Gönderen Konu: Tanışma bölümü  (Okunma sayısı 390229 defa)

ercan elmas

• Acemi Üye
  • *
Ynt: Tanışma bölümü
« Yanıtla #90 : 24 Mayıs 2010, 21:47:41 »
Hoşgeldiniz,

Sn:Ünsal  , sizede hayırlı uğurlu olsun.

SYG.
Hayırlı ve Bereketli Bir Hasat Yılı Geçirmemizi Dilerim

mehmet kodaş

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #91 : 25 Mayıs 2010, 11:22:10 »
aramıza hoş geldiniz sayın ünsal bu forum tam bizim gibi! acemilerin arıcılıgı ögrenebilecegi, kendisini geliştirebilecegi; işini bilen, bildikleri bilgileri paylaşmaktan kaçınmayan degerli arı üstadlarının öncülük yaptıgı bir forum, bu forumla tanıştıgınız için ben sizin adınıza çok mutlu oldum (forumdaki ustaların arasında bir ben çırak olarak kalınca kendimi yanlız hissetmiştim ;D :'()

ünsal

• Yeni Üye
  • **
« Yanıtla #92 : 31 Mayıs 2010, 17:32:57 »
teşekkür ederim arkadaşlar. acemi sayısı iki oldu galiba.öğrenmenin sınırı yok derler.bizde hala öğreniyoruz.acemi sayısı iki oldu demektir sayın mehmet kodaş. saygılar.

Tamer

• Acemi Üye
  • *
    • Orjin Discus
« Yanıtla #93 : 03 Haziran 2010, 18:08:20 »
Tüm forum üyelerine merhaba,

Ben Edirneden Tamer Doğan, doğaya ve tüm canlılara karşı olan sevgim geçte olsa beni arılarla buluşturdu.

Henüz 1 kolonim var birkaç aylık arıcıyım, kendimi,  araştırarak, okuyarak ve en önemlisi tecrübe ederek geliştirmeye çalışıyorum, siz değerli dostlarla bir arada olmaktan ayrıca çok keyifliyim, bu portalın oluşumunda emeği geçen herkesede teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımla...
Tamer Doğan
Edirne

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
« Yanıtla #94 : 03 Haziran 2010, 18:49:47 »
Arıcılık bilgi paylaşım Forumuna yeni üye olan arı dostlarına hoşgeldiniz diyor Forumda güzel vakitler
geçirmenizi diliyorum. :)

Şekerli

• Yeni Üye
  • **
    • ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR
« Yanıtla #95 : 03 Haziran 2010, 19:12:11 »
Tamer Bey Hoş Geldiniz !

http://alisekerli.blogspot.com/

Tamer

• Acemi Üye
  • *
    • Orjin Discus
« Yanıtla #96 : 03 Haziran 2010, 19:37:24 »
Arıcılık bilgi paylaşım Forumuna yeni üye olan arı dostlarına hoşgeldiniz diyor Forumda güzel vakitler
geçirmenizi diliyorum. :)

Çok teşekkürler Mehmet bey, saolun.

Tamer Bey Hoş Geldiniz !

http://alisekerli.blogspot.com/

Ali abicim sanada çok teşekkür ederim, ziyaret sırası bende inşallah yakında  iade-i ziyarete geleceğim, saygılarımla.
Tamer Doğan
Edirne

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #97 : 03 Haziran 2010, 22:40:51 »
Hoş geldiniz.

m.metin

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #98 : 05 Haziran 2010, 23:22:20 »
Forumun başlangıcından itibaren üye olup yazıları büyükbir merak ve dikkatle okuyor olmama rağmen aktif katılımda bulunamadım.Bu forumdaki katılımcıların çoğunu neredeyse üç yıldan beridir Arıcılık Bloglarından tanıyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Tekirdağ merkezde iki yl önce edindiğim çok hırçın bir kolonilik muhtemelen MUĞLA arısı bu yıl on iki kovanlık saldırı ordusuna dönüştü.Cidden zorlu koşullarda ,belkide işin tadı bu zorluğundan geliyordur,arı bakmayı severek sürdürüyorum.Bir umudum da belki ilerde daha mülayim ve ürün verimi yüksek ırklarla arıcılık yapabilmektir.Başta Ali Türk,Ali Şekerli,Mehmet Yüksel,Muhteşem Turunç  ve diğer arkadaşların  bilgi , gözlem,deney aktarımları sayesinde arıcılık konusunda çok şey öğrendiğimi ve bu sürecin devam ettiğini söyleyebilirim. Tabii ki masa başında öğrenilenlerle pratikte karşılalaşılan tüm sorunlar aşılamıyor.Hatta <En iyi bildiğim şey ,hiçbirşey bilmediğimdir.> noktasına da getirebiliyor insanı. Uğraşlarınızda başarılar dilerim.

köylüarıcı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #99 : 10 Haziran 2010, 22:07:28 »
Forum kurulduğundan beri izliyorum.
Forumda yazanlar bize bloklarından tecrübelerini aktaranlar ağabeylerimiz hepsine buradan ayrı ayrı sağılarımı sunarım.
Yazarların büyük bölümünün yazdıkları ezber ettim.
Burada daha geniş bir arıcı ailesi var.
Bende aranıza olmaktan gurur duyarım.
Saygılar.

ercan elmas

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #100 : 09 Eylül 2010, 12:57:50 »
Forumdaki Arkadaşların ve Tüm İslam Aleminin , Mübarek Ramazan Bayramını Kutlar Tüm Sevdikleriyle Birlikte Nice Mutlu Bayramlara Kavuşmalarını Dilerim.

