Gönderen Konu: çalınan kovanlar  (Okunma sayısı 6398 defa)

metinileri

• Acemi Üye
  • *
çalınan kovanlar
« : 24 Haziran 2013, 10:16:19 »
10-06*23-06-2013 tarihleri rasında bursa hasköydeki 23 kovan bulunan arılığımdan 10 adet arım çalınmıştır
arı kovanlarım standart dışıdır ahşap görünümlüdür dişli geçme çivisizdir özel imalattır bu tipten başkalarına satış yapılmamıştır ayakları yüksek kahverengi plastik ayaktır tek katlı olarak çalınmıştır bilenlerin duyanların 0 535 6093633 nolu telefonu allah rızası için aramaları rica olunur bu tipte kovan  gören varsa sakın pazarlık yapıp satın almasın çalıntıdır gerkese saygılar

Arı Bakanı

• Yönetici
  • Özel Üye
    • Ali Türk
Ynt: çalınan kovanlar
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2013, 12:06:41 »
Hırsızlık denildiğinde aklıma ilk gelen ahlaksızlık olur.

Hele hırsızlığı yapan kişi ben Müslümanım diyecek kadar adi olamaz.

Hayatta yapılan hiçbir şey kayıtsız değildir bu yapılanların bir gün hesabı verilecek.

İnsanlar arasında hırsızlıkların yaygınlaşması, inanç ve ahlakla doğrudan ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Bu kişiler insanlıktan nasibini alamayan, ahlaksız, namussuz, şerefsiz, sonuçta insan olamayanlara has işler diye toparlayayım.

Hayat geçici, bu gün sen çalarsın yarın senden bu bir türlü çıkacaktır. Çoluk çocuğun hasta olur, kaza geçirir, çalan kişi dermansız hastalıklara tutulur ve farkında olmadan çaldığı miktarın çok üstünde ödemeler yapar ama kişi bunların yaptıklarının karşılığı olduğunu bilemez. Dünyadaki bu ödemelerle yaptığı suçun cezası bittimi, hayır birde öbür tarafta tüm insanların önünde tekrar muhakeme edilecektir.

Birçok kişi arıcılık yapmakta, mutlaka arılarımız sönüyor, oğullarımız kaçıyor, bunlara ne kadar dikkat edersek edelim sonuçta elimizden bir şey gelmemekte. Bu hırsızlığı yapan kişi mutlaka arıcı, arıcı olmayan arı çalamaz, ama gerçek arıcıda kimsenin arısını çalmaz.
Hırsızlık sana ait olmayanı haksız şekilde kendi zimmetine geçirmektir.

İşin en garip tarafı ise burada gizlice hırsızlık yapanlar ahrette herkesin önünde ben hırsızlık yaptım ve hak sahibine borcumu ödeyeceğim diyerek alenen mahkeme olacaklar.
Dolayısı ile kim ne yapıyorsa yanındaki meleklerin hayatlarını videoya aldığını unutmamalı, mahşer günü herkes kendi hayat videosunu izleyip hesap verecektir.

Arıcılık, arıyı yönetme sanatıdır... Siz arıyı yönetemez iseniz, arılar sizi yönetir...

Ali Türk

YUSUF ŞİMŞAK

• Genel Moderatör
  • Yeni Üye
  • KARŞINDAKİNİ NASIL İSTİYORSAN ; ÖYLE OL...
« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2013, 12:40:51 »
SLM...

Kovanları çalınan arkadaşımıza geçmiş olsun.

İlginç olan bu tip hırsızlık vakalarının son dönemde çoğalmış olması.Benim köye yakın olan Polonezköyde de hırsızlık vakası görüldü.Arkadaşımızın 10 kolonisi vardı 5 ini çalınmış.

Ortada yine ilginç bir durum var.Hırsızlık yapan , hırsız arıcı diyelim nedendir bilinmez , kovanların hepsini çalabileceği yerde yarısını veya bir miktarını çalmayı yeğlemiş.Artık nasıl bir adalet duygusu varsa  >:(

Ortada bir gerçek var ki ; arıcının hırsızı yine arıcıdır.Muhtemelen aynı ilin içerisinde fakat farklı bölgede arıcılık yapan birisidir.

SLM ve Muhabbetle...
:)

Mehmet Yüksel

• Tam Üye
    • Arıcılık ile ilgili bilgi paylaşım sitesi.
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2013, 15:05:38 »
Metin bey geçmiş olsun,
kovanları çalınan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum,inşallah kovanlarınız bulunur ve
hırsızlarda cezalarını çekerler,ayrıca hırsıza arıcı diyemicem çünkü gerçek arıcı başkasının kovanını
çalamaz.

Tarif ettiğiniz kovanlarınızı arıcı arkadaşlar görürse mutlaka sizinle bağlantı kuracaklardır.

Selamlar.