Gönderen Konu: ARI-KARNIYOL-ARICILIK  (Okunma sayısı 15566 defa)

erkanduzce

• Ziyaretçi
ARI-KARNIYOL-ARICILIK
« : 08 Şubat 2012, 14:15:14 »
HER HANGİ BİR KONU YAZIYORUM GOOGLE YE HEP ALİ TURK SİTESİ ÇIKIYOR
bugün bir arkadaş aradı dedi yav senin takıldığın bir site vardı
heryerde o çıkıyor. bu adamlar dan önce arı hakkında bu kadar bilgi yokmuş demekki..

KARNİYOL
karnıyol arısını kursta duymuştum ama çok önemsememiştim
ve bir komşum var arıları sakın 5 yıldır karnıyol kullanıyormuş
fakat bize söylememişti. geçen gun konuşurken dedimki ya bak sadece karnıyol arısı sakin diyorlar seninkilerde çok sakin sen nasıl buldun sakin arıyı.. :)  5 yıl sonunda gelen itiraf       ben karnıyol kullanıyorum...

arkadaşlar bir gerçek var ki karniyol kullananlar varmış bu ülkede ama galiba sadece kendilerinde olmasını istedikleri için komşuna bile söylememiş..

hem karnıyol arısı hem arıcılık bilgilerini paylaşımı noktasında galiba ali bey ve arkadaşları bu ülkenin arıcılığında bir dönüm noktası gibiler...
yukarıda yazdıklarım bir arkadaşımın paylaşımı idi...

lütfen arkadaşlara teşekkür et dedi..
doğru söze ne denir..
sevgiler

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
Ynt: ARI-KARNIYOL-ARICILIK
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2012, 18:43:03 »
                        Değerli arkadaşlar, arıcılıkda yıllardan beri bir dayatma ile karşı karşıyayız.Yıllardır alternatifsiz arıcılara KAFKAS arısı ve ana arısı ,dağıtıldı.Çok savunanlar bile artan eleştiri karşında,efendim her arı bölgesinde kullanılırsa melezleme olmaz,ırklar saf kalırmış.değerli arıcı kardeş yıllardır sen neredeydin şimdiye kadar.Yaklaşık 100bin kilometre karelik izole bölgeleri hiç dünyada duydunmu.Kendi bölgenize giren arılara engel olabildinmi,izole bölgede bir arıcının arısı saf olurda diğer arıcının arısı niye saf olmaz,izahını yapabilirmisin.İzole bölge arısından bahset, bölgede üretilen kadar Gürcüstan dan ana arı getir,adama ne derler.Şimdiye kadar arıcılıkdan sizlerin yüzünden zarar etmiş bir arıcının zararını karşılayabildinizmi.Dag arısının ovada ne işi var anlamadım.Milyonlarca yıldır,dag şartlarında genetik özellik kazanmış bir arının,milyonlarca yıldır ogul vererek ovaya yerleşememesini ne ile izah edebilirsiniz.
                       Yüksek bal alabilmenin yolu.arının özellikleri,meranın yapısı ve arıcının bilğisi ve arıcılık tekniklerinin uygulanmasıdır.Gelin uygulamalarınızı paylaşın.Aynı sesler ve aynı nakaratları arıcılar çok dinledi.Bazı paylaşımlarda yarım metre karda kilolarca kek verilmiş,açlık sorununu gidermeye çalışıldığı görülmekte,halada tavsiye edilmektedir.Kek arı sulandırıp karnını doyurması lazım,nereden su getirecek,hangi şartlarda arınız uçuyor.Arınıza ve kendinize kötülük yapmayın.Erkan arkadaşım biz dogru iş yapana her zaman teşekkür borçluyuz.Saglıcakla kalın.

