Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 347986 defa)

mustafaguclu77

• Ziyaretçi
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #180 : 28 Ekim 2011, 10:06:31 »
Bende Yalova Karniolu deneyeceğim inşallah :D Gebzeyle Yalova Karniolu arasında çok fark varmıdır acaba ?? :P

Mustafa Dokuzoglu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #181 : 28 Ekim 2011, 20:26:15 »
Bende yeniyim kafkas ve muğla oğullarından kolonilerim var.Ama Şu Karniyolu bende merak ediyorum.Güzel bir resmini yayınlarsanız güzel olur

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #182 : 28 Ekim 2011, 21:20:04 »
Güzel bir resmini yayınlarsanız güzel olur

Mustafa bey neyin resmi karniyolun resmini soruyorsanız.Sitede hepsi var resim ,video,karniyol bal sağımı filimi ne arar sanız.

ncetin16

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #183 : 27 Kasım 2011, 16:35:17 »
Arıcılık dede mesleğimizdir. Dedemiz sonbaharda torunlarını ve piknik malzemelerini yanına alır ve doğadaki arı kolonilerini fenni kovanlara aktararak arıcılık yapardı. Bunu bir miras olarak kabul ediyor ve devam ediyoruz... Allah utandırmasın...Yaklaşık 2010 yılının başlarında üye oldum. Üyeliğim geçen ara süresiz sona erince moralim bozuldu. Sağolsun Ali abiye durumu aktardım ilgilendi ve hemen düzeltti.  Merabalar demek bu güne kısmetmiş. Çevremdeki  bir çok arıcıya forumdaki bilgiler aktarılıyor ve hoş sohbetlere vesile oluyorsunuz...teşekkürler...KÜTAHYA / TAVŞANLI

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #184 : 27 Kasım 2011, 23:01:04 »
Hoş geldiniz.

şeref KORKMAZ

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #185 : 28 Kasım 2011, 13:03:01 »
              ncetin 16  Hayırlı  Olsun  , Hoş  geldin ;    

Akademik  kariyerin  oluşu  birde  buna  ameli  bilğin  ile  pekiştirmen  , bu  birikiminide  bizlere  aktarman  mutlu  eder.

Aklımda  ikin  birde  sitemin  olsun ; Arıcılık Bilgi  Paylaşım  Forumunun  bütün  yükü  Ali  Hocamızda  gibi  duruyor.

Tabi Dr. Muhteşem  Hocamızın  ,  Emrah  kardeşimiz  birde  Yusuf  Şimşak ,  hocamızın  da  emeklerini  yorumlarını  görmezden  gelemeyiz. Birde  Şekerli  hocamız  vardı..! Onlarada  teşekkürler .

Bazı  üstadları  buradan  tanıyorum  çok  iyi  arıcı  olduklarınıda  biliyorum  , herhalde  Formu  takip  etmiyorlar  veya  ben  kacırıyorum.

Şahsen  ben  naçizane  bir  arısı (arıcı  olma  adayı)  olan  birisi  olarak   bazı  forumları  takip  eder  bir  fikrim  olursa  paylaşmak  istiyorum.

ncetin16

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #186 : 29 Kasım 2011, 17:10:51 »
Arkadaşlar ben bu forumda  bilgide cömertlik gördüm. İlmin zekatı % 100 derler ya  bu ilke formun üyeleri tarafından uygulanıyor. Ali abinin hocalar konusunda yazdıklarına öğrencilik yıllarımda bir çok kez şahit oldum. Sen bir öğrencisin sadece bizim müsade ettiğimiz yere kadar öğrenebilirsin... Biz bu konuma gelene kadar nice sıkıntılar çektik , sende belli bedeller ödemelisin mantığı vardı. Üniversitede 1995 yıllarında araştırmalar sonucu üretilen bir bilgi ( Çukurova Üni. Prof. Dr. Osman KAPTANOĞLU ana arı üretiminde yüsük çapının 9 mm olması...). 10-15 yıl sonra arıcılarımızın kullanımına verilebilmiştir. O dönemde seralarda bitkilerin döllenmesinde kullanılan bombus arı üretimi ile ilgili bir çok başarılı araştırma yapılmış, sonuçları literatürlerde de yer almış. Ama Ülkem insani hala bunları ithal etmeye devam mı edecek yoksa biz üretelim mi diyecek bekliyoruz... O zamanlar hocalarımız AYDIN YÖRESİNDEN BOMBUS  Ana arılarının Hollandalılar tarafından ücret karşılığı köylilere toplatıldığı anlatıyorlardı. Ve sonra Üretip dünyaya pazarladıklarını anlatıyorlardı. Neyse ülkem insanı iyilikleri yapıp denize attıkça (yani sanal ortama ) Özlenen tabloya kavuşmak uzak olmayacaktır. Bence üye sayısından korkmayalım...1800 değil on binleri bulsun...Zatende formun izlenme sayısı 500.000 binleri buluyor.Formu daha başarılı yönetmek adına kurallarımız olsun ve uyalım... Eleştirilerimiz ve yorumlarımız yapıcı olsun... Yıkıcı olmasın.. Birlik ve beraber olmanın avantajını önce sanal ortamda yaşayalım...Sonra Küpün içinden bal mı ? Sirke mi ?  Sızıyor görelim. Herkese Saygılar...

