapmış oldugu bölmelerden 40 tane üzeri sönen var diyor.
Bizim başkan Kadir Gürkan beyle görüştük, 10 gün öncesi zırıl zırıl çalışan kolonilerim sönmüş dedi. Son soguklarda bir çok kişi gene koloni kaybetti ve bu kayıplar bu gün itibari ile devam ediyor. Biz çok şükür son sogukları poşet şuruplarla savuşturduk.
Üzerinde kek olup sönen koloniler var, arı sogukta ihtiyacı olan yiyecegizkeketen karşılayamamış.
İnşallah koloni kayıpları bundan sonra yaşanmaz.
Bahardan beri koloni sönmeleriyle alakalı sürekli uyarılar yaptık, kendi uygulamalarımızı ve ne yapmış isek paylaştık ve hala paylaşmaya devam ediyoruz.