Gönderen Konu: ARI ÜRÜNLERİNİN HALKA TANITILMASI(BAL, POLEN, PROPOLİS)  (Okunma sayısı 7115 defa)

Oğuzhan ÇAKIR

• Acemi Üye
  • *
Tüm arı dostlarına selamlar,

Öncelikle herkese verimli bir arı yılı olması dileklerimle...

Benim açılmasını istediğim konu; BAL'ın tüketilmesi, insana faydaları, ülke ekonomisine katkısı, depolanması, değerinde tüketiciye ulaştırılması gibi konularının üzerinde durulması gerektiğine inanıyorum.

İlk olarak balın belirli bir süre içerisinde donmasının (Kristalize veya Halk dilinde şekerlenme) halka anlatılması gerekmektedir.

Benim ürettiğim balı pazarlarken karşılaştığım büyük bir sorun balın kristalize olması. Halkın ancak %30'luk kısmı balın zamanla kristalize olduğunu biliyor. Balımı alan onlarca kişi balın donduğu zaman, bozulduğunu sandıklarını ve çöpe attıklarını söylüyorlar.

Zamanında tüketilemeyen doğal ballarımız sonuçta kristalize oluyor. Balı çözmenin pratik yolları var mı? Tabiki balın kimyasını değiştirmeden ve katkı eklemeden...

Tüm üye arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgi, düşünce, görüş ve fikirlerini yazarsa memnun olurum.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: ARI ÜRÜNLERİNİN HALKA TANITILMASI(BAL, POLEN, PROPOLİS)
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2010, 15:47:45 »
Oğuzhan bey, bu konuyu bal konusu altına taşırsanız daha iyi olacaktır. Forumun ana sayfada doğal arı ürünleri başlıgı altında, Bal, balmumu, propolist, arısütü, polen, arı zehiri gibi katagorilerimiz açık.

Ayrıca nerede arıcılık yaptığınızı ben biliyorum, diğer üyelerinde bilmesinde fayda var, kendinizi tanıtırsanız iyi olur. Sağlıcakla kalınız.
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2010, 17:08:08 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk