Gönderen Konu: Standar Langstroht kovan çerçeve ölçüleri (Langstroht Çerceve,Teknik resimleri )  (Okunma sayısı 15275 defa)

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 22:13:17 Gönderen: Arı Bakanı »

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Mehmet yapmış oldugun çizimler çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Önceki çalışmanda çok güzel fakat malzemeler birbirine geçince bir sürü anlamayanlar çıkabiliyor.
Standar Langstroht kovan çıtasının ölçülerinin ayrı bir konuda yayınlanması çok iyi oldu.

Langstroht Kovan ölçüsünüde gene ayrı bir başlık altına alalım.
Aratıldıgında ilk başta çıksın, başka türlü konu aralarında direk ulaşılamayabiliyor.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 22:13:36 Gönderen: Arı Bakanı »
Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

ATOM

• Acemi Üye
  • *
    • ATOM ARICI HİLMİ
Çok teşekkürler Mehmet Bey,Ali Bey harika cizimler paylaşım sitesinde çabuk aranıp bulunabileçek yerde olması daha güzel insanın bazı ölçüleri aklında kalmıyor iki üç gün evvel az bir çıta çaktım taban çıtası içemi çakılıyordu,dıştan dışa mı çakılıyordu diye düşünmekte idim çalışma atelyesinde de örnek çıta kalmamış sonra tavanda direkler arasında yarım ballık çıtasını gördüm içim rahatladı ve çıtaları dogru çakmışım Allah'a emanet olunuz sevgi ve selamlarAtom Arıcı Hilmi
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 22:14:04 Gönderen: Arı Bakanı »

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
               Mehmet bey elen saglık.çok güzel teknik bir çizim olmuş,arıcı kadar marangozuda ilğilendiren bir konu.Saglıcakla kalın.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 22:14:26 Gönderen: Arı Bakanı »

vecdiküçükyılmaz

• Ziyaretçi
                       Değerli arkadaşlar,ülkemizde öyle değişik kovanlar yapılıyorki,bir kere kullandınmı daha kullanma şansın yok.İlk arıcılıga başladığımda Karsda saglık memuruydum.1982 yılı kışın vakit geçmiyor tahta aldım Şöförümüz Şamil ÖZTÜRK abi bana 3 kovan yaptı.baharda arı mecaramız başladı.Sonra o 3 kovanı kullanamadım.Standart ölçülerden sapma olmuş.1986,1987 yıllarında Mugla lı arı tüccarı İsmail ....soyadını hatırlayamadım,arı aldım.Arıların kovanları hepsi farklıydı.Bir sene sonra 10binliraya sattım.Alanın amcasının oglu kovanları ucuz sattığımı,alanında yarım ballık yaptırdıgını söyledi.Bende dedim İsmail abi hangi kovana ballık yaptırdı.Saglıcakla kalın.