Gönderen Konu: Bal Hasadı İle İlğili Bir Filim  (Okunma sayısı 14291 defa)

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
Bal Hasadı İle İlğili Bir Filim
« : 18 Mart 2010, 20:52:42 »
<a href="http://www.youtube.com/v/OQdXskXTyH4&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/OQdXskXTyH4&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/OQdXskXTyH4&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/OQdXskXTyH4&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

Çok rahat bal hasatı yapıyorlar,biz ise arı,dan kaçmaya yer arıyoruz.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2010, 21:04:34 Gönderen: emrah »

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: Bal Hasadı İle İlğili Bir Filim
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2010, 08:47:11 »
"Çok rahat bal hasatı yapıyorlar,biz ise arıdan kaçmaya yer arıyoruz."

<a href="http://www.youtube.com/v/F0NOyleGhH0&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/F0NOyleGhH0&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/F0NOyleGhH0&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/F0NOyleGhH0&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;385&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

Emrah bu filimde aynı arılıktan. Gerçekten tam bir eğitimlik bal hasat filimi. Islah edilmiş arılarla biz daha yeni yeni tanışıyoruz. Yanlışlara yanlışlarla devam etmenin anlamı yok. Bilim adamlarımız arılarımızı ıslah edemiyorsa, ıslah edilmiş arılar kullanmalıyız. Ülkemizde biz araba üretemiyoruz, onun için başkasının arabasına binmem diye yürüyen ben şimdiye kadar göremedim. Arı ıslahıda aynı şeydir, ıslah ülkemizde yapılamamıştır, bundan sonra başlansa en az 5 yıl deniliyor. Benim 5 yıl yaşayacağıma garantim var mı? Şimdi ampulü icat etmeye çalışmak ne kadar saçma bir şeyse, ıslah edilmiş arıya karşı çıkmakta aynı şeydir. Ampulü alıp takacaksın ve olay bitecek, ampul icat edeceğiz diyenlerinde yolu açık olsun.

Bunları  söylerken ülkeme katkı adına söylüyorum. Bu günlere kadar bu işleri yapmayanlar utansınlar. Biz kendi arımızı kullanacağız diyenler ise bu ülkeye emin olun şu aşamada zarar vermekte. Gelin ıslah edilmiş arıyı kullanalım, ıslahta bir yerden devam etsin.

Bal hasadına dönecek olur isek, böyle bir tablodan rahatsız olan oldumu filmi bir daha izleyin.
Arılar ne kadar sakin ve ne kadar güçlü imişler ki, kovan baştan sona bal dolmuş.
Arılığa bir bakın tek kat yada iki kat koloni var mı?
Bal hasadında en dikkat çekicilik ise arıcılar son iki kata dokunmuyorlar.
Emrah’ın yayınladığı filimde daha net belli oluyor, bal akımı devam ederken 3. ve 4. katlar yer değiştirilmiş.
Bal hasadı yapılır iken bir başka şey dikkatimi çekti, tüm katlarda havalandırma delikleri açılmış.
Gene bal hasadı yapılır iken çok az duman verilmekte, birde körüğü rüzgara göre kovana takıyor, oradan gelen duman arıların sakinleşmesine yetiyor.
İnşallah bizde bu günleri çok yakında göreceğiz.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2010, 09:04:15 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2010, 12:18:23 »
Bu filimlerdekini bizim eski arıcılara anlatsan hiç inanmazlar kötülemek için ellerinden geleni yaparlar.Ne işse her sene arı söndürüp arı alırlar tekrar her şeyide onlar bilriler.Dün kar yağıyordu bizim buraya ben arılara şerbet verdim bizim sanal olmayan arıcılarımıza sorarsam şerbet bu havada arıya verilmezmiş arı ishal olurmuş,ben verdim açlıktan ölmesin diye. Ayrıca stokları az olan kovanlara koyu şurup verilmeli, stokları tamamlatılmalı.
« Son Düzenleme: 19 Mart 2010, 13:04:17 Gönderen: Arı Bakanı »

asım özel

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2010, 14:21:25 »
emrah bey, şurup olayında bende bu sene forum aracılığıyla şurupla başladım bu sebeple tecrübe aşamasındayım ilk kez arı kışlattım ilk kez erken bahar beslemesi yapıyorum forumda ki yorumlardan yola çıkarak şurup uygulmasına başladım nasıl bi sonuç olacağını bende merakla bekliyorum zira çevremdeki çoğu arıcı arılarına kek ve akide şekerini veriyor ve bunuda herkese tavsiye etmekteler desemki ben şurup verdim hepsi bana güler heralde :) . ayrıca ben bu bal hasadı ile ilgili videoları göremiyorum dns ayarlarıda açık olduğu halde :(