hayreddin hoca

• Yeni Üye
  • **
  • üreten türkiye
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2012, 20:46:00 »
Karniyolla beni de tanıştıran Ali Bey ve Paylaşımları ile, tabiri caizse, "ağzımızı sulandıran Mehmet Yüksel  kardeşlerime teşekkür borçluyuz. Hen ço teşekkür borçluyuz. Efendimiz (SAV) "kişiyi yüzüne karşı övmeyiniz, olur ki nefsi kibirlenir" uyarısında bulunmuş ama, bildiklerini mezara götürmek üzere sıkı sıkı saklayan bazı bencil nasipsizlere belki örnek olur niyetiyle sesli düşündüm sadece...
Yoksa, Efendimizin(SAV) ikazına uymak lazım. Zaten böyle bir durumda bir mahcubiyet yaşamıyor muyuz hepimiz?
Herkese randımanı yüksek kolonilerle çalışma nasipliği dilerim.
hayreddin bayraktar

emrah

• Genel Moderatör
  • Tam Üye
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2012, 22:29:05 »
Daha önceleride karniyol kullananlar olmuş ülkemizde ama onlardan pek duymadık.Karniyolu Mehmet  abinin ve Ali abinin sayesinde tanıdık daha çok.Bloglarda yazılmaya başlamadan Efraim hocada karniyolla çalışıyormuş galiba.Demekki hoca memnun karniyol,dan video ve 300 kovanın üstünde arı bunun ispatı.Benim arılarım hep karniyol melezi Ali abinin gönderdiği ana arılardan çoğalttım.Hepsinden de memnunum yeterki hava şartları imkan versin.

serdar özhan

• Acemi Üye
  • *
    • SERDAR ÖZHAN
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2012, 13:57:16 »
Köyde iki arım olsun olursa balını alırım diye arıcılığa başlangıcım yerli yada ne olduğu belli olmayan arı ırkıyla başlayıp,mehmet yüksel abimizin bizlere doğru arı bakımını organik asitlerle ilgili bilgilendirmesi,Ali türk ,muhteşem turunç abilerin de bu bilgileri birebir uygulayıp bizlere blogları aracılığıyla aktarması karniyolu arısının da ülkemizde verimli olabileciğini göstermiştir hepsine ayırı ayrı teşekkür edirim,karniyol arısının ülkemizde verimli olabileceğinin bir göstergeside Efraim hocamızdır karniyol arısı ile 10 yıldır 300 kovanla arıcılık yapıyor memnun olmasa yapmazdı.Kafkas arısını bana öven bir arkadaşım şimdi karniyol diyor nedeni f1 olarak aldığımız karniyol anaların 2 çerçeve arıya verilip yaz aylarında diğer kovanları yakalamasıdır aryıcada azda olsa bal yapmasıdır az olmasıda şehir ortamında olmalarıdır ,şimdi kovanlarımda birkaç yerli arı hariç hepsi f2 karniyoldur,bu sene hepsini tamamen karniyola çevirmek hedeflerim arasında,yeterince yetiştirebilirsem karniyol analardan arkaşlarıma köyümde arıcılık yapan yeğenime vermektir.Sakin,hastalıklara dayanıklı,çabuk gelişen,ana arısını değiştirmek isteyince önce yeni ana yapıp beğenirse eski anayı kesen bir ırkla çalışmak gibisi varmı.Bal yapmaz diyenlerede cevapları verilmiş olmakla beraber bende kısmetse bu sene cevap vermeyi düşünüyorum,sağlıcakla kalın.

hilmi kemal

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2012, 23:56:58 »
  Değerli arıcı arkadaşlarım ve karniol ile çalışan form üyeleri fikir ve önerilerinizi dikkatle takip etmeğe çalıştığım sayın Ali TÜRK AĞBEY  daha öncede belirttiğim üzere arıcılığa yeni başlayan bu işi meslek edinmek üzere kendimi geliştirmeyi hedefleyen bir arkadaşınız olarak karniol arı ile çalışmak istiyor fakat bu konuda geçerli bilgi ve deneyime EN ÖNEMLİSİ de nasıl karniol anaya sahip olabilirim internette karniol ana satan firmalardan ana alımı doğru olurmu? yada direk karniol arı satan firma yada kişiler varmı ? şimdi reklam olur diyorsanız,Çözümü bilmediğim için özür diliyor önerilerinizi bekliyorum. Yada bu konuda görüşebileceğimiz form içi yada  dışında bir platform varmı.NOT:arılığım  MANİSA ili AKHİSAR ilçesinde tel no:5058076649 Hİlmi Kemal AKBIYIK. :(

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2012, 10:22:36 »
HER HANGİ BİR KONU YAZIYORUM GOOGLE YE HEP ALİ TURK SİTESİ ÇIKIYOR
bugün bir arkadaş aradı dedi yav senin takıldığın bir site vardı
heryerde o çıkıyor. bu adamlar dan önce arı hakkında bu kadar bilgi yokmuş demekki..

