Doğal Arı ürünleri > Propolis

PROPOLİS KOVANDA FAZLALIKMIDIR

(1/1)

YUSUF ŞİMŞAK:
SLM...

Kovanlarımızdaki propolisleri temizlerken acaba hatamı yapıyoruz.Bazı arıcılarımız propolisi elde etmek için özel yöntemler kullanırken bizim onu temizlememiz ne kadar doğru.

Veya soruyu tersden soracak olursak ; arının her getirdiği propolis aynımıdır.Bu arıcılarımız için ek bir gelir kaynağı olabilir de bizmi bunu değerlendiremiyoruz.

SLM ve Muhabbetle...

arıgülü:
Propolisin değerlendirilmesi noktasında benim ciddi endişelerim var. Zira birincisi arı bunu gıda yada ilaç olarak kendisi için hazırlamıyor bence. Tamir amaçlı bir çeşit macun yada çimento olarak hazırlıyor. Nerde okudum hatırlamıyorum ama bir arıcı yakındaki boya fabrikasından boya taşıdıklarını bir başka arıcı ise asfalt taşıdıklarını dile getirmişti internette. Buda propolis denen bu maddenin ne denli tehlikeli olabileceğını en iyi gösteren örneklerden biridir. Saygılar.

yusuf:
bir soruda ben sorayım
orjinal propolis nasıl anlaşılır??
arıgülü üyemizinde belirttiği gibi arı propolis niyetine kovana bir sürü madde taşıyor bizim burdada cam macunlarına dadandılar kovanada bakıyorum bildiğimiz cam macunu al kovanda yapıştır camları
tıpta kullanılan propolisi arı hangi maddelerden topluyor yada üretiyor??

Dr. Muhteşem Turunç:
Yusuf abi Tıpda propolis kullanılmaz. İlaç değildir. Piyasadaki propolisli ürünler Tarım Bakanlığı onaylıdır yani gıda maddesi olarak üretilmişlerdir. Aslında bunları ben özellikle belirtmek amaçlı söyledim, zira ben sizin gıda olarak üretilmiş propolisi kast ettiğinizi zaten biliyordum fakat  buradada sıkıntı var neden derseniz bu ikisini ayırt etmek çokda mümkün değil. Sonuç olarak propolis kullanıyorum sanarak cam macunu kullanabilirsiniz. Saygılar. Ha unutmadan cam macunu kullanımı bir dertdir ısıtmazsanız yumuşamaz fakat kovandan alırsanız hazır yumuşamış olacağı için camlara çekerken daha kullanışlı olacaktır :D

Oğuzhan ÇAKIR:
Muhteşem Abi bildiğim kadarıyla Propolis Diş hekimliğinde alkol ile damıtılarak saf hale getirilip kullanılıyor. Uzmanlar damıtılmamış propolisin tüketilmesinin doğru olmadığı görüşündeler. Sizlerinde söylediği gibi arılar kimyasal içerikli birçok maddeyi propolis olarak kovana getirebiliyor.

Yusuf Abi arılar propolisi ağaçların salgıladığı reçinelerden alıyor. Bizim bölgemizde ardıç ağaçlarından getirdiğini biliyorum. Rengi ise kırmızıdır.

Ayrıca Propolisin 100 kata kadar antibiyotik değerinin olduğunu okmumuştum.

Sizler cam macunu olarak görmüşsünüz. Benim arılar bahçede budama yaptıktan sonra sürülen aşı macununu taşıyorlar.  Yazın sıcağın etkisiyle yumuşamış, yol yapımında kullanılan asfaltı taşıdıklarını bende gördüm. Anlaşılan cam macunu, aşı macunu, asfalt farketmiyor. Bilgilerinize saygı ile... ;)

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git