Gönderen Konu: Niğde'den Selamlarr!!  (Okunma sayısı 5707 defa)

Vethek.burak

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 3
Niğde'den Selamlarr!!
« : 27 Ocak 2014, 23:20:15 »
Niğde'nin Bor İlçesi'nden kucak dolusu Arı ve Arıcılık dostlarına selamlar. Adım Burak TAŞ. Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Veteriner Hekim olarak görev yapıyorum. İşim gereği arıcılıkla çok uğraştım; destekler, raporlar, arıcı ve arılık ziyaretleri. Ama asıl bu işe amatör olarak başlayarak adım atınca güzelliğini gördüm. Sizlerinde yardımıyla bu işi ilerletmeyi ve tecrübelerimizi paylaşmayı çok istiyorum. Herkese mutlu yarınlar diliyorum.

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Niğde'den Selamlarr!!
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2014, 14:28:09 »
Burak bey, Niğde Bor'mu dediniz, yani benim ilçem. :)

Forum da başta halamın oğlu olmak üzere bayağı bir veteriner var, genelde memurlar yazı yazmayı sevmiyorlar ben öyle anlıyorum. Ülkemizde veterinerlik denildiğinde o kadar çok veterinerlerin üstüne binmiş, hangisinin altından tam kalkabilecekler bilmiyorum. Veteriner denildiğinde doğadaki insanlar hariç, diğer canlıların doktoru demek oluyor, yada ben öyle düşünüyorum.Hayvanların hastalıklarından anlayıp, aşı ve ilaçları yapılacak, hayvanların doğumlarından anlayacak, suni tohumlama bilmeli ve bunlar yetmiyor, tüm her şey kayıt altında olacak, bu bilgileri sisteme işleyecekler. Bir veteriner bu kadar sorumluluğun tamamında nasıl başarılı olsun, bunları nereden biliyorsun diyorsanız veteriner arkadaşlarım ve dostlarımın çalışmalarını izliyorum sohbette bu kadar işin nasıl üstesinde gelineceği konusunda şikayetlerini devamlı dinlerim. Veteriner sayısı az verilen iş kalem sayısı çok fazla. İl ve ilçe Tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin personel sayısı geçmişe oranla her geçen gün artmaya başladı, inşallah ileride dahada iyi olur.
Her şeyde olduğu gibi arıcılıkta da problemlerimiz elbette var.

Arıcılığı mesleğiniz gereği değilde hobi olarak yapmaya başlamanız, diğer arıcılar adına büyük şanstır.
Arıcılıkta ilerlemek için yenilere açık olmalısınız, gerisi gelecektir.
Ben Cücü köyündenim, bahara köye uğramayı düşünüyorum ilçeye geldiğimde inşallah yüz yüze görüşürüz.
Arıcılığa amatör olarak başladığınızı yazmışınız bizde amatör olarak başlamıştık, hala devam ediyoruz,aramıza  hoş geldiniz :)

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

AYDIN BAYAR

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 35
Ynt: Niğde'den Selamlarr!!
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2014, 21:38:54 »
burak kardeşim aramiza hoş geldin

Vethek.burak

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Niğde'den Selamlarr!!
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2014, 23:59:57 »
   Tekrardan merhabalar. Kusura bakmayın 20 gündür izindeydim. Kardeşimin çocuğuna bakmak ve İzmit'te tatilimizi geçirmek için gitmiştik. Sayın Arı Bakan'ım tanıştığımıza çok sevindim. Ayrıca memleketlim birisinin arı konusunda ilgili, alakalı ve iyi donanımlı bilgisi olmasına daha da çok sevindim.
   Söylediklerinizin hangisine cevap vereyim bilemedim tespitleriniz çok doğru. Veteriner Hekimlik hem zevkli hem de meşakkatli bir iş. Bilginizin her daim yeterli ve güncel olması gerekiyor. Ben artık Hayvan sağlığında olmadığım için biraz rahatım. Hayvansal gıdalar ve hayvan yemleri üzerine çalışıyorum.
    Memleketli olmanıza da çok sevindim inşallah baharda geldiğinizde görüşmeyi, sizinle tanışmayı,  bilgi alışverişini çok isterim. Benim gibi bir acemiye de yardımcı olursunuz inşallah. (Özelliklede Karniyol Ana Arı konusunda.)