Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu

Arıcılık Videoları ve Filimleri => Arıcılık Videoları ve Arıcılık Filimleri, Ali Türk. => : Arı Bakanı 12 May 2010, 11:15:16

: ARICILIKTA KOLONİ TEMİZLİĞİ VE KOVANIN AKTARILMASI
: Arı Bakanı 12 May 2010, 11:15:16


 Arıcılıkta koloni aktarımı. (http://www.aribakani.com/forum/index.php?topic=281.0/) Koloni aktarımı durup dururken olmaz. Bu işi yapmak için genelde kovan temizligi yada eski kovandan yeni kovana geçişlerde yapılan işlemlerden birisidir.
Genelde ilk baharda yapılan rutin işlerden birisidir.
Burada en önemli konulardan birisi sakinliktir, sakin arıyla çalışma ayrı bir zevk.
Arının gücü filimde görülüyor. Hiç bir arı sokması olmadan bu koloni yeni bir koloniye aktarılıp kat verildi.
Arı saldırgan olsaydı sizin verdiğiniz dumana karşılık verip dahada çıtalar üzerinde çoğalacaklardı.
 Bu koloni 10 çıtayı tamemen sarmış ve kat isteyen bir kovandır. Aktarım öğleden sonra yapıldı ve dışardaki işçilerde hesap edilmeli.
 arıcılık videosu   (http://www.aribakani.com/forum/index.php?topic=281.0/)
Bu koloniye kat koydum filim çok uzun oldu belli limitlerden sonra filimleri yükleyemiyoruz, o bölüm kesildi.
: Ynt: ARICILIKTA KOLONİ TEMİZLİĞİ VE KOVANIN AKTARILMASI
: asım özel 12 May 2010, 18:42:45
selamlar hayırlı olsun öncelikle

çok güzel paylaşım olmuş. umarım emeğinizin karşılığını dilediğiniz şekilde alırsınız.
dikkat bakınca aktardığınız yeni kovan ve eski kovanın renkleri aynı değildi. bu sorun çıkarırmı.

 çünkü bugün bende aynı uygulamayı yaptım ama kat atmadım. öğlen saatleriydi ve kovan değiştikten sonra arılar şaşkın şaşkın kovan girişinde dolanıyorlardı umarım bi aksilik olmadan işleri yoluna koyarlar.

 artık gelişim hızları istediğimiz seviyeye gelmek üzere geçen yıldan 15 gün  gerideyiz bu sene umarım arayı çok çabuk kapatırız.

 bizde kovanlarımıza kat atıp balı beklemeye başlarız.
 hayırlı akşamlar herkese.
: Ynt: ARICILIKTA KOLONİ TEMİZLİĞİ VE KOVANIN AKTARILMASI
: mehmet şahin 12 May 2010, 23:09:43
güzel paylaşım ali abi ama kat atmanı seyredemedik
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.