B.Ali AŞKIN

• Acemi Üye
  • *
  • kimseye hakettiğinden fazla değer verme...BERGAMA
« Yanıtla #187 : 03 Aralık 2011, 21:03:28 »
merhaba arkadaşlar ismim bayram ali aşkın aranıza yeni katıldım.bende bahçemde 2 kovanla başladım,şimdi 7 kovanım oldu.inşallah sizlerinde tecrübe ve bilgileriyle dahada ilerlemeyi umut ediyorum.şimdiden teşekkürler.

Arıcı Hasan Kızıltan

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #188 : 03 Aralık 2011, 22:56:35 »
Selamunaleyküm Tüm Arıcı Kardeşleri burada bu tanışmayı ve bilgi paşlaşımı acan  kardeşlerimizi sunarız herkeze hayırlı olmasını dileriz

ATOM

• Acemi Üye
  • *
    • ATOM ARICI HİLMİ
« Yanıtla #189 : 04 Aralık 2011, 21:31:04 »
Sayın B.Ali AŞKIN,
Arıcı Hasan KIZILTAN
Aleykumselam

Hoşgeldiniz diyeyim tanışmış olduguma memnun oldum ama hangi yörede veya,vilayette köy, kasabanızı yazsa idiniz daha iyi olur zannederim selamlar
Ben Afyon Bolvadin ilçesindenim
ATOM ARICI HİLMİ
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 18:35:33 Gönderen: Arı Bakanı »

B.Ali AŞKIN

• Acemi Üye
  • *
  • kimseye hakettiğinden fazla değer verme...BERGAMA
« Yanıtla #190 : 05 Aralık 2011, 17:17:46 »
merhaba hilmi bey.hoş bulduk.ben izmir bergamada arıcılıkla uğraşıyorum.bahçemde 7 kovanım var şimdilik.inşallah ilerleyip arttıracağız.saygılar

SUAYIP SARAY

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Tanışma
« Yanıtla #191 : 27 Aralık 2011, 14:12:47 »
Selam Arkadaşlar. Çok faydalı bir paylaşım sitesi olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Allah razı olsun diyorum.
Ben arıcılığı hobi olarak yapıyorum. Amacım sadece kendi balımı kendim üretip tüketmek.Biliyorsunuz piyasada ne olduğu belli olamayan ballar var. Alıp yiyoruz acaba ne kadarı gerçek bal emin değiliz.

« Son Düzenleme: 28 Aralık 2011, 12:55:53 Gönderen: Mehmet Yüksel »

SUAYIP SARAY

• Acemi Üye
  • *
akasya ağacı dikilmesi
« Yanıtla #192 : 04 Ocak 2012, 23:56:57 »
Selam arıcı ve doğa dostları
Sizlere bir önerim olacak. Hepimiz arıcı işi ile meşgul olduğumuzdan, doğaya daha saygılı ve hoş görülü davranıyoruz. Sizlerden gittiğimiz ve yaşadığımız bölgelerde, akasya ağacı ekmemiz yetiştirmemizi öneriyorum.
Bilindiği gibi akasya çiçeği bal için önemli bir ağaç. Hepimiz akasya tohumlarını gittiğimiz yaylalar devlet arazileri, kendi arazilerimiz, okul bahçeleri, mezarlıklar, boş olan her yere akasya tohumları atarsak, ekersek ileride ülkemiz ve arıcılık için önemli ve güzel şeyler yapmış oluruz kanaatindeyim. Ve Arıcılık birlik toplantıların dada akasyayı dile getirip devletten de gerekli yardımları alabiliriz kanaatindeyim.
Hepinize şimdiden bu duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Ben ülkem için gelecek için daha yeşil bir çevre için bulduğum her boş araziye akasya tohumların saçıyorum.

Ahmet Yıldırım

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #193 : 09 Ocak 2012, 10:56:33 »
Selam arıcı arkadaşlar. ben hobi arıcılık yapıyorum 14 kovan arım var.Sivasın zara ilçesindeyim.Tüm arı dostlarına kovan sönmesi olmayan bir kış istiyorum. Bizm yörede kovanları içeriye alıp bahara kadar açmıyoruz.Bazı yerlerde arı açıp şu kadar çıta yavru var diyenlere imreniyorum.sayğılarımla.

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #194 : 10 Ocak 2012, 11:05:21 »
Ahmet bey,hoş geldiniz aramıza.