Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu

Ana arı üretimi ile ilgili bilgiler => Alley Metodu Ana Arı Üretimi => : Arı Bakanı 06 December 2012, 15:19:05

: Alley Metodu Ana arı üretim Metodu
: Arı Bakanı 06 December 2012, 15:19:05
İnternette yabancı siteleri incelerken ilk defa gördüğüm resimler dikkatimi çekti. Resimde anasız bir koloniye, içinde yeni çatlamış larvalı petek gözlerini kesip, peteklere kürdan ile tutturmuşlar.
(http://www.aribakani.com/wp-content/uploads/2012/12/bilder198_519x.jpg)
Bu yöntem alley metodu denilen sistemin biraz daha eşitlendirilmiş. Kesilen petek gözlerinin içerisinde günlük larvalar mevcut. Anasız kolonideki peteklere bu parçaları kürdan ile tutturduğunuzda, sonuç süper diyebiliriz.

(http://www.aribakani.com/wp-content/uploads/2012/12/bilder199_519x.jpg)
Anasız koloni verilen larvalı parçacıkları hemen ana arı yüksüklerine çeviriyor. Bu sistemde, ana arı üretiminde olduğu gibi larva transferi yapmıyorsunuz, larvalı petek gözü transferi yapılıyor. Larva transferi bilenler için önemli bir konu değil ama ana arı üretimine cesaret edemeyenlere güzel bir alternatif. Resmin aldığı site linki altta.

http://www.aca.at/index.php?seitenId=26
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.