Gönderen Konu: kekık cayı nın nosema baslamadan koruyucu olarak kullanmak  (Okunma sayısı 406 defa)

engin altin

  • Yeni Üye
  • **
  • İleti: 56
gunumuzde arı olumsebeplerınden bırısı olarak nosema gosterılıyor uludag unıversıtesı bu hususta bır calısma yapmıs uygulamıs kekık cayı bunu erken ılkbaharda ve sonbaharda arılara yılda ıkı donem halınde uygulamıslar bır nebzede olsa faydalı olduguna kanaat getırmısler bızım ustadlarımızdan Efraım Korkut abımızde bunu defaatle uygulamıs ve uygulamayada devam edıyor bızde hem ustad hemde unıversıte aynı ıstıkamette ortak dogru yakalanmıs dıye sız arıcı kardeslerımızle bu bılgıyı paylasmak ıstedık yanı hem sahada hemde teorıde uygulanmıs bu kekık cayının nasıl yapılacagını asagıda anlatmaya calısacagız 20 lıtre kaynamıs sıcak su 500 gr kekık su kaynadıktan sonra cay demler gıbı kekıgı suyun ustune atacagız su kabının ustunu hava almıyacak sekılde kapatacagız 30 dakıka demlenmeye bırakacagız daha sonra cokmeyen kekıklerı elımız veya temız comakla karıstırıp ıyıce demlenmesını saglayacagız daha sonra suzgecten gecırerek demlenmıs cayı bır sıseye aktaracagız ve soumaya bırakacagız urun hazır bunu 8 lıre yeme 1 lıtre olcusunde karıstıracagız kovan bası bu karısımı 500 gr halında 3 hafta verecegız bu ıslemı erken bahar bolgeye gore subat mart ayında sonbahar eylul ekım ayında bolgeye gore 3 hafta uygulayacagız ve sonucunu da alacagız ınsallah bol bereketlı sezon gecırmenızı dılıyorum