Arı Bakanı merhaba
Deneme sonucu izlenimlerini ayrıntılı olarak görüntüleyerek yazmışsın teşekkür ederim.
Bende aynı uygulamayı sadece 6 kovanda yaptım.Uygulamada karşılaştığım ilk sorun,aletin ısınmasından dolayı ikinci yükleme için aparata asidi koyduğum anda ısı yüksek olduğu için kapağı kapatana kadar buharın çoğu dışarı gidiyor.Bu olumsuzluğu da aparatın ısıtılmasında sorun olmadığı için kovan üstlerindeki kar içersine batırarak çözdüm.Bu işlemlerin tümü için yaklaşık 15 dakika yeterli oldu.Bu arada asit miktarını ayarlamak için eskiden fişek doldururken kullandığım barut ölçeğiyle yaptım,asitle temas etme riski hiç yok.Sadece gramaj ayarlamasını tahmini yaptım.Bir gr asidin kapladığı hacime göre yeni bir ölçek ayarladığım zaman tam gramajında uygulama yapacağım.Diğer kovanlara devam etmedim çünkü
aparatın pompasının bağlı olduğu borunun dibindeki kaynakta boşluk kalmış,bir müddet sonra ortaya çıktı, buhar kaçağı olduğu için aparat üzerinde tadilat yapmak üzere ara verdim.Buharı kovana göndermek için pompa çok verimli oldu.Birde haznenin ayrılabilir olması konusundaki tesbitinize aynen katılıyorum,o konuda da iyileştirme yaparak daha pratik hale getireceğim. Selamlar Mehmet Gençünal