Semih bey iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Forumları yönetmekte, forumlarda yazarlıkta zordur. Ben kendi günlüğümde istediklerimi yazabilirim. Fakat burası herkesin olduğu içindir ki, blogumdaki özgürlüğümü burada kullanamıyorum.
Şunu da belirtmek istiyorum, siz diyorsunuz ki benim 200 kovanım var. Bu sizin çok iyi arıcı olduğunuz anlamına gelmez. Mehmet Yüksel’inde 15 kovanı var, buda onun az arılı kolonisi var diye az arıcı demek değildir.
Ben ise 130 kovana kadar zamanında çıktım, uzun süre 50-60 arası kovanla arıcılık yapmaya devam ettim, 130 kovan arım varken daha az bilgim ve arıcılığım vardı.
Ben ve bir çok kişi Mehmet Yüksel'den çok şey öğrenmişiz. Bunu arıcılar inkar etsede bilginin kaynagı Mehmet Yüksel'se onun hanesine iyilik olarak yazılmıştır.
Bakın bana Yunanistan Selanik Üniversitesinden bir alet yollandı. Bu alet oksalik asidi ısıtıp buhar yada duman olarak kovana veriyor. Kaç gündür o kadar araştırma yaptık hala tam nasıl kullanıldığını bilemiyorum, gerçi belli bir kafamda şablon oluştu fakat sonuçlar hakkında tam emin değilim. Şimdi bunu kullanan birisi olsaydı ve tarifini de yapsaydı ne kadar rahat olacaktık. Çevirilerle bazı işler olmuyor.
Mehmet Yüksel az arısıyla biz bir ülkenin arıcılık kültürünü aktarmaktadır. Çünkü Almanya’da yapılan arıcılık üniversite ve arıcılık birliklerinin desteğinde yapılıyor. Dolayısı ile aktarılan bilgiler bilimseldir.
Bunları niçin yazdım, kimse kimseyi hor ve küçük görme hakkına forumda sahip değildir.
Fikirler farklı olabilir.Ben blogumda sert yazılar yazabilirim, aynı uslup burada olmaması gerekir olmayacakta.
Zaten daha öncede açıklama yaptım, forum içinde karar verirken tek başıma hareket etmeyeceğim.
Bunu yazarken forumun başı boş bir yer olduğunu da kimse zannetmesin. Saygı ve selamlarımla.