Gönderen Konu: karakovan yapımı  (Okunma sayısı 44442 defa)

İ. HAKKI ÇALIK

• Ziyaretçi
Ynt: karakovan yapımı
« Yanıtla #15 : 09 Nisan 2010, 17:10:12 »
Şahsi görüşüm Yusuf beyin burada art niyetinin olmadığı, sadece gerek yok bu kadar uğraşmaya fenni kovanlardada aynı üretim yapıla bilir diyor bunda ne art niyet olacak.sonra burada her yazılan ayrı fikre karşı çıkarsak burası bilgi paylaşım forumu olmaz. biraz daha hoşgörü lütfen.

asım özel

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #16 : 09 Nisan 2010, 17:41:39 »
elin arıcıları bir koloniye 5/6/7/ kat atar 100/150 kilo bir koloniden bal alır bizimkilerde kütük oyma derdinde....
oyun canım istediğiniz kütüğü ...
adınada emek deniyormuş ....
evet 'emek 'leyin siz

ben bu yorumu okuduktan sonra ne düşünmeliyim. nasıl bi niyet aramalıyım ?

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #17 : 09 Nisan 2010, 22:23:14 »
Arkadaş olay rayından çıktı gibi. Yusuf aslında art niyetli birisi değil. Yusuf modern arıcılık yapalım ve kendimşizi geliştirelim demek istiyor. Kendisinde biraz gençlik varya, bana göre  heyecan yapıyor.

Kara kovan yapanların durumlarınıda inceliyorum. Ben Belediye personeliyim. İşim harita ve adreslerle alakalı. Bazıları kendisine iş arıyor. Bu iş arayanların büyük bölümüde emekli kesim. Adamın işi gücü yok, evdede sözü geçmiyor öyle anlıyorum, geliyor olmadık şeyleri o kadar büyütüyorki. Yani kendisine iş çıkarıyor, şimdi siz bu adama gerektiği gibi davranmazsanız çöküyor. Emekli bir arkadaşım vardı Sivas'lı emekli olduktan sonra diyorki evde durdummu nereye otursam hanım elinde süpürge orayı süpürüyor.

Kara kovan yapan kişilerde şimdi bu konuma geldi, sen aylarca uğraş kütük oy, birisi desinki yavhu buna ne ugraşıyorsun. Koy fenni kovana boş çıta al sana karakovan balı desin. Bu emek verenlere revamı?

Bakın ismi bile fenni kovan, pisikolojik olarak bile insanı tatmin etmiyorki. Şimdi 10 tane hazır kovan alsan, onca uğraş verip emekler harcanan ve yanında gururla durulan karakovana  degermi.

İnşallah bu kadar karakovana karşı çıkan karşımıza bende karakovan yaptım diye çıkmaz. Bu işin üstüne gittikçede başına bu iş gelecektir.

Ayrıca benimde kara kovan maceralarım hiç kimseninkine benzemez. Benimde karakovan ve kütük kovanlarım var ve bende bu eski kovanlara ilgisiz kalamam, olumsuz sözde söylenmesini doğru bulmuyorum.

Kalın sağlıcakla.
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Ahmet ACAROĞLU

• Acemi Üye
  • *
  • veni - vidi - vici
« Yanıtla #18 : 09 Nisan 2010, 22:59:04 »
ve bakandan bana göre bu konuya konulabilecek son nokta aslında bu konu hakkında çok fazla bişey yazıp olayın daha fazla dallanıp budaklanmasını istemiyodum ama bakanım gerekli açıklamayı her iki taraf içinde gayet hoş bir şekilde yapmış şahsi görüşüm konu hakkında kimse yorum yapmazsa artık bu konuyuda tatlıya bağlamış oluruz hepinize saygı ve selamlarımla bereketli sezonlar
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2010, 00:49:15 Gönderen: Arı Bakanı »

yusuf

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 10 Nisan 2010, 19:27:07 »
emekli olunca bende elime keser alıp bir ayda kütük yontup kara kovan yapacağım  ;D ;D

Tamer

• Acemi Üye
  • *
    • Orjin Discus
« Yanıtla #20 : 29 Haziran 2010, 10:30:47 »
Sayın Arıgülü,

Emek verip yapmış olduğunuz karakovanı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim, ben yeni bir arıcı sayılırım, şuan 1 kovanım var birdahaki sezona kovan sayımı 6-7' e çıkartmak istiyorum ve 1-2 adette marangozhaneden çıkmış değilde, doğal yollarla eski usul yapılmış karakovan arılığımda bulunsun istiyorum, bu sebeble sizden yapmış olduğunuz karakovan hakkında paylaşıma devam etmeniz rica ediyorum...

Hangi tür ağaç kullanmamızı önerirsiniz? ebat ve ölçüler size göre ne olmalı? dikkat edilecek detaylar nelerdir?

Kovanınızın yapım aşamalarına ve bittiyse son haline dair fotoğraflarıda görmek isterim, saygılarımla...
Tamer Doğan
Edirne

arıgülü

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 29 Haziran 2010, 11:04:52 »
Tamer bey benim karakovan henüz arılandırılmadı. Size ıhlamur ağacından en iyisi olacağını bu güne kadar üstadlardan duyduğumu söylemek isterim. Arılıkda bence olmazsa olmaz bir aksesuar karakovan.

Mustafa DOĞAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 05 Temmuz 2010, 16:31:37 »
çok hoş bi müzakere olmuş gerçekten zevkle okudum
müzakere diyorum çünkü yukarıdaki yazılan yazılar gayet seviyeli gayet güzel
kendimi bir köy havesinde yatsıdan sonra toplanıp sıcacık çaylarını içen ve hararetli hararetli şakalaşa şakalaşa muhabbet eden dostların sohbet halkasındaymışım gibi hissettim
form işte bu yüzden güzel
en son benimde bi katkım olsun sohbete
ben Akşehirliyim. Nasrettin hocayı bilmeyeniz yoktur
bir fıkrasında bir cümle ile katılacağım.
"SENDE HAKLISIN"
muhabbetimiz bol dostluklarımız baki olsun
selam ve dua ile...
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2010, 16:33:37 Gönderen: Mustafa DOĞAN »