KARNİYOL
karnıyol arısını kursta duymuştum ama çok önemsememiştim
ve bir komşum var arıları sakın 5 yıldır karnıyol kullanıyormuş
fakat bize söylememişti. geçen gun konuşurken dedimki ya bak sadece karnıyol arısı sakin diyorlar seninkilerde çok sakin sen nasıl buldun sakin arıyı.. :)  5 yıl sonunda gelen itiraf       ben karnıyol kullanıyorum...

arkadaşlar bir gerçek var ki karniyol kullananlar varmış bu ülkede ama galiba sadece kendilerinde olmasını istedikleri için komşuna bile söylememiş..

hem karnıyol arısı hem arıcılık bilgilerini paylaşımı noktasında galiba ali bey ve arkadaşları bu ülkenin arıcılığında bir dönüm noktası gibiler...
yukarıda yazdıklarım bir arkadaşımın paylaşımı idi...

lütfen arkadaşlara teşekkür et dedi..
doğru söze ne denir..
sevgiler

Erkan;
Ülkemizde ciddi şekilde arıcılık bilgi eksikliği var, bunu bilimsel olarak söylüyorum. Yani arıcılarımız, babadan görme usullerle yollarına devam ediyor. Bilimsel kurumlardaki bilgiler ise üniversite dışına bir türlü çıklamadı. Bilğiler çıkmış olsaydı arıcılarımız bu kadar bilinçsiz olmazdı. Yabancı ülkelerdeki araştırmacılar arıcılarla halkla bütünleşiyor, bizim aramızda çin setti var, herkes kendi havasında, bunu bilimcilerimizin tepeden bakmalarından anlayabiliriz, bu durum sadece arıcılıkta yok, belkide genel kültürümüz böyle.

Bu hafta katıldığımız motivasyon programında bilgiye de yer verildi. Bilgi güç, bu gücü kullanmalıyız, bilgiyi edinip kullanmayıp, kendisine saklayanlar mezara götürecekler. Toplumda fikirsiz insanlar olur, bunlar başkalarına akıl satar, sattıkları şeyler kendilerine ait değildir, şu kitapta böyle, bu makalede böyle gibi tamınlar la toplumu aydınlatırlar. Şükürler olsun ben ve arkadaşlarım fikirsiz değil, olayları gözlemleyip fikirler üretebiliyorlar, edindikleri bilgileri kendilerine saklamayıp, herkesle paylaşıyorlar. Evet, bilgi çok büyük güç'tür. Bilginiz yoksa yok olmaya mahkûmsunuz, beni yok etmeye çalışanlar var, yani yok sayanlar, bilgilerimiz, yeteneklerimiz gibi güçler bizi öne çıkartıyor. Beni isteyen istediği kadar eleştirebilir, beni eleştirenlere diyorum ki sizin yaptıklarınızı görelim, burada bilgileri ve yeteneklerini ortaya koymaları gerekiyor, efendim, şu kitap, bu makale dedin mi olay bitmiştir, şapa oturursun...

Ben bunu defalarca yazdım söyledim, 40 yaşından sonra bilgisayarla tanıştım.
Daha düne kadar etiketleme nedir bilmiyordum, yazılarımızı sınıflandırıp, etiketleyemedik, bu sizin yayınlarınızın geri plana düşmesi demek oluyor.

Benim 2007 den beri videolarım var, hepside önemli videolar, arıcılık videoları yazmayıp arıcılık filmleri yazmam nedeniyle geri plana düştüler, bakın bir kelime ne kadar önemli.

