Gönderen Konu: Benden arıcı olur mu?  (Okunma sayısı 7675 defa)

Mustafa Akdağ

  • Ziyaretçi
Benden arıcı olur mu?
« : 13 Ocak 2011, 11:35:28 »
Sevgili arı dostları;
Ben 2010 yılı nisan ayında bu işe başladım.Hiç bir şeyden haberimiz olmadan . Araya ,sora  sokula devam ettim.Kitaptan öğrendiğim bilgileri uygulamaya çalıştım.İnternet e pek bakmadım.arıları çoğalttım, yeterli miktarda bal aldım.Ama bir an vardı ki ya devam ya tamam.
Kısmetime aldığım arılar sokucu , ben acemi.Demore midir nedir onu uygularken ,körük söndü.kovanı dağıtmışım.Arıcıklar bana bir sardı,elbisenin üzerinden en az 50 darbe yedim.kapatırken de stresten gürültü yaptık.Ben kaçıyorum ,onlar kovalıyor,arabaya zor attım kendimi.Arabaya da bindi keratalar . Sokulmaktan kafa yiyordum.Arabadan indim,bir tur atıp tekrar bindim.çoğunu dışarda bıraktım uzaklaştım. Afedersiniz ama hayatta etmediğim küfürü ettim.Eve nasıl geldim bilmiyorum.Eşim ve çocuklar beni görünce korktular.Ertesi gün arkadaşlar başladı dalgaya. Ama ben gene gittim. Zavallı arıcıklarıma çok zarar vermişim.İçgüdüsel davranışları sebebi ile onlara kızmak akıllı bir adamın yapacağı iş değildi.Kendime kızdım, arılar 3 gün kamikaze gibi dolaştılar.otlanan koyunlar birden kaçmaya başlıyor,köpekler çeniliyor ,adamları hiç sormayın.Epey kulağım çınladı... Arılar 3. günün sonunda unuttular.Ufak bir düzenlemeden sonra ,ben de bir daha o kovana ellemedim.Hala duruyor en sevdiğim kovan kerata. Ama ben azimle devam edeceğim. Allah kısmet ederse.8 kovanla başlamıştım,şu an sağlam12 kovan arım var. Zayıf kolonileri saymıyorum. Ancak bu siteden ve Mehmet Yüksel  ile Ali Türk arkadaşlarımızın samimi çalışmalarından çok yararlanıyorum.Bu işi hakkıyla yapabileceğime kanaat getirdim.Bakalım zaman ne gösterecek,Allah utandırmasın.Herkese en içten dileklerimle esenlikler dilerim..

Dr. Muhteşem Turunç

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 274
  • Doktorun İyisi Burda
    • Arıcılık İlk Yardım
Ynt: Benden arıcı olur mu?
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2011, 11:20:21 »
Mustafa bey anlattıklarınız bir arıcı arkadaşı hatırlattı bana ;D oda arılar sardımı sizin gibi kaçar arılar sakinleşince gelip arıyı toparlarmış ;) o arıcı oldu merak etmeyin sizde olursunuz ::)

Turan15

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 49
Ynt: Benden arıcı olur mu?
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2011, 16:25:26 »
Mustafa bey e hadi hayırlısıyla siz artık ARICI olmuşsunuz,
Kolay gelsin.

Mustafa Akdağ

  • Ziyaretçi
Ynt: Benden arıcı olur mu?
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2011, 17:31:51 »
Ooooo, vallahi sevinmedim desem yalan olur.  Teşekkür ederim, sayın Muhteşem Bey ve  Turan Bey sizlerle birlikte olmaktan mutluyum.

Arı Bakanı

  • Yönetici
  • Özel Üye
  • *****
  • İleti: 1.183
    • Ali Türk
Ynt: Benden arıcı olur mu?
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2011, 09:23:57 »

Mustafa Akdağ
İnsan acaba ben bu işi yapabilir miyim diye kendi kendisine sorular sorup, işin muhasebesini yaptığında bu iş bitmiştir. Arıcılık herkesin yapabileceği bir uğraş değil. Bu işi arıya gönül verip arının dilini anlamaya çalışanlar yapar.

Burası anılarla alakalı bir bölüm, bende yaşanmış bir hadiseyi aktarayım. Yıl 1992 filan memleketimizdeki arılarımız körlemişti. Babama Gebze’den 5 şer çıtalık iki kovan arı yolladım. Babam arıları araçtan alıp bahçeye götürüyor. Rahmetli babam arıların uzun süre yolculuk ettiğini ve bunaldığını düşünüyor ve arıları rahatlatma için acele ediyor.
Beklemek yok, körük yakmak yok, maske giyinmek yok. Arıları direk açıyor.

Ortalık karışıyor, bahçemizin hemen bitişiğine su doldurmaya gelen çoluk çocuk kadın kız hepsini haşlamış.

Olayın ilginç tarafı ise babam eve kaçmaya kalkıyor, evdekiler buraya gelme diye kapıyı kapatıyor.
Babam çaresiz her tarafını arılar sarmış, evimizin bir başka yönü ise mezarlığa bitişiğiz. Bizim mezarlar şehirdeki gibi cenaze olduğunda kazılmaz. Birçok kişi sağken genelde kendi mezarını kendisi yapar öldüğünde yerini hazır ediyor, Anadolu’nun birçok köyünde eskiden böyleydi. Birde mezarın içinde ayakta durabilirsiniz o kadar yüksek, yan tarafları ise taşla örülmüş duvardır. Mezarın üstleri ise uzun gergi dediğimiz taşlarla kapatılır, 100-200 yılda geçse o mezar hala sapa sağlam durur.
Sonuç bölümünde ise babam açık mezarlardan birisine giriyor, arılar sakinleyene kadarda çıkmamış. Fakat b,r hafta kemiklerim bile sızladı demişti, yediği iğnelerden dolayı.
Arıcılıkta birçok anılar vardır, askerlik anıları gibi hep anlatılır durur.

Arılara sevdalanan ve onların çalışmasını bıkıp usanmadan seyredenler her geçen gün arıcı olmaya devam ederler.

Emeksiz hiçbir şey mükemmel olmuyor. Arıcılıkta sadece emek değil birçok zorluklarla boğuşmak gerekiyor.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2012, 23:33:29 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

yusuf

  • Ziyaretçi
Ynt: Benden arıcı olur mu?
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2011, 13:16:15 »
olur olur merak etmeyin
benim tanıdığım kendini büyük arıcı diye tanıtan ama benim gözümde bir hiç olan kişilerin yanında siz bu hevesle onlardan daha iyi arıcı olursunuz