Saygı ve Sevgilerimle.
Hayırlı ve Bereketli Bir Hasat Yılı Geçirmemizi Dilerim

miriliburak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #101 : 11 Eylül 2010, 07:53:48 »
Cümleten bayramınız mübarek olsun hayırlar getirir İNŞAALLAH...

komar

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #102 : 22 Eylül 2010, 22:42:57 »
merhaba arkadaşlar ben şileden murat baloğlu.  siteye yeni üye oldum. hepimize hayırlı olsun  :)   ali kardeşim çalışmalarında başarılar diliyorum. ALLAH yardımcın olsun.

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #103 : 23 Eylül 2010, 11:38:12 »
Murat Baloğlu hoş geldin.
Ayrıca tüm üyelerimizede hazır yeri gelmiş iken hoş geldniz diyorum.
Şu ana kadar genel olarak kimseye hoş geldin demedik, nedeni de forum boş yazılarla şişmesin diyedir. İnsanlar aradıkları cevaplara ulaşabilmek için gereksiz bir sürü yazı okumamalı.
Bazı forumlarda aslı astarı olmayan bir sürü konu ve geyik muhabbetleri oluyor ben buna karşıyım.
Bunu form sahipleri niçin istiyor, derseniz forumun faliyette gözüksün diye yapıyorlar.
Bizim böyle bir derdimiz hiç olmadı, zaten olsaydı blokları kapatır forumla ilgilenirdim. Bloklardaki faaliyetlerimize son vermediğimiz gibi yakın arkadaşlarıma da aman blokları aksatmayın biz bloklardan geldik bloklarımız faal olsun istedim.

Forumda yazanlara genel bir göz atar iseniz, sorulan sorulara cevaplar kitap ve makalelerden verilmiyor.
Arıcılık yapan arkadaşlarımız, başlarından geçen tecrübeleri aktarıyor.
Bunun için herkes kendi adıyla üye olsun istiyordum, sahte nikleri tespit ettiğimde zaten siliyorum. İki kişi değişik nik’le üye oldular üyeliklerine son verdim, bunu yöneticiler ip numarası sorgulattığında görüyor.

Bazende arıcı arkadaşlarıma kızıyorum.
Her soruya ben cevap vermek istemiyorum.
Bazen öyle sorular soruluyorki, o soruya cevap vermek imkansız oluyor.
Neden imkansız bir şey paylaşmışsınız bunun olumsuzlukları nedir, yavhu daha kullanmadıkki olumsuzluklarını görelim ;)
En çok kızdığım arkadaşımda Trakyalıdır :)
Arıcılık tecrübe ve bilgisi gayet güzel, biraz olsun yükümüzü paylaşmıyor.
Murat Baloğlu'da çok yakın arkadaşlarımdan birisi ve forum açılalı bir sene olmuş, ancak üye olabildi ;D
Ne kadar candan arkadaşlara sahibim dimi.
Murat,hazır konu varken yeni bir konu daha açmış buda ayrı bir sorun. Bu konu önceki konuların içine taşınması lazım, ben konuları taşımayı da bilmiyorum, Mehmet Yüksel’e iş çıkmış oldu.  ;D
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

tuğrul

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #104 : 16 Ekim 2010, 22:16:27 »
merhaba herkese   ben kayseriden tuğrul yağan bu yıl bir kovan arı alarak bağımın bir köşesinde arıcılığa başladım.bakım konusunda bir eski gezginçi arıdan yardım alarak bakmaya calıştım bol bol şerbet verdim yani,ancak kovanımdaki 7 cıta arı hiç artmadı bu durumu normal karşılarken arının azalmaya başladığını gözlemledim.eski gezginçi arıcı arkadaşa arların azalmakta olduğunu telefonda haber vedim. o bunun normal olduğunu artık kış yaklaştığını bu sebeple arının azalmasının normal oldunu söyledi. birkacgün daha geçtikten sonra bu azalmanın normal olmadığını bir gelip bakması gerektiğini riça ettim arıcı arkadaş gelip baktı sağ olsun ve kovanda bir cıta arı kaldığını gördü ve yavru çürüğü olmuş arın dedi bu kovandan hayır gelmez artık seneye birkac kovanla başlarsın d,ye beni teselli etti ben cok üzüldüm.49 yaşındayım beni o kadar bağlamıştıki bu arı işi kendisine onların polen getirişlerini izlerdim izlerken bütün streslerden uzaklaşırdım.bana  bununla ilgili bilgi vercek arkadaşlara şimdiden teşekürler.