bir sohbette kimlerin konuştuğu önemsiz
forum ismini çok eleştirdiler kendi lakabıyla ilgili olduğundan ön plana çıkma gayen varmış forum isminin daha sosyal yada arama motorlarında arıcılık diye aratıldığında ilk sayfalarda çıkacak türden bir isim daha iyi olmazmı
Yusuf benim MSN iletimde bir paylaşmış olduğum bir not var. Orada derki devrisin fikri neyse zikri de odur diye. Mevzu benim ön planda olup onların geride kalmasından kaynaklanmakta. İsim konusu da bana mal olmuş bir isim üzerinde başta Oktay bey, Muhteşem abi, Saim ve Vecdi ağabeyler olmak üzere bir çok kişinin görüşü alınarak karara bağlanmıştır.
Asıl sıkıntı nedir biliyor musun, bizi eleştirenlerin gerçek arıcılar olmaması. Adamlar millete akıl satarken kendi arılarını kışa girmeden söndürmeleri. Olayı bilmeyenlerde bu arı söndürenlere akıl soruyor. Yav bu adamların ilacı olsaydı kendi başına sürüp kovan söndürmezlerdi. Bir çok paylaşımcıda neler yapıyor bilemiyoruz. Gizli kapaklı işler yapılıp hep bardağın dolu tarafını insanlara gösteriyorlar. Benim geçmişim ve geldiğim noktada her şeyiyle ortada durmakta. Bende geçmişte bilim adamlarımız ne derse yaptım, gördüm ki söylenenleri bilim adamlarımız kendisi yapmamış, arılığınızdaki iyi kolonileri belirleyin onlardan anaarı üretin diyorlardı, ürettik. Ne olduğu belli olamayan arılar çıkıyor, 10 anaarı üret iki tanesi belki anasına çekmekte.
Geçmişte ben şimdiki eleştirdiğim gelenek arıcılığından gelmişim. Daha sanal dünyayla tanışmadan benim 4 çıtalı ortadan bölündüğünde iki çıtalı hale dönüşen ruşet kovanlarım vardı. Kışın arılara kek veriyordum, ilaçlı keklerimin resimleri hala eski blogumda duruyor, hiçbir yanlışımı silmemişim. Baharda ve yavru kesilmemiş sonbaharda oksalik asitle arıları banyo yaptırıyordum. O zaman kimse diyor muydu sen ne yapıyorsun diye.
Benim doğru ve yanlışlarım ortada, reytingi düşen bana saldırıp gündeme gelmeye çalışmakta. Benimle değil yapmış olduğunuz uygulama ve yeniliklerle yarışın. Bir atasözümüz var, atalar söylemişse bir bildikleri vardır, ayrıcada taşın gediğine konulması için bu ata sözümüzü kullanacağım.
Kervan yola çıkmıştır, itlerin havlaması hiçbir zaman kervana zarar vermemiştir. Zarar verseydi hiçbir kervanda menziline varamazdı.
Benle başa çıkamayıp yaptıklarım karşısında ezilenlerin başka söyleyecek bir şeyi kalmadı, ne diyecekler yav bu kendisini ön plana çıkarıyor, buyur seni tutan mı var? çık öne.
Madem kolaysa herkes forum ve site kursun. Sizi tutan mı var ki. Tabi bunları yapamayanlar havlayacaktır, ite havlama diyemeyiz, bırak keyfi yetene kadar havlasın.
Yok efendim o isim olmazmış niye olmaz, çok tuttu dimi?
Daha yolun başındayız, nerelerden izlendiğimizi ben biliyorum.
Arattığımızda çıkabilmesi için yayınların çok olması lazım. İki ayda bana göre bir sürü başka yerde olmayan paylaşım yapılmıştır. İnşallah devamı da gelecektir.
Bizim forumumuzu eleştirenler taraf olan kişilerdir, forumun tutup tutmadığına ise arıcılar karar verecek. Siz bir foruma girdiginizde tüm sorularınıza cevap buluyorsanız, bunu birileri eleştirse ne olurki?
Bir başka açıdan bakar isek, madem forumlarına çok güveniyorlar, neden benim ismimle ugraşıyorlar? Nasılsa ben kendimi ön pilana çıkarıp biteceksem onlar sevinmeli hatta göbek atmalılar. Yani mevzu onların istedigi istikamette gitmemekte.
Şİmdilik zamana ihtiyacımız var.
Ben başkaları gibi yumuşak yazılar yazmam, ben neysem oyumdur. Bu harbilik başımızıda ağrıtmakta ama ne yapayım tarz meselesi.