Gönderen Konu: OĞUL  (Okunma sayısı 13392 defa)

komar

• Acemi Üye
  • *
OĞUL
« : 22 Eylül 2010, 22:52:53 »
arkadaşlar arılığıma bir oğul arısı geldi.  bu mevsime göre alışık olmadığımız bir durum. arı bu zamanda neden oğul verir ki . mayısta hiç oğul görmedim. geç gelen bu misafire gözüm gibi bakıyorum.  :)

ercan elmas

• Acemi Üye
  • *
Ynt: OĞUL
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2010, 23:13:49 »
Kovan Terki olabilir.

Açlıktan veya hastalıktan kaçmış olabilir.

Hemen ilaçlamayı ihmal etmeyin bence.

Beslemeyi söylemeye gerek yok zaten.
Hayırlı ve Bereketli Bir Hasat Yılı Geçirmemizi Dilerim

trakyalı senol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2010, 11:30:28 »
Komar arkadaşım o gelen bence oğul değil kovan terki büyük ihtimalle geçen gün arılığıma gittiğimde bir kovanın önünde musluğunda arı yığılması gördüm sorun olduğunu anladım ama ne idi kapağı açtım üstten içine baktım bir miktar arı ölüleri gördüm içerideki arılar dışarıdaki arıları içeriye almıyorlar sığınma olsa surun yoktu ama dışarıdaki arılar analı olduğu için içeri alınmıyorlar emin olmak için arı yığınını biraz karıştırtım ana arıyı gördüm hemen kovan girişini kapattım arıları başka sandığa aktarırken içeri girmelerini engelledim çünkü kırma devam edecek belkide birtanesi anayı öldürebilir idi tedbir tedbirdir arıları başka sandığa aktardım ve deliğini açtım yarın baktığımda her iki sandıkta da sorun yoktu bunu şununun için yazdım tesadüfen arılığa gittim gördüm tesadüfende olsa kırılmayı önledim sen bulmuşsun haberin olmadan kovana girebilirdi arılığa gittiğin zaman kovanın önünde bir sürü arı ölüleri görebilirdin sonuçta iki kovanda kurtulmuş oldu arılıkta dolaşmaya başladım kovanları kontrol etmeye başladım dışarıdan sandıklara vurarak birtane ruşetten ses yok ve benden çıktığı belli oldu terk olayı ama arı azlığı ama yiyecek ama sandık  bi şekilde olmuş aynı arı aynı mevcut ile başka kovanda güzel çalışıyor hayret edilecek birşey ama oluyor sizinkide böyle birşey olabilir birde gelen arıya kapalı yavru desteği yaparsanız iyi olur bilindiği gibi önümüz kış arı kendini toparlamış olur kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2010, 12:45:56 Gönderen: trakyalı senol »

miriliburak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2010, 08:09:42 »
Bu yıl oğul mevsiminde gelmeyen oğul son 15 günde 3 adet teşrif etti lakin hep kalabalık kovanlarıma girmek için mücadele etmişler dolayısıyla epey kırılmalar olmuş çok ilginçtir ki bir tanesi bendede kovanı terk etti halbuki hazır kabarmış petek ile beraber kek vermiştim hayırlısı olsun bendekiler rahat dursunlar da, ama işte böyle dışardan gelenlerde kovanları mahvedebiliyor.

Dr. Muhteşem Turunç

• Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2010, 18:56:31 »
Trakyalı Şenol....? ::) ben sizi bir yerden tanıyacam ama ...

trakyalı senol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2010, 20:46:57 »
Nasıl tanımassın beyaa  :o ??? behlül abi ::)