Hakkı bey kovan aralarında 1 metrelik bir mesafe olması doğrudur,nedeni ise bazı arıların
kovanlarını şaşırması yönündedir,yanlız karniyol arısının güzel bir kaç özelliği vardır kendi kovanını şaşırmayan arılardan sayılır hatta gezgin arıcılıkta bazı arılar nektar aramadan geri kovanına gelemezken yani yolu unutur veya şaşırır,Karniyol arısı gittiği her bölgeye çabuk adapte olarak kovanını geri bulmakta zorluk çekmeyen arı cinsidir bu bilgileri karniyol arısının özelliklerinde
bulabilirsiniz,sıralamada 10 adet kovan blok olarak konulabiliyor yani 10 adet kovan yan yana blok halinde,diğer kovanlara 5 ile 10 metre ara ile tekrar 10 adet kovan blok halinde ve böyle devam ederek kovan sıralayabilirsiniz.
Kovanlarını kolaylıkla şaşıran arı cinslerini burada yazmayım sonra Karniyol övülüyor diye ifadelerde
bulunuluyor.Normal 10 adetten fazla kovanı yan yana koyarsanız mesela 50 kovan diyelim,arılar nektar akımında ağızları balla geldiği için,diğer kovanlarda yabancı arı olarak görülmüyor ve rahatlıkla içeriye başka kovanlara girebiliyorlar işci arılar böyle durumlarda dışda kalan kovanlarda arı miktarı çoğalıyor,içerde kalan kovanlarda ise arı miktarı devamlı azalıyor onun için kovan aralarında mesafe gereklidir ve en fazla 10 adet blok halinde araziye konulabilir.