Gönderen Konu: karniol cinsi arı  (Okunma sayısı 10285 defa)

mustafa akkoyun

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 2
karniol cinsi arı
« : 28 Şubat 2011, 13:40:01 »
selamunaleykum.Karniol cinsi arı kaç tl ve nereden nasıl alabilirim?

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.186
    • Ali Türk
Ynt: karniol cinsi arı nerden bulurum?
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2011, 20:07:43 »
selamunaleykum.Karniol cinsi arı kaç tl ve nereden nasıl alabilirim?
Mustafa Akkoyun;
Sormuş oldugunuz soru çok zor cevaplanacak bir sorudur.
Bilim adamlarımıza göre Trakya arısının %82 si karniol arısıdır.
Ülkemizde bir çok kişi karniol anaarısı üretmekte, fakat üretilen karniol ana arılara F1 diyebilene en azından şimdiye kadar ben raslamadım. Benve bir kaç arkadaş kendimize F1 ve Saf üretmekteyiz.
Benim arılığımdaki 120 kovan arı, 2010 yılında kaniol F1 olmuştur, bir kaç kovan f2 bir kara kovan F3 tür.
Türkiyede böyle bir arılık bulunmadığınıda bu gün itibari ile iddia ediyorum.
Bu sene itibari ile Gebze'deki kolonilerimi tamamen saf karniol yapmak ise hedefimdir
.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

vecdiküçükyılmaz

  • Ziyaretçi
Ynt: karniol cinsi arı
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2011, 16:18:37 »
                   
selamunaleykum.Karniol cinsi arı kaç tl ve nereden nasıl alabilirim?
 
                         Mustafa bey bende daha önce karniyol ana arı çeşitli yerlerden temin ettim.2007 yılında Kemaliye arıcılık Yüksek okulundan ve Kemaliyeli Mustafa Demirci Agbeyden ve Sonra Ali TÜRK arkadaşımızdan temin ettiğimiz ana arıların diğer Karniyol ana arılardan farklı olduğunu gördüm.Sizde alıcı olarak,seçici olmanızı isterim.Saglıcakla kalın.
                         
« Son Düzenleme: 02 Mart 2011, 11:56:38 Gönderen: vecdiküçükyılmaz »

Köylüarıcı

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: karniol cinsi arı
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2011, 09:12:11 »
selamunaleykum.Karniol cinsi arı kaç tl ve nereden nasıl alabilirim?
Mustafa akkoyun bey karniyol arısı almak isterseniz trakyadan alın.Bu günlerde iki çıtalık sepet koloniler 100 lira filandır.Daha saf karniyol arıyorsanız merkezden uzak köylere ulaşmalısınız.Kolay gelsin.

mustafa akkoyun

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 2
Ynt: karniol cinsi arı
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2011, 13:39:11 »
Güzel abim bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Ben de amatörce ama aşık derecesinde arıları seviyorum.1kovanla başladım 3yılda sağlam nüfuslu 8kovana ulaştım.Ben sabiha gökçen havaalanına yakın Harmandere de kendi arazimde arılarıma sizin gibi ağbilerin tecrübelerinden faydalanarak bakıyorum.Geçen yaz hendekte kestane ve ıhlamur balını çok güzel aldım,kışlamaya tekrar evinbahçesine getirdim, yılgınlar yeni açmıştı iyi çalışarak gerekli bakımları yapıp kışa girdm ama şu anda çok zayıf tek kovan arım var.Topluca ölmüşler,çok üzüldüm.Karniol cinsi arı almak için söylediğiniz gibi Trakyaya gideceğim oradaki tanıdıklar yardımcı olacaklar,tekrar teşekkürler Allaha emanet olun.