Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 348020 defa)

yüksel özsoy

• Acemi Üye
  • *
    • yüksel özsoy ve arıcılık
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #225 : 25 Nisan 2012, 21:48:27 »
Ömür bey hoş geldniz. Forum üyelgniz hayrlı olsun.

mevlüt berçinli

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #226 : 12 Haziran 2012, 22:43:25 »
Selam arkadaşlar ben samsun ladikten mevlüt  berçinli  arıcılığa 4 kovanla başladım amötör olarak  Bu formu çok yararlı buluyorum emegi geçenlerden allah razı olsun

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #227 : 12 Haziran 2012, 22:48:48 »
Mevlüt bey,aramıza hoş geldiniz.

Timuçin Keskin

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #228 : 13 Haziran 2012, 22:21:50 »
Hoşgeldin Hemşerim.
14 koloni Samsun Vezirköprü

mehmetbayramoglu

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #229 : 15 Haziran 2012, 17:26:04 »
selamün aleyküm 
sapanca kırkpınardan 1 kovan la aranıza katıldım(henüz acemiyim tabiki) :)
bu sene merak edip öğrenmeye başladım arıcılığı
kursa da gittim izmit kartepe de gördümki bu arıcılık işi bambaşka bir derya
acayip hoşuma gitti doğrusu sizin gibi ustaları okumak bu derya dan damlalar doldurmak ayrı bi zevk
teşekkürler tüm yazanlara

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #230 : 15 Haziran 2012, 22:42:52 »
Aleyküm selam,Mehmet bey, hoş geldiniz.Arıcılık hastalığı sizede bulaştı demekki şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

OsmanTanrıverdi

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #231 : 29 Haziran 2012, 01:48:36 »
Selamun Aleykum Arkadaşlar ;
Bende aranıza 1 kovanla Kayseriden katılıyorum.
Hepinize Hepimize hayırlı bir sezon geçmesi dileğiyle :)
İnsan Olgunlaştıkça Yaratılanlara Karşı O Nisbette Merhameti Artar.

AYDIN BAYAR

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #232 : 02 Temmuz 2012, 02:37:45 »
aleyküm selam aramıza hoş geldin kardeşim bende bir koloniyle başlamıştım bilgi arttıkca kolonide artar sadece sabırlı olalım hayırlı sezonlar

vethekburak

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #233 : 10 Temmuz 2012, 10:24:01 »
Herkese selamlar.. Bilgiye ve tecrubelere ihtiyacımız var,  inşallah forumumuz herkese hayırlı olur.

vethekburak

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #234 : 10 Temmuz 2012, 10:50:52 »
Herkese selamlar. Ben Burak Taş. Daha yeni üye olduğum forum gibi arıcılıkta da yeniyim. Ben Veteriner Hekim olarak 2005 ten beri Tarım ve Köy İşleri şimdiki adıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görev yapmaktayım. İşim gereği herzaman arıcılarla beraberim fakat benim arı ile uğraşmam hobi iken artık daha da ileri gitmeye başladı. Böyle bir forumun olması beni sevindirdi ve herkesle beraber bilgileri tecrübeleri paylaşmayı çok istiyorum, hepimize faydalı olur inşallah. herkese selamlar saygılar, bol ve iyi hasatlar diliyorum.

AYDIN BAYAR

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #235 : 15 Temmuz 2012, 01:12:14 »
burak kardeşim aramıza hoş geldin 

mesutalsan

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #236 : 12 Ağustos 2012, 17:26:21 »
Tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler.aranıza yeni katıldım ve arıcılığa yeni başladım.sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.ali bey formunuza katılmadan önce sadece ziyaretci olarak katılmaktaydım bal hasadınızı gördüm maşallah ekip harikaydı bereketli bir yı olmuştur inşaallah.size sormak istediğim konular var,2012 haziran 15 de  5 çıtalı 2 kovan oğul arım oldu ne yapacağımı bilmiyorum bikaç yere sordum iki gün arayla ekime kadar şurup ver dediler.yavru ilk aylarda yoktu son 3 haftadır yavru veriyor ne önerir siniz herkese teşekkürler

Timuçin Keskin

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #237 : 16 Ağustos 2012, 01:06:09 »
Oğulların kaçıncı oğul olduğunu öğrenmelisiniz. İlk oğul ise ana arısını ilk fırsatta hazır ana ile değiştirmelisiniz. Oğul arıya tamamen temel petek verilmesinden dolayı ilk yavru çıkışı 7 gün petek kabartma ve 21 gün kuluçka süresi olarak 1 ayı bulmuş.
Elinizde yeterli kabartılmış petek olmayışı sebebi ile şuruplamayı fazla abartmadan yapın ki yavrulama alanı azalmasın ve ana arı yumurta atmaya devam edebilsin.
Mevcut çıtalar tamamen kabartılı ise, yavru arı çıkışı sebebiyle boş kalmalarını önlemek amacıyla temel petek takılı çıta verin. Bu konuda dikkat edilecek husus arıların mevcududur. Arı tarafından kaplanmayan sayıda çıta bulundurmak kovan gelişimini yavaşlatır. Arı durumunu anlamak için çıtayı çektiğinizde üzerinde arıların kaplayamadığı boşluk olmamalı, bu durumda yeni çıkacak arıları da hesaba katarak en fazla bir boş çıtanız olsun ki kovan içi yeterli kuluçka sıcaklığını sağlasınlar ve  bal depolayabilsinler. Her gün bakabildiğinize göre yeni çıta vermek için bırakın dalak yapsınlar. Kolay gelsin.
14 koloni Samsun Vezirköprü

Ethem Batmazoğlu

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #238 : 19 Eylül 2012, 11:00:03 »
   Tüm arı ve arıcı dostlarına merhaba.Ayrıca bu forumu kurup devam ettiren yetkililere de  teşekkürler. Denizli ,Tavas"tan aranıza katılıyorum.1 koloni ile hobi ,ilgi amaçlı başladığım arıcılığa şu an 11 koloni ile devam etmekteyim.
 Genelde hafta sonları ve bazı durumlarda hafta içi mesai harici boş vakitlerimde arılara bakabiliyorum.

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2013, 11:12:59 Gönderen: Ethem Batmazoğlu »

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #239 : 19 Eylül 2012, 14:11:44 »
Ethem bey,hoş geldiniz.