Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu

Arıcılık Videoları ve Filimleri => Arıcılık Videoları ve Arıcılık Filimleri, Ali Türk. => : Arı Bakanı 08 March 2010, 00:08:02

: ANAARI ÇİFTLEŞTİRME KUTUSU
: Arı Bakanı 08 March 2010, 00:08:02

anaarı çiftleştirme kutusu
by Ali_Turk

Anaarı üretiminde çiftleştirme kutuları çok önemlidir. Geçen sene üretmiş olduğum çiftleştirme kutuları üç gözlü ve her gözde 3 çıtalıydı. Yazın kayda değer bir sorun yaşamadık. Tek tük terkler oldu, fakat son baharda arılar burası bize yetmez diye sanırım o kadar çok terk başladı ki hayret ettim. Yavrulu çıtaları bile bırakıp gittiler. Elimizde kalan sağlam kutuları, hemen birleştirdim. Birleştirip 5-6 çıta üzerindeki arılı kutular sorunsuz bahara çıktılar. Bizim açımızdan hem gözlem oldu, hem de bu kutuları yeniden tasarlama sebebiyet verdi.  Filimde yapmış olduğum kutular ise son baharda iki anaarı alınıp tek 12 çıtalı metro kovan haline dönüşecek. Bahara da çok rahat çıkmış olacak tabiî ki bizim bölgemizde. Doğuda bu kutuyu bahara çıkarmak imkânsız. Anaarı üretim işi ise tamamen takip gereken bir iş, kayıtları çok iyi tutmak gerekiyor. Bir kutudan bir kutuya geçtiğinizde geçtiğiniz kutuyla alakalı not almamışsanız hatırlayamıyorsunuz. Her arıcının bir kaç anaarı kutusu ve yedek anaarısı olması gerekir. Tüm arıcılara kolaylıklar diliyorum.
: Ynt: ANAARI ÇİFTLEŞTİRME KUTUSU
: Arı Bakanı 13 February 2011, 01:03:43

anaarı çitleştirme kutusu, arıcılık videoları
Yükleyen Ali_Turk. - Bağımsız web videoları.http://www.dailymotion.com/video/xh0d20_anaary-citleytirme-kutusu-arycylyk-videolary_creation

Sadri Demircioğlu.
Sadri abi arıcılık konusunda çok meraklı arıcılardan birisidir. Bir şeyleri kafasına taktıgında peşini bırakmayan, kendi söylemlerine göre meraklı bir kişiliğe sahipmiş. Bu merak genelde arıcılığı geliştirmek isteyen tüm arıcılarda var. Bana göre arıcılıga en büyük katkısı arıcılıkta kullanılan suni tohumla aletini yapması. Bana yapmış oldugu alet bitmiş olmasına rağmen hala yeni yaptığı alet üzerinde degişikler planlıyor.  Muhteşem abinin tohumlama aletide yolda, yakında bitecek. Bu konuyla alakalı paylaşımları bloktan yaparım.

Sadri abinin yapmış olduğu anaarı çiftletirme kutuları çok güzel olmuş. Ben bir ara dörtlü düşünmüştüm, bunlar beş gözlü. Ayrıca bu kutuları arılandırmada ve beslemede kullanacagı metro kovan ve anaarı çıtalarına uygun kat yapıp çıtaları güçlü kovanlarda kabartma fikirleri gayet güzel. En güzeli ise bazı uygulamalarda örnek alınmam :)
Başkalarına fikir verme açısından, Sadri abimin yaptıklarını filimleyip paylaşıyorum.
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.