Gönderen Konu: Beykoz Akbaba Köyü Geleneksel Kestane Balı Festivali.  (Okunma sayısı 5409 defa)

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Beykoz akbaba köyü kestane balı festivali bu yıl, üretimin çok düşük oluşu nedeniyle mevsiminde yapılamadı.
Bir taraftan da etkinliğin devam etmesi arıcılığımız adına gerekliydi.
Bu seneki etkinlik konferans şekline dönüştü.
Konferansın açılış konuşmasını, Beykoz ilçe tarım müdürümüz Sayın İbrahim Özdemir yaptı.
Beykoz Akbaba köyü Kestane balı konferansına, eğitimci Ordu arıcılık Araştırma Enstitüsü müdürü Sayın Feyzullah Konak konuşmacı olarak katıldı.
2011 Haziran ayında yapılan ana arı yetiştiriciliği kursunu başarı ile bitiren kursiyerlerin sertifika töreni de bu konferans içinde yapıldı.
25 Aralık 2011 Günü Beykoz Akbaba köyündeki etkinlik saat 10 gibi başladı, akşama kadar sürdü. Arıcılar vaktin ne zaman geçtiğini anlayamadılar. Benim bu güne kadar gördüğüm arıcılar bir araya geldi ise hiç bir zaman vakit yetmemiştir.

Bu gibi çalışmalarda çok özveri gerekiyor. Beykoz İlçe Tram Müdürümüz İbrahim Özdemir ve Bahri Işık ve İstanbul arı yetiştiricileri başkanımız Onur Çilenk uzun süreli bürokrasi işlerini aşarak bizlere ana arı üretim sertifikası kazandırdılar. Kendilerine sonsuz teşekürlerimi iletiyorum, hepsinden Allah razı olsun.

Etkinlikte Akbaba köyü muhtarımız Sayın Yüksel Kılıç, arıcılarımıza salon ve ikramları karşılıksız hazırlamıştır. Kendisine teşekür ediyoruz.
Bir şeyleri başarmak çok zordur, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan, yerel basın, "beykozpostasi" medyasına teşekür ediyoruz, 7-8 tane yerel basının içinden etkinliğimizi sadece beykoz postası baştan sona kadar takip edip video çekimleri yapmışlardır, törenimizin videosunu bizlere teslim ettiler.

Beykoz da yapılan etkinliğin yerel basındaki paylaşımı alt linktedir.
http://www.beykozpostasi.gen.tr/haber_detay1303.html


« Son Düzenleme: 28 Aralık 2011, 20:57:08 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: Beykoz Akbaba Köyü Geleneksel Kestane Balı Festivali.
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2011, 13:29:52 »
Ali abi evet bu kurs ülkemizde uzun zamandır düzenlenmemişdi. Bu nedenle çok önemli. Emeği geçenler açısından büyük başarı. Diploma törenine gelince son üç güne sığdırılan bir organizasyon ve Saim Gürel büyük bir işe imza attı. Şimdi yazıyı yazarken insan yakınındakilere çok dikkat etmezmiş ya bendekide o hesap Saim Gürelin hakkını teslim etmediğimiz aklıma geldi. Tabi en çok emeği olanlardan Bahri bey gizli kahraman ama gerçek kahraman kendisi. Kursu veren Feyzullah hocamız ana arı üretiminde sanaldaki tartışmalara son noktayı koyan kişi oldu bu kursda. Ders sırasında çektiğim iki film Dailymotion adlı film paylaşım sitesinde rekora gidiyor. Sayesinde kargalar sustu:) Tören için düğün salonunu ücretsiz olarak açan beyefendiyi tanımıyorum ama oda bu güzel günün önemli başrol oyuncusuydu. Tören sırasında Feyzullah hocamızın konuşması öncesinde sertifikaların dağıtılması konusunda ciddi teredütlerim vardı. Gelenlerden çok sayıda salonu terk eden olur dinlemezler sanıyordum ama insanlar güvenilir bilgi kaynaklarına gerçekten değer verip oradan ayrılmadılar sorular sorarak konuya yoğun ilgi gösterdiler. Bir ara Saime sordum yav ayrılan oldumu diye bir kaç kişi ayrılmış ama kendilerini tanımıyorum dedi. Neticede güzel bir gündü. Emeği geçenlere tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2011, 13:36:45 Gönderen: Dr. Muhteşem Turunç »

TUNCAY HADİSE

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 11
    • gölbezli arıcılık
Ynt: Beykoz Akbaba Köyü Geleneksel Kestane Balı Festivali.
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2011, 14:52:09 »
MUHTEŞEM ABİ,
SERTİFİKANIZ HAYIRLI OLSUN.BÜTÜN ÇALIŞMALARINIZDA BİLİMSELLİĞİ ASLA ELDEN BIRAKMADAN HİÇBİR YANILGIYA MAHAL VERMEDEN ARICILARIMIZI YANİ BİZİ AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ.
SİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.ÖZELLİKLE ALİ ABİ İLE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ARILARDA MELEZLENME VE GEN KONUSU ÇOK ÖNEMLİ BANA GÖRE. ÇÜNKÜ ELİMİZDEKİ ARIMIZ SAF BİLE OLSA 3 VERSİYON SONRA NE HALE GELDİĞİNİ EN İNCE DETAYINA KADAR HEM BLOGDAN HEM FORUMDA VERDİNİZ.
ELİMİZDE İZOLE BÖLGE OLUŞTURMA ŞANSIMIZ OLMADIĞINA GÖRE SUNİ DÖLLEME BU İŞİN OLMAZSA OLMAZI OLDU. UZUN ÇALIŞMALARINIZ SONUCU CİHAZI YAPIP DENEMELERİ BAŞARIYA KAVUŞTURDUNUZ.
     İŞİN SON NOKTASINI DA TESCİLLİ SETİFİKAYLA KOYMUŞ OLDUNUZ.
E ARTIK HERKES PAYINA DÜŞENİ ALIR ARTIK MENFİ VEYA MÜSBET.
YARIN TIP DOKTORU DİPLOMANIZIDA GÖRMEK İSTEYENLER ÇIKARSA HİÇ ŞAŞIRMAM.
 SAYGILARIMLA. 

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: Beykoz Akbaba Köyü Geleneksel Kestane Balı Festivali.
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2011, 18:08:33 »
Tuncay abi güzel sözlerini haketmesekde sağol. Tıp diplomasına gelince yıllarca kimse sormadı inanırmısın. Memuriyete başlarken okuldan mezuniyet kağıdı vermişlerdi onunla memuriyete başladım sonra emekli olana kadar kimse sormadı. Ne zamanki emeklilik dilekçesi verdim o zaman istediler ;D okula gidip aldım. Rekor bende sanıyordum :( meğer 6-7 kişi daha almamış :o sğalıcakla kal abi.