İnternet kullanımı bilip, püf noktalarla iş yapanlara bakıyorum, adamın arıcılık videosu yok, benim bile videoları aşırıp kendi videosu gibi yükleme yapmış, aratıyorsun ilk sırada çıkabiliyor.

Arı ırkları konusunda olayın başına dönecek olur isek, bu konuda çok bilgi eksikliği var. Arıcılarımız dedik ya babadan görme yöntemle gidiyorlar ve onlar için ırk önemli değil, yeter ki arı olsun.
Arı ırkları ve önemini bilen kişiler ise kendileri bu işleri çözmeye kalmışlar. Ülkemizde Kafkas arısı damızlığı haricinde hiçbir damızlık yoktur. Var diyen var ise beni aydınlatsın. Benim bildiğim bir şey var Erzincan Kemaliye yüksek okulu karniol üretiyordu, birkaç yıldır üretemiyor, neden diyorsunuz damızlık yokmuş.

Ege bölgemize bakıyoruz, bir çok yerde İtalyan arısı kullanılıyor. Ordulu arıcıların büyük bölümü buckfast arısına geçmiş durumdalar, birçoğu gizli olarak karniol kullanıyor ve kimseyle bunu paylaşmıyor. Gene Akdeniz bölgesinde buckfast arısı kullanımı yayılıyor. Bu işleri arıcılar kendisi bir şekilde çözmüş durumda, Erkan seninde belirttiğin gibi birçok kişi bunları gizliyor. Bizim Kocaeli arıcılar birliği yaklaşık 10 sene öncesi, 100 adet karniol getirip, satamamış kalanları Efraim abi ben aldım dedi, kaç sene öncesi, olmuş bu hadiseler.

Benim tahminlerime göre 5 sene sonra bu ırk konuları çok iyi anlaşılacak ve arıcılığımız dünya ile yarışacak duruma gelecektir, bunu da babadan görme arıcılarla değil, bilimsel ve ırkların önemini bilenler sayesinde yapacağız. Hiç kimse bilim ve teknolojiye karşı koyamaz. Gene nereden başlayıp nerelere girdik. 8)

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

mdoganaksehir

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
    • http://doganaricilik.blogspot.com/
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2012, 12:42:49 »
Bu konuda bende birşey söylemek istiyorum.

Arıların hırçınlığı yüzünden çok sevmeme ve istememe rağmen arıcılığı bırakıyordum.
Ali abinin hediye ettiği karniyol benim kararımdan dönmemde tek sebep.

Ben hep internette seyrederdim sakin arıyla çalışanları görürdüm. Çocukların elinde çıtalar ve maskesizler. Özenirdim ülkemizdede böyle arı olsa ne iyi olur derdim. Allah kendilerinden razı olsun ali abi ekibi her biri ayrı ayrı nice zorluklarla maddi ve manevi kayıplarla bizi bu arıyla tanıştırdılar.

Herşey sakinlik mi?

EVET  kocaman bir evet herşey sakinlik...

Eğer benim arımın saldırması sonucu biri zarar görür Allah korusun ölürse dünyanın balını alsam ne yazar...
Bu işi severek ve hem kendimize hem çevremize zarar vermeden yapmanın yoludur sakin arıyla çalışmak ki; karniyolun tek özelliği sakinliğide değil adaptasyonu verimi ve daha neler neler... kim nederse desin karniyolu tek geçerim.

herkese sağlık mutluluk huzur dilerim...
:)
Ne yaparsan yap; en iyisini yap...

http://doganaricilik.blogspot.com/

ibrahim durmaz

• Acemi Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2012, 21:27:49 »
hergün bilgisayarı ilk açtığımda ali abimin sitesine bakarım heyecanla acaba paylaştığı yeni bişey var mı dır diye ve içimdeki bu heyecan hiç bitmedi allah ta bitirmesin kendisinden çok şey öğrendim burada mehmet bey ve muhteşem beyleri de unutmamak lazım. kısacası allah ömürlerini uzun etsin daima yar ve yardımcıları olur inşallah bide google da bir numara olmasını  KISKANANLAR ÇATLASIN :)