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2010, 21:09:21 »
Asım bey ben devamlı şurup verdim bal stogu azalan arılara şuana kadar bşr zararını görmedim.Eski arıcılarımız ise kek veriyorlar.onlara göre benim yaptıgım yanlış,bana göre onların yaptıgı zaman kimi haklı çıkarır görürüz İnşallah.

Tamer

• Acemi Üye
  • *
    • Orjin Discus
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2010, 11:07:07 »
Emrah ve Ali bey paylaşımınız için teşekürler..

Gerçektende hayret verici görüntüler en azından benim için öyle, çünkü benim kovanın yanına yaklaşılmıyor, kontrol için açacağım günün sabahı beni dert alıyor:)

Birde bal hasadı yapacağım günü düşününce bilmiyorum nasıl olacak...

Her kovanı açtığımda bele kadar lastikli korumalı giyisi, eldiven vs. olmasına rağmen iğneleniyorum, nası nası becerip zımbalıyorlar:)

Arılarımın türünüde tam olarak bilmiyorum Trakya yerli  arısı demişti aldığım kişi... Seneye ilk bahara girmeden Kafkas ile ana arıyı değiştirmeyi  öneren Artvinde br dostum var, bilmiyorum nasıl olacak...

Birde dikkatimi çeken bir konu videoda kovanların üzerini naylon ile kapatıyorlar, bunu burada bir kaç arıcı büyüğümüze bahsetmiştim, (Almanyadaki arılıklardan izledğim videolarda görmüştüm) bana bunun doğru olmadığını naylonun kesinlikle olmayacağını söylediler.. nem yapar dediler... Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz tecrübe ettinizmi? Saygılar.
Tamer Doğan
Edirne

miriliburak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 05 Haziran 2010, 16:13:34 »
Tamer Bey hayırlı günler...

Uysal arıların nasıl olduğunu hangileri olduğunu o arılar ile çalışan ustalarımız uygun bir şekilde defalarca anlattılar, benim arılarımda çok sert tam teşekküllü giyinerek çalışıyorum.
Gelelim kovanlara naylon örtülmesi olayına. Size öyle diyenlerden buralarda o kadar çok varki millet uygulamadan atıp tutmayı çok iyi biliyor bende inadına susmayı tercih erdiyorum bu işlerde yeniyim ama bütün kovanlarımda naylon var çünkü kovanlarımın altları telli buna istinaden içerideki arıların cereyana maruz kalmamaları için en üste naylon örtüyoruz. Naylon örtme sebebi budur.Nem yok içerde koku yok.

Bu tür kovanları Sayın Mehmet YÜKSEL beyin bloğunda gördüm. Sayın Ali ŞEKERLİ beyin ölçülerini baz aldım. Tavsiye ederim...

Tamer

• Acemi Üye
  • *
    • Orjin Discus
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2010, 11:23:06 »
Cumartesi günü değerli büyüğüm Ali Şekerli abimin arılığını ziyerete gittim..

Zihnimdeki bir çok soru işareti giderildi diyebilirim, Almanyada IWF videolarındaki arıların bakıcılarına zarar vermemesini hayretle izliyordum, fakat yakından Ali abimin açtığı kovanı görünce işte budur dedim :) arıcılık yapacaksak kesinlikle bakacağımız arılar böyle olmalı..

O anda aklımda kafkas arısı düşüncesi tamamen silindi.. ve Karniyol arılarına hayran kaldım.. defalarca söyledim ama birkezdaha Maşallah diyorum.

3. katı doldurmuşalardı, petekler bal dolmuş ve anaarı yumurta bırakmaya devam ediyordu, hem sakinliği hemde çalışkanlığı tam benim istediğim gibi bir arı ırkı idi.

Şuanda tek düşüncem önümüzdeki sezon bu anaarılardan edinmek ve yeni koloniler kurmak..

Değerli Ali Şekerli abime göstermiş olduğu misafirperverlk için, hoş sohbeti ve benim gibi bir acemiye yardımcı olduğu için buradanda sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Tamer Doğan
Edirne