Öncelikle tüm arıcı arkadaşlara iyi çalışmalar diliyorum.Benim arılarım şu anda Yalova Termal Yenimahallede.25 adet kovanla kışlatmaya girdim bahara çıktığımızda 1 kovanı ana kaybından kaybettim.Havalar iki gün güzeldi ilk sıvı beslemeyi dün oldukça rüzgarlı bir havada mecburiyetten yaptım. Rüzgar nedeni ile arılar da oldukça hırçındı ayağımızdan beş on iğne de yedik.Bu kış ilk defa arılarıma kek vermedim.Arılarım kafkas kırması henüz karniyolle çalışmak nasip olmadı.Halen 24 adet kovanım mevcut kat attığım kovan yok.Yaklaşık 5-6 tanesi haftaya kata gelmiş olur inş,.Ama kat atmaya da niyetim yok,3-4 çerçeve ile kışlatmaya giren ve anaları yeni olan geçen yıl bölünmüş kolonilerim var ki onları destekleme için güçlü kovanlardan takfiye yapmaya niyetlendim.Bu gün akaşam üzeri hava yağmura döndü,yer yer erik çiçek açmış,12 gün önce yaptığım kontrollerde 7 çita olan kolonilede ortalama 4-5 çita yavrulu çerçeve mevcut.Hava sıcaklıkları düşük olduğundan her fırsatta besleme yapılmalı.Çünki tüketim oldukça artmış durumda.Kafkas arıları ile bal akım dönemine 20 çıta arı ile girmek nerdeyse imkansız,ortalama 15 er çıtalı kolaniler ile bal akımına girmek hedefim geçen yıl da yaklaşık 22 civarında kolonim vardı bal akımında birleştirmek sureti ile 15 e düşürdüm 15 koloniden de yaklaşık 300 kg bal aldım.Üstelik geçen yıl bal akım döneminde 5 gün yağmur yağmıştı.Kolonileri güçlendirmekten işi biraz kurtardım.Herkese şimdilik iyi akşamlar diliyorum.